Siirry pääsisältöön

supervappu (ja menneen viikon fiilareita)

Mä pääsin kuin pääsinkin flunssasta reilussa viikossa. Aloittelin kevyesti kävelyillä ja tiistaina jumppasin kuntopiiriä ja painoilla kyykkyjä yms kotona. Keskiviikkona kropassa tuntui vähän jumpat, muttei pahemmin. Menin suoraan töistä vetämään viimeistä hcr yhteislenkkiä. Juostiin mukavassa porukassa joen vartta heurekalle ja takaisin 15km ja reipasta kyytiäkin mentiin, 6.36 oli keskivauhti.
Ajoin autolla jumbosta kotiin ja jalat oli täysin lukossa ja tukossa. Aivan uskomattoman hankalaa oli nousta ja laskeutua istumaan yms. Pojan kanssa käytiin lähikaupassa ja hän kysyi voisinko edes yrittää kävellä normaalisti ,mähän siis tosiaan yritin ;)
 Torstaina oli hieroja hieroja akatemiassa vallilassa ja niska-hartia hieronnan lisäksi tunnissa ehti käsitellä jalat takaa ja takapuolen jumeja. Se helpotti ja perjantaina olo oli jo melko normaali. Hierontaan meinaan rynnätä uudelleenkin ennen puolikasta. Se tekee tosi hyvää, vaikka onkin aikamoista kidutusta välillä. Noi oppilaitokset on tosi hyviä, saa hyvää hierontaa ja edullisempaan hintaan. Toi tunnin hieronta maksoi 27 e. Mun mielestä tosi ok.
Perjantaina pääsin ajoissa ja menin osan matkaa bussilla ja juoksin mieheni töihin 6km hakemaan autoa, että mies pystyi ajamaan moottoripyörän kotiin. Ihana ilma ja ihana rauhaisa lenkki, jumit tuntui vähän, ei paljoa.
Lauantai valkeni aurinkoisena ja lämpimänä. Heräsin ekan kerran jo kuuden jälkeen(ei ollut tarkoitus tosiaankaan) ja söin puuron marjojen kanssa ja palan tummaa suklaata kahvin kyytipoikana ennen seitsemää. Menin vielä nukkumaan ja heräsin kelloon puoli yhdeksältä.Toiseksi aamiaiseksi uudet kahvit ja vettä ja pari riisikakkua ja banaani. Juomapulloon otin laimeaa urheilujuomaa ja taskuun energia karkkeja. Olin ilmoittanut yhteislenkistä parillakin juoksusivulla ja meitä oli 6 naista reippaana 9.30. Startattiin sotungin koululta ja juostiin polkuja pitkin ja vähän maantietä kalkkiruukin luontopolulle. Siellä kierros ja takaisin . Yhteensä 10.5km ihanaa leppoisaa vauhtia nauttien ihanasta kelistä mukavasta porukasta ja kauniista luonnosta.

Otin avatusta pussista energia karkin ja hammas lohkesi..olisi ehkä kannattanut tarkastaa onko ne kovia vai pehmeitä. Nää oli tullut koviksi varmaan kun pussi oli ollut auki jo pitempään. Hammaslääkäri reissu luvassa siis. Onneksi ei särkenyt koko vappuna yhtään. Muut lähti koteihinsa ja minä juoksin vielä pikku lenkin , että sain 100km täyteen huhtikuulle. 100.9 tuli saldoksi, mikä oli aika hyvin, koska olin yli viikon kipeänä.
Iltapäivällä siivoiltiin ja touhuiltiin kaikenlaista ja pojat meni kaveriensa luokse. Isompi poika tuli kyllä yöksi kotiin tyttöystävänsä kanssa ja pienempi jäi kaverilleen yökylään. Me katseltiin miehen kanssa telkkaria ja loikoiltiin, eli tosi rauhaisa vappuhulina oli meillä.
Sunnuntai aamuna söin puuron ja join kahvin ja lähdin reippaalle juoksulenkille. Hölkkäsin alkuun ja loppuun kilometrin vähän yli 7 vauhdilla. Sitten yritin juosta 6 min/km vaudilla eli puoimaratonin tavoitevauhdilla. Ihana ilma ja kevyet jalat vetivät vauhdin kuitenkin taas kovaksi. 5.15 oli kovin kilsa, vaikka yritin pitää vauhdin tasaisena. No puolikkaalla pitää vähän tarkemmin katsoa noi kilsa vauhdit etten täysin katkea. 7km 39.56 min tuli noiden kovempien ajaksi.
Tehtiin ihania hampurilaisia vapun kunniaksi ja otin päikkärit syömisen jälkeen.
Sitten menin hakemaan äidin opaslenkille seuraksi. Sarilla , näkövammaisella ystävälläni oli tänään synttärit ja olin luvannut mennä juoksemaan hänen kanssaan. Juostiin kolmestaan vantaanjoenvartta savelasta  vanhankaupungin koskelle ja sieltä toista puolta jokea takaisin, ja pieni lenkki vielä savela pukinmäki akselilla. Kiva rauhaisa lenkki. 9.6km 1h23 min. Vanhempien luona banaani naamariin ja kotiin. Mun vapun juoksusaldoksi tuli 30.7km.Todella hyvä saldo! Vois vapun huonomminkin viettää, vai mitä?
Olin luvannut itselleni herkun vappuna jos pystyn pidättäytymään herkuista ja menee muutenkin hyvin siihen saakka. Mulla on mennyt tosi hyvin ravintopuolen kanssa. Vesi on ja pysyy melko runsaana ja ruokailut usein ja vähän toimii. Karkista olen päässyt eroon, ainoastaan pari palaa tummaa 80% suklaata syön silloin tällöin. En muista koska olisin ollut kokonaisen kuukauden ilman herkkuja. Nyt onnistuin ja palkitsin itseni suklaa tuutilla. Se maistui hyvältä, muttei ollut mitenkään ihmeellistä. Eli on ihan helppoa jatkaa herkuttomalla. Laitoin taas kolmen viikon päähän itselleni palkinnon, voin syödä jätskin tms jos menee hyvin. Nyt on kuukaudessa lähtenyt 2 kiloa ja muutama ihminen on jo huomannut kaventuneet kasvot. Nyt saattaa hidastua tahti, mutta jatkan samaan tapaan edelleen. Olen mitannut vyötärön ympäryksen ja sitä seuraan myös. Tällä hetkellä painan 66kg ja kolme kiloa on vielä matkaa tavoitteeseen jonka toivon saavuttavani kesäkuun puoleen väliin mennessä. Sittenhän se vaikea homma alkaakin kun ei tarvitse laihduttaa vaan pitää terveelliset elämäntavat yllä. No ei mennä siihen vielä, jatkan tätä keventelyä ja ruokailujen järkeistämistä ja seuraan tuleeko tuloksia.
Mukavaa uutta viikkoa, nauttikaa lämmöstä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …

aurinkoa , rakeita ja lämmintä tunnelmaa; kormu run 2017

Moi! Nyt on kausi avattu! Eka virallinen puolimaraton on juostu.Juostiin Tiinan kanssa takomorunnersin edustajina kormu runissa lopella kormun kylällä järjestetyssä pienessä tapahtumassa.
Tässä raportti juoksusta.
Lauantai aamu valkeni puolipilvisenä. Osaan taivaasta alkoi kerääntymään mustia pilviä kun starttasin auton vantaalla klo 8.45. Ajelin sipooseen Tiinan luokse jossa jännäpissalle  jonka jälkeen hypättiin Tiinan autoon ja auton nokka kohti kormun kylää lopelle. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ,jätettiin auto pellolle tehdylle parkkipaikalle heinäpaalien viereen ja käveltiin pientä polkua pitkin kormun koululle joka oli tapahtuman keskipiste.
Haettiin numeroliivit ja ruisleivät kisakansliasta ja suunnattiin yhteen luokkaan tehtyyn pukuhuoneeseen. Jonkin verran naisia oli vaatteiden vaihdossa ja vaihdettiinkin muutamien kanssa innokkaita ja jännittyneitä ajatuksia lähdön lähestymisestä.Vaihdettiin vaatteet ja kiskoin melko pientä kokoa olevan numeroliivin päälleni takin päälle, t…