Lukijat

lauantai 4. heinäkuuta 2015

juoksua, kävelyä ja miniloma pärnussa

Heippa taas! Kesä tuntuu viimein tulleen ja meikäläisen loma alkaa olemaan puolenvälin tienoilla, vähän ylikin jo. Eli kaksi viikkoa lomaa enää jäljellä. Eipä stressata siitä, vaan nautitaan täysin rinnoin näistä päivistä.
Niinkuin viimeksi kirjoitin, olin pe 26.6 yhteislenkillä kpk 24/7  porukan kanssa. Lenkistä teki erikoisen se, että juostiin ilta/yö aikaan. Tavattiin kisahallilla, jonka edessä majaili paljon one directionin teinityttö faneja. Jotkut heistä oli siellä päivystämässä kolme päivää ja yötä.
Lenkille meitä lähti 5 , 1 naisen tunsin ennestään 3 miestä oli ennestään tuntemattomia. Keksittiin reittiä juostessamme ja juoksimme keskuspuiston hiekkateitä pirkkolaan ja sieltä asfalttia oulunkylään ja käpylään ja pasilan kautta takaisin kisahallille. 18.4km tuli matkaksi. Oli hauska kokemus juosta helsingissä yöaikaan. Kaupunki näyttää erilaiselta yöaikaan juostessa. Hyvä idea vaikka kauempaa tulevia vieraita kierrätettäessä, lenkkarit jalkaan ja yöllä liikkeelle.Oli niin kivaa, että kutsuin kokoon jo seuraavan heinäkuun puolen välin jälkeen.
La piti juosta vetoja tai intervalleja, mutta jalat oli ihan tukossa yö pitkiksestä, en viitsinyt raastaa.
Su 28.6 lähdin lenkille ennen seitsemää. Juoksin rennon mukavan herättelylenkin vaihtelevalla vauhdilla. 6km : 1km 6.36 min/km 2km 6.32 3km 5.58 4km 6.12 5km 6.25 6km 5.27.  alku meni fiiliksellä, vikan kilsan menin tarkoituksella kovaa. Oikein kiva herätys matka päivään.

Ehdin käydä suihkussa ja herätellä pojat ja sitten jo lähdettiin vanhempieni luokse, josta startattiin viking linen terminaaliin. 2,5 tuntia merellä ja matka jatkui tallinnan kauppakeskuksen kautta vatsat täynnä kohti pärnua. Ajomatka pärnuun kestää noin puolitoista tuntia.
Reissu meni hyvin, vaikka tiistaina mulle iski kauhea flunssa ja yritin aamulla juosta 5km torille ja pikku ympyrää eestaas..pitempää en olisi jaksanut, olo alkoi olemaan nuutunut. Siskon pikkuvauva ja mun äiti sai myös flunssan. Kellekään meistä ei onneksi tullut ihan tolkutonta tautia, eli pystyttiin lomailemaan kuitenkin. Vauva oli tietysti surkea ja viimeiset 2 yötä nukkui huonosti. Pojat kävi mun äidin ja siskon isomman pojan 6v kanssa vesipuistossa tervis paradisissa. Tykkäsivät kovasti, ja 6v kummipoika innostui niin, että olisi kuulemma mentävä uudelleen ensi viikolla. Kerran käytiin ihanalla rannalla, muuten keli oli huono uimiseen vaikkei satanutkaan. Käveltiin paljon, 6v pojalla oli potkulauta ja sen avulla jaksoi hyvin. Mun vanhemmilla oli pyörät ja he kiertelivät niillä, minäkin kävin yhden pikku lenkin kerran pyöräilemässä. Tää oli kolmas kerta pärnussa, oikein kiva paikka lomailla.
näkymä huoneistomme ikkunasta


pärnussa on paljon puistoja ja suihkulähteitä

rannalla saa kahlata pitkälle ennenkuin tulee syvää


tämän tien varrella meidän porukan kaksi huoneistoa sijaitsi.

lapsille on paljon leikkipaikkoja

pää kävelykatu, ihan meidän kämpän vieressä.

oltiin viimeisenä iltana oluella pikku baarin terassilla, ja siihen tuli tanhu esitys. sitä oli mukava katsella.

Paluumatkalla tultiin haapsalun kautta, vanhemmille tuttu paikka, me muut ei oltu siellä käyty. Kaunis paikka, vaikka rantaa ei löydetty, pikkuinen uimaranta kyllä, en tiedä oliko se ainoa. Linna oli kaunis ja ranta bulevardi. Kolme tuntia ehdittiin olemaan siellä ja syötyämme lähdimme tallinnaan ja sieltä kotiin.
haapsalun linna

sielläkin oli upea leikkipaikka lapsille.

rantabulevardi oli kaunis, vaikka kunnon rantaa ei löydettykään.
Reissu meni hyvin vaikka nuhanenänä sieltä tulinkin.Vähitellen flunssakin alkaa talttumaan, ainakin nyt tuntuu siltä. Perjantaina 3.7 Kävin illalla naapurin kanssa pikku lenkin kävellen ja tänään lauantaina reipasta vauhtia helteessä kävellen 7km.
Kyllä tämä tästä varmaan alkaa helpottaa, toivottavasti kohta pääsen lenkille hölkätenkin.

hakunilan kartanon edessä kesken lenkkä otettu
Helteet kuulemma taas helpottaa, toivottavasti ei kuitenkaan tosi kylmää ja sateista tule. Muutama päivä kotona ja sitten mökille, muuta suunnitelmaa ei ole vielä.
Mukavaa viikonlopun jatkoa ja kivaa uutta viikkoa!Viikko 27, 29.06.2015 - 05.07.2015

Harjoitukset

Päivä Laji Otsikko Kesto Matka Vauhti Syke
tiistai Juoksu pikku nuhanenä lenkki pärnussa 36 min 47 s 5,09 km 7.13 min/km
perjantai Kävely iltakävely 1 h 21 min 6,7 km 12.05 min/km
lauantai Kävely reipas kävely 1 h 9 min 7,3 km 9.27 min/km

Viikkoyhteenveto

Laji Kesto Matka Vauhti
Kaikki 3 h 6 min 47 s 19,09km 9.47min/km
Kävely 2 h 30 min 14km 10.42min/km
Juoksu 36 min 47 s 5,09km 7.13min/km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!

Helsinki City Double Kuukauden päästä, olenko valmis?

Moi! Täällä ollaan taas! Viikko hujahti vauhdilla. Treenit on sujuneet hyvin, mutta niistä tarkemmin huomenna tai maanantaina kun vedän vi...