Siirry pääsisältöön

kävelyä juoksua ja koordinaatioita


Taas se viikko vierähti, ja vähän ylikin.. Muttei se varmaan mitään haittaa.
Perjantaina mua laiskotti kauheasti ja ajattelin lötkötellä illan..Mutta mies sai mut puhuttua lenkille ja hyvältähän se tuntui.8.28km ja 55.50min. Siis mun mieshän ei käy lenkillä, mutta on ilmeisesti huomannut, että on parempi patistaa nainen lenkille, montaa lepopäivää ei hermot  kestä. Kenelläkään tässä perheessä.

Lauantaina lähdin ajoissa aamulenkille kävellen metsään. Aivan ihana keväinen aamu linnunlauluineen ja auringon paisteineen!5.22km ja 1tunti meni.

 
 
 
Kävely ja kiipeily metsässä vaihtelevilla alustoilla on mahtavaa palauttavaa .
Pienemmällä pojalla oli lauantaina korismatsi ja minä hyökkäsin taas pikku kävelylle ennen peliä.
Kävelin malmilla asfaltti ja hiekkatietä pienen  puolen tunnin lenkin ja sää oli lauantaina aivan uskomattoman kaunis ja aurinkoinen. Pojan peli meni hyvin ja voittajan oli helppo hymyillä.
Isompi poika oli koko viikonlopun futisturnauksessa kaarinassa.
Sisko perheineen tuli meille yökylään ja ilta meni kivasti jutellen ja pikkupoikien kanssa touhuten.
Sunnuntain otin rennosti.
Maanantaina piti mennä opaslenkille, mutta näkövammainen juoksukaverini oli ollut hieronnassa ja jalan jumista johtuen jätti väliin juoksun.
No mulla oli ohjelmassa 4 lenkkiä tälle viikolle ja yleis urheilu siihen päälle, eli lenkille oli lähdettävä. Päätinkin juosta pitkiksen jo viikon alkuun kun viikonlopun juoksuista ei ollut varmuutta.
Juoksin erittäin erikoisessa säässä , välillä satoi vettä ja välillä rakeita ja välillä kumpaakin sekaisin ja kokoajan paistoi aurinko.
heurekan parkkiksella

Juoksin tikkurilaan ja sieltä tapulin kautta suutarilaan, kävin siskolla pissalla ja höpötin pari sanaa ja moikkasin poitsut sitten jatkoin tapulin ja puistolan läpi heikinlaaksoon ja ikean vierestä kotiin.19.km ja 2tuntia4 minuuttia meni. Lenkki tuntui helpolta ja hyvältä, ja valoi uskoa että 2h 20min tavoite aika hcr:llä on mahdollinen ja alitettavissakin jos kaikki sujuu hyvin.
heurekan lähistöllä

Tiistaina pääsin ajoissa töistä ja menin hierojalle parin viikon tauon jälkeen. Niska on taas vähän vihoitellut ja  hieronta helpotti oloa.
Illalla oli yleisurheilua hiekkakentällä hakunilassa. Juostiin muutamia kierroksia kenttää ympäri ja sitten tehtiin erilaisia koordinaaatioita mm saksihyppyjä, ristiaskeleita ,askelkyykky kävelyä erilaisia hyppyjä ja askelluksia ja hiki lensi! Loppupuolella juostiin pari ylämäkipyräystä ja  venyjen jälkeen muutama kiekka kalliosuojassa hölkötellen. Hupsista , olipas kovat treenit!

Ke aamulla oli jalkahieronta ja valmentajan ohjeistamana en hierotuttanut takareisiä ja pohkeita jotka huusi hoosiannaa vaan hieroja käsitteli jalat etupuolelta. Ensi viikolla sitten toinen puoli ja alaselkä ja takapuoli , sain synttärilahjaksi lahjakortin hierontaan ja käytän sen ensiviikolla 90 min hierontaan.
Illalla oli vuorossa parin kaverin kera tunnin lenkki hakunilan urheilupuiston ympäristössä.1h2min meni ja 9.45km. Ylämäet käveltiin..

Tänään torstaina Oli aamulenkkikaverin kanssa tärskyt sotungin tiellä kuudelta. Lähdin kotoa jo 5.45 ja ihmettelin kuinka paljon valoisampaa oli nyt kuin viime viikolla samaan aikaan.
nissaksessa klo 5.45. aika rauhallista.

Ihana aamun avaus! Höpöteltiin kaverin kanssa ja käveltiin taas mäet kun kummallakin kovia treenejä alla. Pari vikaa mäkeä köpöteltiin, eli kokeneempi kaverini opetti mulle miten säästää jalkoja mäissä. Harppomisen sijasta kannattaa mennä pienillä tiheillä askelilla..Tuntui toimivan.
sotungin tieltä.


9km ja 1h8min meni eli mukavan rauhallinen reissu.
Työpäivä sujui hyvin ja illalla oli vielä koulutus, eli aamu oli tälle päivälle paras lenkki vaihtoehto.

Huomenna rauhallisemmin, eli lepoa ainakin juoksusta.
 
Hyvää yötä!palailen taas!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …

aurinkoa , rakeita ja lämmintä tunnelmaa; kormu run 2017

Moi! Nyt on kausi avattu! Eka virallinen puolimaraton on juostu.Juostiin Tiinan kanssa takomorunnersin edustajina kormu runissa lopella kormun kylällä järjestetyssä pienessä tapahtumassa.
Tässä raportti juoksusta.
Lauantai aamu valkeni puolipilvisenä. Osaan taivaasta alkoi kerääntymään mustia pilviä kun starttasin auton vantaalla klo 8.45. Ajelin sipooseen Tiinan luokse jossa jännäpissalle  jonka jälkeen hypättiin Tiinan autoon ja auton nokka kohti kormun kylää lopelle. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ,jätettiin auto pellolle tehdylle parkkipaikalle heinäpaalien viereen ja käveltiin pientä polkua pitkin kormun koululle joka oli tapahtuman keskipiste.
Haettiin numeroliivit ja ruisleivät kisakansliasta ja suunnattiin yhteen luokkaan tehtyyn pukuhuoneeseen. Jonkin verran naisia oli vaatteiden vaihdossa ja vaihdettiinkin muutamien kanssa innokkaita ja jännittyneitä ajatuksia lähdön lähestymisestä.Vaihdettiin vaatteet ja kiskoin melko pientä kokoa olevan numeroliivin päälleni takin päälle, t…