Siirry pääsisältöön

tervetuloa vuosi 2016! haaveita, unelmia ja tavotteita


vuoden vikana päivänä oli vuorossa yhteislenkki kuusijärveltä sipoonkorpeen. n.30 innokasta enemmän tai vähemmän kokenutta polkujuoksijaa oli jalo trailrunnerin ja mynextrunin järkkäämällä pari tuntisella lenkillä. 1h51min ja 13.87km. ihana ja sopiva vauhtinen lenkki päätti liikuntavuoden 2015.
otettiin uuttavuotta vastan kotona miehen ja susannan kanssa syöden ja juoden muutaman oluen .nuorempi poika oli myös kotona kaverinsa kanssa, mutta olivat omissa oloissaan ja touhuissaan.välillä kävivät juttelemassa ja syömässä..tällästä tää välillä on..lapset kasvaa!isompi poika oli kaverillaan yötä.

tänään 1.1 2016 aloitettiin liikuntaputki tammikuulle susannan kanssa. yritetään liikkua väh 30 min joka päivä. tänään pitkästä aikaa luistelua reilu 30 min ja 4km. jalat vaatii totuttelua, mutta kivaa oli.

Nyt kun uusi vuosi alkoi niin on aika miettiä tulevan vuoden liikunnalisia ja ehkä muitakin tavotteita.
Tykkään tehdä paljon extempore asioita, tai jättää päätöksenteon viimetippaan. Silti olen miettinyt ja haaveillut monista uusista tai jo tutuista tapahtumista ja asioista. Kaikki ei välttämättä toteudu, mutta sillä ei ole väliä..unelmia ja tavotteita pitää olla. Puolimaraton. Viimevuonna juoksin puolikkaan sekä toukokuussa helsingissä, että syyskuussa tallinnassa. Kumpikin tärkeitä ja mukavia kokemuksia.2.11 ja risat jäi enkaksi. Yritän parantaa enkkaa ainakin parilla virallisella puolikkaan kisalla..Tai ainakin yhdellä yritän parantaa aikaani ja osallistun useampaan.. 2.05 virallinen tavoite..toiv vielä lähemmäs 2 tuntia. En ole ilmottautunut mihinkää vielä. Mutta valinnan varaa on ja aikaa päättää. Hcr toukokuussa ja hhm kesäkuussa on ollut ajatuksissa, Ihan loppuun asti en ole päättänyt.

 Maraton. Vieläkin tuntuu ihanalta kun ajattelen ensimmäistä maratoniani. Minä joka en pari vuotta sitten jaksanut juosta 3kilsaakaan kuukahtamatta,Juoksin 42 km! Vieläpä hyvällä fiiliksellä koko matkan. Uusiksi on päästävä ainakin kerran, mahd useamminkin.Olen ajatellut juosta maratonin tallinnassa. Reitti oli hyvä ja fiilis kiva. 4.53 oli ekan maratonin aika. Jota yritän vähän parannella, koska paukkuja tuntui viimeksikin jäävän. 4.45 tavoitteena.

10km aikaani en parantanut viime vuonna, koska aktiat meni sairastelujen takia sivusuun tai pieleen. 56 ja risat on enkka edellis vuodelta ja sitä parannellaan. Toivottavasti. 55min tavoite.
Polkujuoksua lisää ja mahd joku kisakin. esim sipoonkorpi trail vois olla kiva. 10-21 km matkana, maratonia en uskalla poluilla vielä juosta.


Monipuolisuutta edelleen lisää.  Aloitin zumban ja pilateksen viime syksynä.Zumbaa en jatka, mutta piletes joka muuttuu core ja kehonhuolto tunniksi jatkuu. Kävelyt ja sauvakävely jatkuu ja sauvakävelyä yritän lisätä , tai korvata kävelyjä sillä. Talvilajeja olis kiva kokeilla taas..viime vuonna en ehtinyt laduille enkä jäälle, Tänään oltiin luistelemassa, eli luistelukausi on avattu.  Kaikkea uutta ja mukavaa haluan kokeilla.
 Venyttelyä, rullailua ja kehonhuoltoa rutkasti lisää. Tavoite core tunnin lisäksi 2 tuntia kk.

Yhteislenkit isoilla ja pienillä porukoilla maastossa ja asfaltilla/hiekalla yms. On kivaa tutustua uusiin ja tavata jo tutuksi tulleita juoksukavereita.

Kaikkea on siis suunnitelmissa, Mutta nyt on treenin aika ja monipuoliset juoksutreenit jatkuu, Nyt sykerajojen mukaan , koska sain sykerajat laktaattitesteissä.

Perhettä ja ystäviä pitää ehtiä huomioimaan ja muutakin elämää kuin urheilu. Tällä hetkellä on helppo löytää aikaa itselleen, kun pojat on isoja ja pärjäävät yksin tai kaveriensa kanssa minun lenkkien ajan. Toki työpäivinä voi olla motivaatio vaikeuksia lähteä lenkille, mutta kyllä sekin on sujunut.

Terveelliset elämäntavat. Ikuisuusprojekti parin viimeisen tiukassa olevan kilon kanssa jatkuu, mutta ilman stressiä. Painoa on lähtenyt 3kg edellis vuodesta ja saman verran vähintään olisi hyvä saada vielä pois. Karkkipäivät ja säännöllinen ateriarytmi tavoitteeksi.

Tässä lopuksi ontrailin yhteenveto viime vuoden liikunnoista, Aika hyvin mun mielestä! Mutta sitäkin vois parantaa.. ensi vuoden kokonais liikunta määrä lähemmäs 3000 ja juoksukilsat 1800km vähintään. Oikein mukavaa uuttavuotta!!!! Onko sulla tavotteita?Haaveita? Palaan taas!


LajiMatkaVauhtiAikaSykeToistotNousuKerrat
Juoksu1251,725 km7.11 min/km151 h 44 min 28 s158150
Kävely565,17 km10.42 min/km107 h 41 min 3 s113114
Yleisurheilu22 h 16 min12414
Pyöräily328,17 km15,5 km/h21 h 11 min 57 s21
Maastojuoksu130,66 km8.54 min/km19 h 23 min 27 s12
Tanssi9 h1309
Pilates6 h6
Hieronta5 h6
Sauvakävely27,94 km9.45 min/km4 h 32 min 25 s4
Venyttely4 h4
Kuntopiiri2 h 31 min 33 s1355
Jumppa2 h 2 min 58 s1333
Squash1 h 35 min3
Vesijuoksu700 m54.17 min/km1 h 18 min3
Kuntosali58 min2
Jooga50 min1
YHTEENSÄ2304,365 km7.43 min/km355 h 4 min 51 s147351

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …

aurinkoa , rakeita ja lämmintä tunnelmaa; kormu run 2017

Moi! Nyt on kausi avattu! Eka virallinen puolimaraton on juostu.Juostiin Tiinan kanssa takomorunnersin edustajina kormu runissa lopella kormun kylällä järjestetyssä pienessä tapahtumassa.
Tässä raportti juoksusta.
Lauantai aamu valkeni puolipilvisenä. Osaan taivaasta alkoi kerääntymään mustia pilviä kun starttasin auton vantaalla klo 8.45. Ajelin sipooseen Tiinan luokse jossa jännäpissalle  jonka jälkeen hypättiin Tiinan autoon ja auton nokka kohti kormun kylää lopelle. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ,jätettiin auto pellolle tehdylle parkkipaikalle heinäpaalien viereen ja käveltiin pientä polkua pitkin kormun koululle joka oli tapahtuman keskipiste.
Haettiin numeroliivit ja ruisleivät kisakansliasta ja suunnattiin yhteen luokkaan tehtyyn pukuhuoneeseen. Jonkin verran naisia oli vaatteiden vaihdossa ja vaihdettiinkin muutamien kanssa innokkaita ja jännittyneitä ajatuksia lähdön lähestymisestä.Vaihdettiin vaatteet ja kiskoin melko pientä kokoa olevan numeroliivin päälleni takin päälle, t…