Lukijat

maanantai 25. huhtikuuta 2016

flunssaisen viikon jälkeen toivon pilkahduksia ja kurkistus kisakalenteriin

Terve! viime viikko menikin vällyjen alla potien flunssaa.
Torstaina sain antibiootit ja toivon, että hyvin alkanut paraneminen jatkuu ja pääsen pian treenaamaan.
Aloin miettiä viime kevättä ja muistelin flunssan oireiden pitkittyneen ja käytin allergialääkkeitä jotka helpottivat oloa. Allergiaa mulla ei ole todettu, joskus koivuun olen reagoinut testeissä vähän. Nyt kaivelin allergia lääkkeet taas esiin ja kokeilen jospa ne helpottais. Kuume yms toki on flunssaa mutta tää pieni tukkosuus ja kurkun kutiaminen ja silmien kaiherrus kuullostaa allergia oireilta.
Eilen kävin ensimmäisen kerran pitkään aikaan kävelyllä. Naapurin kävelykaveri soitteli ja pyysi seuraa rauhalliselle kävelylle 4.3km mentiin ja tuntui mukavalta. Tänään aamulla ääni ei taas toiminut ja olo oli raihnainen , onneksi päivän aikana helpotti. Päätin lähteä ilta kävelylle. Menin reippaasti mäkisissä hakunilan urheilupuiston maisemissa 6km, vitsi kun olis tehnyt mieli juosta! No rauhassa vielä, ettei tule takapakkia.

Olin eilen kannustamassa juoksukamuja Helsinki spring marathonilla. Olipa mukavaa porukassa seurata muitten ponnisteluja ja nähdä ilahtuneet kasvot kun kannustettiin ja tsempattiin, reitillä ei kovin paljon kannustusta kuulemma ollut. Mahtavia enkkoja ja onnistumisia ihmiset tekivät!
Oma mieli alkoi viedä jo hcrn suuntaan. Eipä olekaan enää pitkä aika tohon tapahtumaan. Vähän ärsyttää kun tuli pakkolepoa kesken mahtavan juoksuflown. Toisaalta on hyvä levätä ja kerätä voimia.
Olen siis menossa 14.5 hcr puolimaratonille. sinne olen laittanut tavoitteeksi 2h7min. Viime vuonna juoksin ekan puolikkaan juuri tuolla ja fiilistelin hymy naamalla 2.15. Tallinnassa syyskuussa ei ollut ihan niin helppoa kuukausi ekan maran jälkeen, mutta enkka parani kuitenkin ja 2.11 on uusi enkka. Sitä pitäisi nyt parannella. Juoksusivuilta bongasin myynnissä olevan hhm osallistumisen ja olenkin osallistumassa kesäkuussa ekaa kertaa Helsinki half maratonille. Eli jos jää jotain hampaankoloon tai flunssa sotkee tms niin uusi iskun paikka on hhm.llä. Tavoitetta tonne ei oikeastaan vielä ole, sen näkee sitten hcr fiilisten jälkeen. Voitin osallistumisen pieneen juoksutapahtumaan nikinmäkihölkkään 22.5 mulle ja äidille. Houkuttelin äidin juoksemaan ensimmäiseen juoksutapahtumaansa 67 vuotiaana. Ajattelin hölkätä äidin kanssa yhdessä, ei mitään stressiä ajoista yms. Kesälle olen miettinyt heinäkuun alkuun koko maratonia.. mikkeli tai paavo nurmi olis siinä, mutta saa nähdä mitä teen. Elokuun puolessa välissä on hcm  kokonainen maraton ja sinne tavoite 4.45 eli 8 min aika parannusta lähden tavoittelemaan. Syyskuun puolessa välissä on tallinnan maraton ja puolikas olisi siellä ohjelmassa. Eli arvon vielä juoksenko kaksi kokonaista ja jos juoksen juoksenko ekan heinäkuun alussa vai elokuussa hcm ja toinen sitten vaikka vantaalla tai kaarinassa lokakuussa. Jaa siinäpä pohtimista, mutta kisakalenteri siis alkaa muodostumaan jo.
Kun vaan pääsee treeneihin kiinni, niin hcr näyttää tän hetken kunnon aika hyvin. Olen treenannut flunssaan asti hyvin ja ravintoasiat alkaa selkiytymään.

Veden juonti alkaa sujumaan ja reilu kilo on lähtenyt! Olen myös venytellyt ja rullaillut hyvin ja hieroja on varattu tälle viikolle ja toinen varmaan ensi viikolle. Vielä ehtii juosta pari-kolme pitkää ja pari intervalli tai vk treeniä. Muuten rauhaisaa pk.ta ja kävelyä lihaskuntoa ja kehonhuoltoa.
Miltä sun kisakalenteri näyttää? Onko treenit sujuneet odotetusti?
 Jos kaikki sujuu hyvin vedän amandan kanssa keskiviikkona vähän pitemmän lenkin hcr vantaan yhteislenkillä klo 18.00 jumbon intérsportin edestä. Toisen lenkin vedän poluilla, lauantaina kalkkiruukin luontopolulla. Lähtö 30.4 klo 9.30. Toivotaan siis että lentsut ja allergia oireet väistyy ja olo paranee. Mukavaa uutta viikkoa!

2 kommenttia:

 1. Heippa!

  Minulla olisi "blogitekstitoive" :-)
  Huomasin nimittäin aiemmista kirjoituksistasi että sinulla taitaa olla samanlainen sykemittari kuin itselläni. Sain omani lahjaksi vasta vähän aikaa sitten ja jotenkin sen käyttö tuntuu hankalalta. Olisi mukava lukea millä tavalla itse hyödynnät mittaria harjoittelussa ja pari vinkkiä tuon kyseisen mittarin käytöstä olisi iso plussa. Itselläni ei ole käyttöohjeita mittariin joten edes valikkojen käyttäminen ei tahdo minulta sujua :S Jos pystyisit laittamaan kuvia valikoiden käytöstä, niistä olisi ehkä helpoin oppia.. Onko sinulla gps-anturia käytössä? Olen miettinyt sen hankkimista mutta toisaalta sen tarpeellisuus hieman mietityttää...
  Ja blogiasi on muuten todella mukava lukea :-)

  VastaaPoista
 2. ihana kuulla, että tykkäät lukea blogiani ja toiveet otan mielelläni vastaan. tosin olen itsekin ostanut ton polar 800 käytettynä ja harjoittelen sen käyttöä vielä. olen käyttänyt sitä vain sykkeen mittaukseen ja vauhdin seuraamiseen ja matkamittarina. oon ollut laiska opettelemaan tota, siinä on vissiin liikaa juttuja. mutta kun saan patterit hankittua(laiskuus)niin lupaan yrittää perehtyä tohon jos jotain osaisin kertoa. netistä muuten löytyy ohjkirjoja kun laittaa merkin ja mallin. sykemittari on tärkein osa tällä hetkellä, koska yritän vähän seurailla vk pk ja maksimi rajoja. gps anturi löytyy koska halusin nimenomaan mittarin joka näyttää vauhdit yms.
  tässä tälläinen sekava selostus, palaan asiaan kun ja jos asiaan ehdin paremmin perehtyä(viitsin) toiv muutkin jutut kiinnostaa, nyt joudut tyytymään korvaaviin juttuihin ennen kuin saan aikaiseksi.. mukavaa kevättä!

  VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!

Helsinki City Double Kuukauden päästä, olenko valmis?

Moi! Täällä ollaan taas! Viikko hujahti vauhdilla. Treenit on sujuneet hyvin, mutta niistä tarkemmin huomenna tai maanantaina kun vedän vi...