Siirry pääsisältöön

vetoja,opaslenkki,pitkänperjantain pitkä ja talviloman aloitus

Hiphei! Ehdin kuin ehdinkin kirjoittamaan tänne ajoissa, eikä taas hurahtanut viikkoa. Tää pääsiäis breikki tuli jotenkin niin tarpeeseen ja mulla on vielä kaksi extra päivää lomaa, eli töihin vasta torstaina.

Oltiin keskiviikkona parinkymmenen muun juoksentelijan kanssa eläintarhan kentällä tekemässä 1000m vetoja. yli puolet porukasta ainakin aloitti kovavauhtisessa porukassa josta tajusin onneksi jäädä suosiolla ja tein omaan tasoon nähden melko hyvät vedot.
Huomasin jo alkuverryttely juoksulla,ettei kannata näitten kovien kyytiin lähteä. Juoksin 2km alkuverran lahdesta vetoja tekemään tulleen miehen kanssa ja sekin tehtiin 6min/km vauhdilla eli lujaa mulle. Mutta lämpeni hyvin ja fiilis oli hyvä vetojen alkaessa.
Tarkoitus oli juosta ensimmäinen tonni hiljaisimmalla vauhdilla ja koventaa kokoajan, en oo koskaan tehnyt noin pitkiä vetoja, ja arvasin, etten pysty handlamaan vauhtejani. Melko hyvin kuitenkin, tein 5X 1000m vetoja 200m kävelypalautuksilla.
1. 5.14min
2.5.03min
3.5.00min
4.4.51min
5.4,53min

Tossa noi kilometriajat. Väleissä 200m kävelypalautukset. Yllätin itseni pääsemällä alle 5min/km vauhtia koko tonnin.Eli kehitystä tapahtuu kun tarpeeksi treenaa. Mä otan ohjelmaan noita kyllä. On mulla ohjelmassa vetoja, mutta oon vieroksunut pitkiä vetoja, noi kuitenkin tuntui suht hyviltä, tietty varsinkin vikat oli tuskaa, mutta yllätyin miten heposti pystyin 1000m juoksemaan itselleni kovaan aikaan. Ja vieläpä 5 kertaa.


Kävin torstaina pitkästä aikaa opaslenkillä näkövammaisen juoksukaverini kanssa. Vantaanjoen varsi oli jo sulaa ja oli mukavaa juosta kun illalla oli vielä valoisaa. 6.31km ja aikaa meni 51min eli ihanan rauhallinen ja mukava tahti.

Pitkän perjantain aloitin pirkkolasta yhteislenkillä.Meitä oli 6 naista, kahta en ollut ennen nähnyt. Oltiin sovittu tekevämme pitkän ja rauhallisen lenkin. Lähdettiin pirkkolasta ja juostiin keskuspuistossa , auroran sairaalan kohdilla kiepsautettiin ympäri ja pirkkolan kautta paloheinään ja takaisin pirkkolaan.18.7km 2tuntia ja 3 minuuttia meni ja oli kiva lenkki vaikka varsinkin mäissä tuntui parin päivän takaiset vedot.
Tänään ois vuorossa venyttelyä ja rullailua, korkeintaan kävelyä..Huomenna ehkä polkulenkki. Ihanaa kun on vielä pari talvilomapäivää ja tuleva työviikko on vain 2 päiväinen.
Oikein mukavaa pääsiäisen aikaa kaikille!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …

aurinkoa , rakeita ja lämmintä tunnelmaa; kormu run 2017

Moi! Nyt on kausi avattu! Eka virallinen puolimaraton on juostu.Juostiin Tiinan kanssa takomorunnersin edustajina kormu runissa lopella kormun kylällä järjestetyssä pienessä tapahtumassa.
Tässä raportti juoksusta.
Lauantai aamu valkeni puolipilvisenä. Osaan taivaasta alkoi kerääntymään mustia pilviä kun starttasin auton vantaalla klo 8.45. Ajelin sipooseen Tiinan luokse jossa jännäpissalle  jonka jälkeen hypättiin Tiinan autoon ja auton nokka kohti kormun kylää lopelle. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ,jätettiin auto pellolle tehdylle parkkipaikalle heinäpaalien viereen ja käveltiin pientä polkua pitkin kormun koululle joka oli tapahtuman keskipiste.
Haettiin numeroliivit ja ruisleivät kisakansliasta ja suunnattiin yhteen luokkaan tehtyyn pukuhuoneeseen. Jonkin verran naisia oli vaatteiden vaihdossa ja vaihdettiinkin muutamien kanssa innokkaita ja jännittyneitä ajatuksia lähdön lähestymisestä.Vaihdettiin vaatteet ja kiskoin melko pientä kokoa olevan numeroliivin päälleni takin päälle, t…