keskiviikko 5. tammikuuta 2022

Vuosi 2021, miten meni?

 Moikka! Vuosi vaihtui ja vuoden 2022 ensimmäiset päivät on takana. Mulla ne on mennyt vaakatasossa pötkötellen, perjantaina oli ihan pieniä tuntemuksia ja lauantai iltana kipeytyi kurkku ja keuhkot tuntui erikoisilta. Sunnuntai oli pahin, pää oli niin kipeä, että oli vaikea olla missään asennossa. Yskän puuskia tuli silloin tällöin ja nenä valui vähän ja se väsymys... Ma alkoi jo helpottaa, mutta olin tosi väsynyt. Tiistaina oli jo parempi päivä, vaikka vieläkin väsytti. Tänään keskiviikkona tuntuu hyvältä, vieläkään en oo 100%kunnossa, mutta paljon parempi. Kyllä se taas tästä lähtee!

Oon tehnyt useampana vuonna vuoden yhteenvedon ja ajattelin tehdä sellaisen nytkin. Teen sen tällä kertaa kuvien avulla. Etsin joka kuukaudelta jonkun kuvan minkä avulla kerron siitä kuukauden kohokohdasta tai muusta jutusta mitä haluan tuoda esiin.

Vuosi 2021 oli hyvä juoksuvuosi ja kilsoja kertyi tosi hyvin, ehkä parhaiten koskaan. 1897.3km on paljon parempi kuin viime vuoden 1368km.oon ollut myös melko lailla terve, pieniä flunssia kyllä, mutta ei mitään isompaa.kroppa on pysynyt mukana, eikä ole ollut suurempia kremppoja. Tosi hyvä vuosi kaiken kaikkiaan.

Tässä siis vuosi 2021 pikakelauksella kuvien kera, olkaa hyvät! 

Tammikuu: 


 Pian, Mian ja Tiinan kanssa juostiin koko talvi ja kevät yhdessä.tässä ollaan Sipoossa lenkkeilemässä. Kun kaikki meni kiinni, eikä isolla porukalla saanut kokoontua, meidän pikku porukka juoksi yhdessä, joskus pienemmällä kokoonpanolla ja joskus oli muitakin mukana. Tästä porukasta on tullut tärkeä osa treenejä ja muutenkin ollaan viihdytty yhdessä. Tammikuussa tuli talvi ja saatiin juosta lumella. Talvijuoksu on kivaa, kunhan on pukeutunut hyvin. 

Helmikuu:
Helmikuussakin oli paljon hyviä lenkkejä ja lunta riitti. Tää oli kivalta ystävänpäivän sauvakävelyllä, ja laitoin kaksi kuvaa, koska Silja oli tehnyt meille ystävänpäivä leivokset jotka syötiin lenkin jälkeen. 

Maaliskuu :


Tää oli sellanen pöljä päivä. Kaikki sujui loistavasti. Lähdin lenkille ja pidin silmällä sykkeitä, halusin pitää ne pk tasolla, mutta lähempänä ylä rajaa. Tunne oli hyvä ja helppo ja juoksin kuin hurmiossa. 15km 1h27min ja selkeästi pk sykkeellä. Tälläisena päivänä ois enkat paukkuneet kisapäivänä.  Keväinen aurinkoinen kelikin vaikutti asiaan. Mutta oli tosi kiva lenkki ja nosti itsetuntoa. 

Huhtikuu:
Nää kuvat on mun synttäripäivältä 8.4. Täytin 47 vuotta. Pia, bruno koira ja Tiina  tuli kävelylle mun kanssa ja tuomaan synttäri yllärin ja laulun. Illalla treenattiin vanhemman pojan kanssa ulko salilla ja sain synttäripusun 🙂ihana päivä! Vietettiin myöhemmin mun synttäreitä pikku porukalla. Juostiin paljon yhdessä ja juoksin myös yksin. 

Toukokuu:
Juostiin toukokuussa Mian kanssa 50km omatoimisesti. Tiina juoksi meidän kanssa 20km. Suunnittelin 10km reitin joka kierrettiin parilla variaatiolla 5 kertaa. Oli lämmin päivä ja huoltopiste 10km välein oli hyvä. Juoksu sujui hyvin ja suunnitellusti alle 7h. Syötiin pizzaa ja juotiin muutama siideri ja fiilisyeltiin hyvää juoksua. Muutenkin toukokuussa oli jo hyviä juoksu kelejä ja sai juosta kevyemmissä vaatteissa. 

Kesäkuu:Kesäkuussa juoksin yksin ja erikokoisissa porukoissa, koska taas saatiin juosta porukassa. Metsälenkkejä tuli tehtyä paljon. Aloin siirtämään ajatuksia elokuun 100km juoksuun. Treenit sitä kohti alkoi. Sain kesäkuun lopussa Marikan miehen Jarin tekemään mulle ohjelmaa. Se oli pelastus ja tosi kiva treenata ohjeiden mukaan välillä. 

Heinäkuu:
Tuli juostua paljon heinäkuussa, mutta paljon muutakin. Heinäkuu oli niin lämmin, että treenasin paljon mökin pihalla, illalla tai aamulla, samoin juoksut oli tehtävä illalla tai aamulla, ennen tukalinta kuumuutta. Sain myös äidin mukaan juoksulenkille ja isän ja äidin kanssa käveltiin ja pyöräiltiin. Miehen kanssa veneiltiin enemmän kuin olen koskaan veneillyt ja tuli myös virvelöityä paljon, oli mahtava kesä! 

Elokuu:

Masokistin unelma 100km. Ihan huikee kokemus! Edellisvuonna oli vaikeaa, nyt pystyin juoksemaan jollain lailla koko matkan, aika parani melkein kaksi tuntia ja pääsin tavoitteeseen eli aloitin 15h. Elokuun loppuun tuli fiilistelyä. Tavoite oli saavutettu ja fiilis oli mahtava, treenasin, mitä huvitti. 

Syyskuu:Syyskuussa palasin taas treeneihin. Palauduin satasesta yllättävän nopeasti ja treenit maistui hyvin. Pääsin fitverstaan hiit valmennukseen 3kk ajaksi ja se toi kivaa lisää treeneihin. Lyhyet hiki treenit on todella jees! 

Lokakuu:Lokakuussa päästiin vihdoin hcrd.lle. Juoksin siellä puolikkaan fiilis juoksua, koska 100km juoksusta ei ollut kuin 6viikkoa. Juoksu sujui hyvin. Tunnelma oli mainio ja oli kiva juosta. 

Marraskuu:


Marraskuun lopussa juoksin omatoimi 50km. Sattui kylmä keli ja koska aloitin seitsemältä aamulla juoksemaan, oli tosi vilakka. Onneksi juoksin alkuun kodin lähellä, sain lisättyä vaatteita. Juoksin Tikkurilaan missä juostiin Mian kanssa vähän kahdestaan ja sitten tuli mukaan Pia, Tiina ja Emilia. Tällä porukalla mentiin n. 23km. Mä jatkoin itsekseni vielä niin, että 50km tuli täyteen. Ihan mahtava fiilis💪 lopussa jalat painoi, mutta hyvin meni! Sain suljettua kauden ja siirryin ylimenokauteen hyvillämielin. 

Joulukuu:


Tässä fiiliksiä jouluaatolta. Juoksin 9km lenkin aamulla. Syötiin hyvin Ja vietettiin aikaa perheen kanssa. Ylimenokausi alkaa olemaan ohi ja mielenkiinto treeneihin on taas palannut. Kunhan tästä flunssan rippeestä pääsen, niin siitä lähtee. 

Tässä oli vuosi kuvin Ja sanoin. Paljon jäi kertomatta, mutta paljon tuli taas fiilistelyä mennyttä vuotta. Teen toisen postauksen 2022 tavoitteista ja haaveista, kunhan ehdin. 

Mites sun vuosi meni? 

Mä palaan taas pian! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!