sunnuntai 1. toukokuuta 2016

supervappu (ja menneen viikon fiilareita)

Mä pääsin kuin pääsinkin flunssasta reilussa viikossa. Aloittelin kevyesti kävelyillä ja tiistaina jumppasin kuntopiiriä ja painoilla kyykkyjä yms kotona. Keskiviikkona kropassa tuntui vähän jumpat, muttei pahemmin. Menin suoraan töistä vetämään viimeistä hcr yhteislenkkiä. Juostiin mukavassa porukassa joen vartta heurekalle ja takaisin 15km ja reipasta kyytiäkin mentiin, 6.36 oli keskivauhti.
Ajoin autolla jumbosta kotiin ja jalat oli täysin lukossa ja tukossa. Aivan uskomattoman hankalaa oli nousta ja laskeutua istumaan yms. Pojan kanssa käytiin lähikaupassa ja hän kysyi voisinko edes yrittää kävellä normaalisti ,mähän siis tosiaan yritin ;)
 Torstaina oli hieroja hieroja akatemiassa vallilassa ja niska-hartia hieronnan lisäksi tunnissa ehti käsitellä jalat takaa ja takapuolen jumeja. Se helpotti ja perjantaina olo oli jo melko normaali. Hierontaan meinaan rynnätä uudelleenkin ennen puolikasta. Se tekee tosi hyvää, vaikka onkin aikamoista kidutusta välillä. Noi oppilaitokset on tosi hyviä, saa hyvää hierontaa ja edullisempaan hintaan. Toi tunnin hieronta maksoi 27 e. Mun mielestä tosi ok.
Perjantaina pääsin ajoissa ja menin osan matkaa bussilla ja juoksin mieheni töihin 6km hakemaan autoa, että mies pystyi ajamaan moottoripyörän kotiin. Ihana ilma ja ihana rauhaisa lenkki, jumit tuntui vähän, ei paljoa.
Lauantai valkeni aurinkoisena ja lämpimänä. Heräsin ekan kerran jo kuuden jälkeen(ei ollut tarkoitus tosiaankaan) ja söin puuron marjojen kanssa ja palan tummaa suklaata kahvin kyytipoikana ennen seitsemää. Menin vielä nukkumaan ja heräsin kelloon puoli yhdeksältä.Toiseksi aamiaiseksi uudet kahvit ja vettä ja pari riisikakkua ja banaani. Juomapulloon otin laimeaa urheilujuomaa ja taskuun energia karkkeja. Olin ilmoittanut yhteislenkistä parillakin juoksusivulla ja meitä oli 6 naista reippaana 9.30. Startattiin sotungin koululta ja juostiin polkuja pitkin ja vähän maantietä kalkkiruukin luontopolulle. Siellä kierros ja takaisin . Yhteensä 10.5km ihanaa leppoisaa vauhtia nauttien ihanasta kelistä mukavasta porukasta ja kauniista luonnosta.

Otin avatusta pussista energia karkin ja hammas lohkesi..olisi ehkä kannattanut tarkastaa onko ne kovia vai pehmeitä. Nää oli tullut koviksi varmaan kun pussi oli ollut auki jo pitempään. Hammaslääkäri reissu luvassa siis. Onneksi ei särkenyt koko vappuna yhtään. Muut lähti koteihinsa ja minä juoksin vielä pikku lenkin , että sain 100km täyteen huhtikuulle. 100.9 tuli saldoksi, mikä oli aika hyvin, koska olin yli viikon kipeänä.
Iltapäivällä siivoiltiin ja touhuiltiin kaikenlaista ja pojat meni kaveriensa luokse. Isompi poika tuli kyllä yöksi kotiin tyttöystävänsä kanssa ja pienempi jäi kaverilleen yökylään. Me katseltiin miehen kanssa telkkaria ja loikoiltiin, eli tosi rauhaisa vappuhulina oli meillä.
Sunnuntai aamuna söin puuron ja join kahvin ja lähdin reippaalle juoksulenkille. Hölkkäsin alkuun ja loppuun kilometrin vähän yli 7 vauhdilla. Sitten yritin juosta 6 min/km vaudilla eli puoimaratonin tavoitevauhdilla. Ihana ilma ja kevyet jalat vetivät vauhdin kuitenkin taas kovaksi. 5.15 oli kovin kilsa, vaikka yritin pitää vauhdin tasaisena. No puolikkaalla pitää vähän tarkemmin katsoa noi kilsa vauhdit etten täysin katkea. 7km 39.56 min tuli noiden kovempien ajaksi.
Tehtiin ihania hampurilaisia vapun kunniaksi ja otin päikkärit syömisen jälkeen.
Sitten menin hakemaan äidin opaslenkille seuraksi. Sarilla , näkövammaisella ystävälläni oli tänään synttärit ja olin luvannut mennä juoksemaan hänen kanssaan. Juostiin kolmestaan vantaanjoenvartta savelasta  vanhankaupungin koskelle ja sieltä toista puolta jokea takaisin, ja pieni lenkki vielä savela pukinmäki akselilla. Kiva rauhaisa lenkki. 9.6km 1h23 min. Vanhempien luona banaani naamariin ja kotiin. Mun vapun juoksusaldoksi tuli 30.7km.Todella hyvä saldo! Vois vapun huonomminkin viettää, vai mitä?
Olin luvannut itselleni herkun vappuna jos pystyn pidättäytymään herkuista ja menee muutenkin hyvin siihen saakka. Mulla on mennyt tosi hyvin ravintopuolen kanssa. Vesi on ja pysyy melko runsaana ja ruokailut usein ja vähän toimii. Karkista olen päässyt eroon, ainoastaan pari palaa tummaa 80% suklaata syön silloin tällöin. En muista koska olisin ollut kokonaisen kuukauden ilman herkkuja. Nyt onnistuin ja palkitsin itseni suklaa tuutilla. Se maistui hyvältä, muttei ollut mitenkään ihmeellistä. Eli on ihan helppoa jatkaa herkuttomalla. Laitoin taas kolmen viikon päähän itselleni palkinnon, voin syödä jätskin tms jos menee hyvin. Nyt on kuukaudessa lähtenyt 2 kiloa ja muutama ihminen on jo huomannut kaventuneet kasvot. Nyt saattaa hidastua tahti, mutta jatkan samaan tapaan edelleen. Olen mitannut vyötärön ympäryksen ja sitä seuraan myös. Tällä hetkellä painan 66kg ja kolme kiloa on vielä matkaa tavoitteeseen jonka toivon saavuttavani kesäkuun puoleen väliin mennessä. Sittenhän se vaikea homma alkaakin kun ei tarvitse laihduttaa vaan pitää terveelliset elämäntavat yllä. No ei mennä siihen vielä, jatkan tätä keventelyä ja ruokailujen järkeistämistä ja seuraan tuleeko tuloksia.
Mukavaa uutta viikkoa, nauttikaa lämmöstä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!

kiva viikko niskaa hoitaen ja kroppaa kuunnellen

Moi! Mun niska jumahti sitten tosi kovasti. Sunnuntai ilta oli ihan tuskaa ja maanantaina pään kääntäminen aiheutti sähköiskuja. Mulla oli o...