Lukijat

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

vihdoin juoksuohjelman kimppuun ja tarkentuneita tavoitteita

Siinäpä se loma livahti. Tänään oli aikainen herätys ja menin avaamaan ovet päiväkodista. Tapani mukaan olin paikalla jo 40 minuuttia ennen päiväkodin aukeamista ja ehdin juomaan kupin kahvia ja virittäytymään työmoodiin ennen lasten tuloa.
Maanantai meni kummipojan seurassa ja pikkuvauvakin kävi piipahtamassa kun hakivat isoveljen kotiin. Illalla mulla oli tunnin yleisurheilu, kun kiltti valkku suostui tulemaan lomallaan pitämään pikkutreenit, ti hän oli jo muissa maisemissa. Käveltiin muutamia kertoja ylämäkeen (kalliosuojaan vie mäki sisätiloissa) sitten erilaisilla tekniikoilla mäkeen. Melkein kaikki pystyin tekemään ja korvaavat liikkeet sain aina valkulta. Sitten tehtiin aika kattava vatsa treeni jossa loppuaika kuluikin. Mentiin parin naisen kanssa kalliosuojan salille jossa tehtiin 15 minuutin treeni. Keskityin käsiin ja selkään. Kotona vielä punnersin yhteensä 40 toistoa.5+5+5 miesten ja loput naisten versioina. Suihkun jälkeen venyttelin 35 minuuttia.
Tiistaina oli ihana herätä aikaisin ja huomata, ettei ole kiire mihinkään.             
Oltiin sovittu juoksutreffit kaverin kanssa puoli yhdeksitoista kun hänkin oli lomilla. Juostiin rupatellen 11km 7minuutin km vauhdilla. Ihana lenkki ihanassa auringon paisteessa, juostiin kuusijärvelle, käytiin vessassa siellä ja kierrettiin kuusijärvi ja palattiin kiertotietä takaisin.
Päivä oli muutenkin mukava,vaikka en mitään erityistä tehnytkään, tai ehkä sen takia.
Illalla käytiin vielä yhden kaverin kanssa kävelyllä, vajaa 5km kamalassa tuulessa, mutta hyvää sekin teki.
Bongasin juoksusivustolta yhden tytön ilmoituksen, jossa hän kauppasi osallistumistaan hcr:ään .Ei itse päässytkään ja sai siirtää osallistumisen toiselle alkuperäiseen 39e hintaan. Muutenhan toi osallistuminen on jo kallistunut. En miettinyt hetkeäkään, vaan laitoin viestin tytölle ja olin eka kiinnostunut ja nappasin sen itselleni! Eli meikä juoksee ekan puolikkaan 16.5 2015 helsingissä hcr tapahtumassa!
Mä oon huono päättämään asioita ja tää tuli kuin tilauksesta. Enää ei tartte miettiä. Toinen puolikas on sitten syyskuussa tallinnassa,sinne ollaan suunnittelemassa reissua.
Nyt on sitten tavoite mitä kohti treenataan. Pääsin aloittamaan juoksuohjelmankin tällä viikolla, kun toi ahteri alkaa jo kestää melko täyden treenaamisen. Kovat vedot jätän vielä väliin, mutta muuten alan kahlaamaan tota ohjelmaa. Tänään tein kevyen 6-8km lenkin. Tuntui tosi kevyeltä ja hyvältä,vaikka vauhti olikin sitten paljon kovempi kuin ajattelin kevyen juoksun olevan. Juoksin 8.1km 55min eli 6.51 vaikka tähtäsin yli 7 min km vautiin. Tää oli tän päivän kevyt,siltä se tuntui ainakin.
Nyt pitäisi mennä venyttelemään, lihakset huutaa sitä. Eilinen 11km saa korvata tän viikon vedot,  teen siis vielä yhden kevyen 6-8km, su mennään metsään pitkikselle muutaman juoksukaverin kanssa. Ja johonkin väliin pitäisi heittää kuntopiirikin. Oon kyllä ihan innoissani ohjelmasta ,  on joku juttu mitä noudattaa ja oon myös innoissani tarkentuneesta puolikkaan ajankohdasta. Nyt tiedän mihin tähtään . Eli mukavissa tunnelmissa loppuviikon kimppuun!
Oletko sinä miettinyt jo kevään/kesän/syksyn ohjelmaa?
Mukavaa loppuviikkoa!

5 kommenttia:

 1. Jeee, HCR on hyvä tavoite!! Tsemppiä sitä kohti! Ja ihanaa kun olet jo päässyt treenaamaan taas!

  Ps. Saanko antaa rakentavaa palautetta? Voisitko laittaa pisteiden jälkeen välilyönnin, niin tekstiä olisi vähän helpompi seurata?! ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos tsempeistä ja oon tosi innoissani kun pääsee treenaamaan kunnolla! Rakentava palaute otetaan aina vastaan!
  Tein tähän tekstiin nyt jälkikääten muutokset.

  VastaaPoista
 3. Jee! Hyvä siä! :) Miä ilmoittauduin juuri tänään ensi kuussa alkavaan Jukola-kouluun! En ole vielä varma, osallistunko itse Jukolaan, mutta ainakin mahdollisuus siihen nyt siis olisi. Ja tosi kiva muutenkin päästä perehtymään paremmin suunnistuksen saloihin, saa vähän uutta puhtia juoksuharrastukseenkin! Pitäisi kyllä saada sovittu joku juoksutapahtumakin, minne päästäisiin mahdollisesti yhdessä osallistumaan. :)

  VastaaPoista
 4. todellakin todellakin todellakin!Polkujuoksussa varsinkin on suunnistus taidot hyvä olla..katotaan joku tapahtuma!midnight run vaikka tms!

  VastaaPoista
 5. Jes! Midnight run nyt ainakin olis tosi kiva! Palailllaan! :)

  VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!

huh mikä reissu! Helsinki City Double

Moi! Täällä sitä ollaan, muina ultrajuoksijoina. Hitto, mä tein sen! Juoksin eilen 63.3km! Tässä rapsaa eiliseltä, se on varmasti sekava ja ...