torstai 13. tammikuuta 2022

Suunnitelmia ja tavoitteita vuodelle 2022

 Moi! Mun lyhyt flunssa ei ollutkaan niin lyhyt kuin luulin. Keskiviikkona tunsin olevani jo kunnossa ja ehdin palailla kevyesti kävelyyn ja jumppaan, mutta sunnuntaina oli flunssa taas päällä. Karsea päänsärky ja yskä. Tarvitsin vähän lisä lääkitystä peijaksessa päänsärkyyn, mutta onneksi nyt ollaan taas hyvällä mallilla.


Alkuvuosi on siis mennyt vähällä liikunnalla. Mutta kyllä sitä taas ehtii treenailla. Sairaana ei kannata treenata, siitä ei hyvää seuraa.

Nyt ajattelin raottaa vähän tämän vuoden treeni tavoitteita ja haaveita tai suunnitelmia. Mulla on tapana elää hetkessä enkä hirveästi suunnittele. Tapahtumia ja tavoitteita kovin tarkasti. Nyt on jo jonkin verran suunnitelmia lyöty lukkoon ja jotain vielä suunnitelman tasolla. Toki koronakin vaikuttaa asioihin.


Toivottavasti tapahtumat päästään järjestämään oikeina ajankohtina, eikä niitä siirretä. No, suunnitelmat on suunnitelmia ja toteutus sitten eri juttu.

Tämän vuoden päätavoite on Hcm maraton.


HCRD on mun lemppari tapahtuma ja saan kunnian olla edelleen tapahtuman ambassadori. Ensin ajattelin juosta siellä doublen, mutta aikataulumuutosten takia vaihdoin ajatukset maratoniin. Maraton lähtee tänä vuonna jo 9.30 mikä on mahtava aika startata. Ennen lähtö on ollut vasta 15.00. Tänä vuonna puolimaraton lähtee 14.30 alkaen (5 lähtö ryhmää). Ehtisin juosta maratonin ja startata viimeisissä lähtö ryhmissä, mutta mä luulen että maraton on tällä kertaa se juttu. Päätin yrittää parantaa mun aikaisempaa ennätystä mikä on jo muutaman vuoden takaa 4h29.30. Tän hetkinen haave olisi 4h25min, mutta se voi muuttua vielä. 

Olen aloittamassa jalanjälkivalmennuksen etänä, Tammi-helmikuun vaihteessa. Ajattelin, että valmentajan ohjeilla on helpompi treenata tavoitetta kohti ja varsinkin kun on ajan parannus tavoitteita. Eli pian aloitan noudattamaan valmentajan tekemää ohjelmaa. 

Huhtikuun kymmenes päivä on Spring maraton joka lähtee mun vanhoilta kotikonnuilla, pukinmäestä. Olen ilmoittautunut sinne puolimaratonille. Jos treenit sujuu hyvin ja siltä tuntuu, saatan yrittää parantaa myös puolikkaan aikaa (2h3min kolmen vuoden takaa) , mutta sitä en ole vielä päättänyt. Siihen on suht vähän aikaa, niin täytyy katsoa miten vauhdit nousee. 

Toukokuussa onkin sitten hcrd ja viikko sen jälkeen on Naistenkymppi


 johon pääsen ilmaiseksi, koska vedän heidän yhteislenkkejään kerran kuukaudessa. Vedän myös hcrd clubin yhteislenkkejä ja omiakin siinä välissä. Naisten kympille menen fiilistelemään tapahtuman tunnelmaa, ilman aika tavoitteita. Kesällä fiilistelen ja alan suunnata ajatuksia syksyyn. Vaikka mun ei pitänyt enää juosta 100km, niin veri tuntuu sinne vetävän. Masokistin unelman päivämäärä ei ole vielä tiedossa, elokuussa todennäköisesti. Voi olla että juoksenkin pidemmän matkan jossain muualla esim wihalla Tampereella. Tai sitten juoksen lyhyempiä matkoja, saa nähdä. Ehtiihän noita vielä pohtia. Nyt suuntaan kuitenkin katseet kevääseen ja aloittelen vähitellen treenit kohti Hcrd tä. Katsellaan miten hyvin treenit kulkee ja toivotaan että saan treenata ilman sairastelua tai vammoja. 

Lihakuntotreenejä jatkan varmasti suurimmaksi osaksi kotona ja jooga ja venyttelyt kuuluu myös kotitreeneihini.Kävelen juoksun lisäksi ja jatkan online tanssi treenejä, kun ne on niin kivoja. 

Minkälaisia suunnitelmia sulla on? 

Nyt menen nukkumaan. Kivaa viikonloppua sulle, mä palaan pian! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!