Siirry pääsisältöön

miten valmistaudun aamulenkille

Monesti ollut kyselyitä juoksuryhmissä,miten ihmiset valmistautuvat aamulenkille tai aamu urheiluun muuten.
Kaikki valmistautuvat omalla tavallaan,mutta jos vasta suunnittelee aamulenkille lähtöä,voi muiden vinkeistä olla apua.
Nämä vinkit siis minun itselleni hyviksi toteamia.

Jos lähden lenkille heti aamusta esim. ennen töitä tässä vinkit siihen:

vaatteet kannattaa laittaa valmiiksi,ettei aamulla tarvitse hermoilla ja herättää kaikki muut asunnossa olevat etsimällä kadonneita sukkia yms.
Tämä on minulle kaikkein tärkein pian heräämisen jälkeen tehtäviin lenkkeihin valmistautumisessa.

Pienet kehon herättelyt,käsien pyöritykset ja jalkojen kevyet venyttelyt,voi tehdä myös ulkona ennen juoksua.

Aamukahvi,minä olen addiktoitunut aamukahviin.Teen usein niin,että lataan kahvinkeittimen valmiiksi ja heti herättyäni nappaan keittimen päälle ja puen vaatteet ja pesen hampaat yms ja sitten juon pikaisesti kupin kahvia tilkalla maitoa.Joillakin tämä aiheuttaa kesken lenkin vessahätää,kumpaa vaan:) mutta minä pystyn pienet aamulenkit näin tekemään.

Urheilujuomaa mukaan.Pieni pullollinen laimeaa urheilujuomaa toimii hyvin mulla jos energiat laskee.Näin talvella tulee juotua tosi vähän pienillä lenkeillä,mutta pari kulaustakin auttaa jaksamaan paremmin(ainakin mulla toimii)

Sitten liikkelle vaan!Minun aamulenkit ennen töitä on yleensä lyhyitä 4-6km reilusti alle tunnin kehon herättelylenkkejä.

Aamupäivällä tehtävät lenkit:

Usein viikonloppuisin teen lenkit 11.00 tai 10.00(esim sovitut ryhmälenkit)
Silloin laitan kellon soimaan vähintään tuntia ennen lenkkiä,yleensä kyllä herään jo ennen sitä,mutta varmuuden vuoksi kuitenkin.Jos lähden yksin herään kun herään ja valmistaudun sitten rauhassa.

Aamukahvi rauhassa.Aamiaista,puuro toimii ja hedelmät tosi hyvin!Jos pitkä lenkki tai pitkä aika aamupuurosta(jos satun heräämään aikaisin)syön vielä kananmunaa tai leipää kinkku ja/tai päällysteellä puoli tuntia ennen lenkkiä.Tällöin ehdin käymään hyvin vessassa ennen lenkkiä.

Vaatteet ehtii etsiä aamullakin.Vesi riittää juomaksi ,mutta pitkillä lenkeillä ja kuumalla ilmalla pidän varmuudeksi urheilujuomaa mukana(juomapullovyöhöni mahtuu 2 3dl pulloa)

Pienet venyttelyt ja rintarangan avaamiset ja jalkojen pyörittelyt yms.

Sitten menoksi! Minun aamulenkille lähdöt siis tosi helppoja ja jaksan hyvin näillä eväillä.Usein lenkiltä tultua kova nälkä ja heti jotain syömistä kun pääsee kotiin.

Onko sinulla jotain traditioita mitä noudatat aamulla?Käytkö mielummin aamulla vai illalla lenkillä?
Nyt lähden lenkille tonne lumiseen(yöllä satanut tosi paljon lunta)maisemaan.
Palaan taas!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ei ihan helppo reissu, mutta maaliin! (tamperemaraton 2017)

Terve!
Nyt se on juostu, tampere maraton 2017! Huikeaa aikaa en odottanutkaan, mutta en todellakaan uskonut sen olevan niin vaikea reissu kuin sitten oli. Toisaalta hyväkin , etten tiennyt, tuskin olisin lähtenyt matkaan ollenkaan. Lopulta hienoa, että lähdin! Tässäpä raporttia reissusta, varoitan että saattaa sisältää kirosanoja ja itsesääliä ja itsensä ruoskimista ja tästä tulee pitkä kuin maraton.
Mentiin tampereelle sokos hotelli ilvekseen mieheni kanssa jo perjantaina kahdeksi yöksi. Oltiin ajoissa paikalla ja ehdittiin lepäillä mukavassa huoneessa ennen kuin kisatoimisto aukesi ratinan stadionilla.
Jännitys alkoi kuplimaan vatsassa , hitto se on kohta totta , kohta juoksen kokonaisen maratonin . reilu vuosi olikin jo vierähtänyt edellisestä. Mun kaksi edellistä maratonia juoksin hcm.llä helsingissä. Ensimmäinen ja toinen maraton oli helppoja, ei mitään ongelmia ja vauhtikin oli yllättävän hyvä koko matkan. Tämä vuosi on ollut vaikea ja oli jo valmiiksi selvää, ettei ennätykset p…

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …