Siirry pääsisältöön

kuusijärvellä pyörällä kävellen ja juosten, synttäreitä, opaslenkki, luonnon ihailua ja maastokisoja

Alkaa olemaan enemmän sääntö kuin poikkeus nää pitkät välit blogi kirjoituksiin. Jotenkin en vain saa itseäni tähän koneelle. Onpahan enemmän tapahtumia yhteen kirjoitukseen. Eli tässä tulee melkoinen pläjäys viime päiviltä!Lauantai 18.4 sain mieheni puhuttua itselleni lenkki seuraksi, mahtavaa! Mies tosin fillaroi ja minä juoksin, mutta yhteinen lenkki pitkiin aikoihin oli mukavaa. Juoksin rauhaisasti kuusijärvelle, vessa ja mustikkakeitto tauon jälkeen kierrettiin kuusis ja lähdin kovempaa tahtia takaisin. Mieskin joutui polkemaan kunnolla kun yhden kilsan keskivauhti oli alle 5min/km(meillä siis mummo pyörä ja mies ei oo polkenut tänä vuonna yhtään) menomatka kuusiksen kierroksen kanssa oli kesivauhdiltaan 6.33 5.27km ja paluu 5.40 min km  5.01km. Eli oikein hyvä lenkki ja loi uskoa, että se nopeuskin on kehittynyt talven aikana kestävyyden lisäksi.
Illalla siskon ja meidän miesten ja parin kaverin kanssa juhlittiin mun synttäreitä tikkurilassa chicosissa syömällä ja parilla oluella lähi baarissa.
sunnuntaina 19.4 olin päivällä vaalikahvilaa pitämässä pari tuntia, pienemmän pojan koulun hyväksi.
Illalla opaslenkki ihanan näkövammaisen juoksukaverini kanssa. Sain hänet siivitettyä ja tsempattua ennätys vauhtiin. Ihanan kiljahdus ja riemuisa halaus kun huomattiin reilu 8min km alitus keskivauhdissa.7.64km 58.43min. Ihana olla mukana toisen ihmisen riemussa .

21.4 pieni aamukävely metsässä hyppien loikkien kiiveten ja rauhallisesti/reippaasti kävellen. 2.70km  30.40 min. Sen jälkeen työt sujui  mukavasti, kyllä aamu reippailu tekee hyvää!


Illalla oli yleisurheilussa luvassa itä- vantaan maastojuoksu kisat. Jännitin tosi kovasti , mutta sain ajatukset muutettua ja ajattelin, että juoksen reippaan lenkin. Enkä kisaa.Se toimi hyvin ja juoksin reippaan rauhallisesti repimättä 4.5km lenkin. Reitti oli 1.5km pituinen ja sisälsi 3 mäkeä. Se kierrettiin kolme kertaa. Raasto fiilistä ei tullut , eli paremminkin olisin voinut vetää, mutta halusin hyvän fiiliksen kisasta kun viime kerran aktia päättyi huonosti. 26 ja rapiat meni 4.5km maastolenkkiin. Hyvä fiilis, mutta parannettavaa jäi seuraavan tiistain kisaan.


Ke 22.4 töiden jälkeen oli vuorossa 90 min alaselkä takapuoli jalat hieronta. Mahti tunne! Pohkeet oli kipeät, mutta sen kesti hyvin ja palautuinen varmasti nopeutui.
To aamuna oli aamulenkki kaverin kanssa kello 6.00. Ei ois huvittanut lenkkeillä, mutta onneksi lähdin, fiilis parani aika pian lenkin aloittamisen jälkeen. Mukava rauhallinen pienillä spurteilla ryyditetty lenkki 9.30km ja 1h 6min.
 La 25.4 heräsin tosi aikaisin ja olinkin leiponut pari pellillistä pullaa ennen puoli kymmentä. Maistoin ennen pitkää lenkkiä vain puolikkaan ja jätin herkuttelun lenkin jälkeen.
Lähdin lenkille korsosta jossa yleisurheilukaverini asuu. Ihana ilma! Juostiin kuusikselle, vessa ja juomatauko ja jatkettiin taas matkaa.17.2km ja 1h 54min meni.Vauhti oli melko reipas vaikka piti mennä rauhassa, mutta fiilis ihanassa säässä oli loistava.
Sunnuntaina 27.4 olikin aamusta jo sateista. Lenkille teki  mieli lähteä, mutta päätin kuitenkin lähteä kävellen enkä juosten. Ajoin autolla muutaman kilometrin ja jätin auton kalkkiruukin ulkoilualueen lähelle ja käppäilin merkkejä seuraten pikku sateesta piittaamatta 5.30km vajaan tunnin. Ihana lenkki ja ihana oli huomata että minäkin selviän tuolla metsässä ilman suunnistus taitoja.


Tänään maanantaina olin aamuvuorossa ja pääsin ajoissa kotiin. Lähdin pyöräilemään ekan kerran
tänä vuonna.Poljin kuusijärvelle ja kävelin metsässä  pikkulenkin ja sitten yllättäen sateessa polkien kotiin.
pyöräilyä kertyi reilu 10km ja aikaa meni yhteensä 33min.  Metsäkävelyllä meni 21min ja 2km.
Tänään oltiin myös poikien kanssa kampaajalla ja mentiin syömään raxiin pizzaa.

Huomenna on luvassa iltavuoro 9-17 ja 18.15 ilmottautuminen maastokisaan hakunilan urheilupuistossa. Pitää varata syömistä töihin, että energiat ei lopu kesken lenkin/kisan.

Tässäpä tuju pläjäys mun touhuista. Yritän kunnostautua ja päästä kirjottamaan useammin, ei tulis pelkkää tylsää listausta touhuista.

Hauskaa viikkoa palaillaan taas!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ei ihan helppo reissu, mutta maaliin! (tamperemaraton 2017)

Terve!
Nyt se on juostu, tampere maraton 2017! Huikeaa aikaa en odottanutkaan, mutta en todellakaan uskonut sen olevan niin vaikea reissu kuin sitten oli. Toisaalta hyväkin , etten tiennyt, tuskin olisin lähtenyt matkaan ollenkaan. Lopulta hienoa, että lähdin! Tässäpä raporttia reissusta, varoitan että saattaa sisältää kirosanoja ja itsesääliä ja itsensä ruoskimista ja tästä tulee pitkä kuin maraton.
Mentiin tampereelle sokos hotelli ilvekseen mieheni kanssa jo perjantaina kahdeksi yöksi. Oltiin ajoissa paikalla ja ehdittiin lepäillä mukavassa huoneessa ennen kuin kisatoimisto aukesi ratinan stadionilla.
Jännitys alkoi kuplimaan vatsassa , hitto se on kohta totta , kohta juoksen kokonaisen maratonin . reilu vuosi olikin jo vierähtänyt edellisestä. Mun kaksi edellistä maratonia juoksin hcm.llä helsingissä. Ensimmäinen ja toinen maraton oli helppoja, ei mitään ongelmia ja vauhtikin oli yllättävän hyvä koko matkan. Tämä vuosi on ollut vaikea ja oli jo valmiiksi selvää, ettei ennätykset p…

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …