Siirry pääsisältöön

joulun viettoa liikkuen ja rentoutuen

Joulu meni mukavasti. Aamulla(aattona) muiden nukkuessa lähdin hipsuttelemaan ulos. Juoksin kolme kilsaa pitemmän kiekan ja tapasin sitten kaverini katin. Katin kanssa mentiin kuusijärvelle ja kierrettiin se ja metsän kautta kuninkaanmäkeen ja sieltä Katin kotoa hölkkäsin kotiin. 12.5km kiva aamulenkki.

Viimehetken paketoinnit ja päivällä mentiin mun vanhempien luokse mun lapsuuden kotiin pukinmäkeen n.10 km päähän meiltä. Meillä kuuluu perinteisiin mennä ensin sinne ja siellä syödä ja saunoa ja avata lahjoja ja sitten alkuillasta miehen äidille syömään ja avaamaan paketteja.änä vuonna tehtiin samoin. Siskollani on 6 v ja 11kk pojat jotka toi uutta vipellystä jouluun. Meidän 12 ja 16 vt ei ole enää niin innoissan, mutta viihtyivät kyllä hyvin ja olivat tyytyväisiä lahjoihin. Minäkin olen tyytyväinen kun ei enää ole sitä kauheaa tavara paljoutta niinkuin silloin kun pojat olivat pieniä. Nyt saivat vaatteita ja leffalippuja ja rahaa,jota toivoivat koska haluavat ostaa playstation 4 konsolin. Taisivat saada tarpeeksi kasaan. Me ei miehen kanssa ostella lahjoja, mä tykkään, mutta se meni siihen että ostin kummallekin lahjat..eli ei järkeä. ostetaan sitten itse kun näyttää kivalta tai joskus muulloin ylläriksi toiselle. Äidiltä ja isältä sain alennusmyyntirahaa ja 3 puffia. Siskolta arpoja joilla voitin 9e.

Ilta vietettiin anopilla jonne miehen isovelikin oli tullut joulua viettämään. Oikein mukava ilta . Syötiin lisää ja täyteltiin poikien ristikkolehtiä yms kivaa.
Joulupäivän aamuna satoi ja tuuli. Siirrettiin sauvakävelylenkkiä myöhempään ja se kannatti, puolenpäivän aikaan paistoi aurinko kun lähdettiin reippaalle sauvakävelylle naapurin Susannan kanssa. Käveltiin n. 4km mäkiä ylös alas ja sitten vielä tavallinen lenkki kylläkin mäkisessä maastossa. Yhteensä 10.3km. Reipasta ja hikistä ja tänään on takapuoli ilmoitellut olemassaolostaan.
Illalla mentiin pojan 12v kanssa leffaan katsomaan star wars. Oli muuten yllättävän hyvä. En ole koskaan tykännyt noista, mutta tää oli kyllä hyvä.
Tänään tapaninpäivänä olikin vuorossa lenkki tikkurilasta. Eilen tuli puhetta mun fb sivulla lenkille lähdöstä ja tänään meitä lähti 3 naista lenkille tuuliseen ja koleaan, mutta aurinkoiseen keliin. Juostiin joen vartta puolisen tuntia ja vartin verran asfaltilla.7km 6.24min /km. Kiva reipas lenkki 172 sykkeillä. siis pk 2 treeni mulle. Oli mukava juosta eri maisemissa ja pitkästä aikaa näitten kaverien kanssa.

Käytiin tänään joulukinkun jämistä tehdyllä pizzalla mun vanhemmilla ja nyt lepäilyä ja rauhoittumista loppuilta. Huomenna pitkä rauhallinen opaslenkki sarin ja parin muun kaverin kanssa.
Mukavasti on tää joulun aika mennyt, oon nauttinut liikunnasta kun flunssatauon jälkeen oon taas kyennyt juoksemaan. Oon myös syönyt, mutta en liikaa , ja levännyt ja viettänyt aikaa perheen ja ystävien seurassa. Mukavaa joulun loppuaikaa!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ei ihan helppo reissu, mutta maaliin! (tamperemaraton 2017)

Terve!
Nyt se on juostu, tampere maraton 2017! Huikeaa aikaa en odottanutkaan, mutta en todellakaan uskonut sen olevan niin vaikea reissu kuin sitten oli. Toisaalta hyväkin , etten tiennyt, tuskin olisin lähtenyt matkaan ollenkaan. Lopulta hienoa, että lähdin! Tässäpä raporttia reissusta, varoitan että saattaa sisältää kirosanoja ja itsesääliä ja itsensä ruoskimista ja tästä tulee pitkä kuin maraton.
Mentiin tampereelle sokos hotelli ilvekseen mieheni kanssa jo perjantaina kahdeksi yöksi. Oltiin ajoissa paikalla ja ehdittiin lepäillä mukavassa huoneessa ennen kuin kisatoimisto aukesi ratinan stadionilla.
Jännitys alkoi kuplimaan vatsassa , hitto se on kohta totta , kohta juoksen kokonaisen maratonin . reilu vuosi olikin jo vierähtänyt edellisestä. Mun kaksi edellistä maratonia juoksin hcm.llä helsingissä. Ensimmäinen ja toinen maraton oli helppoja, ei mitään ongelmia ja vauhtikin oli yllättävän hyvä koko matkan. Tämä vuosi on ollut vaikea ja oli jo valmiiksi selvää, ettei ennätykset p…

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …