Siirry pääsisältöön

pökkelöstä vähemmän pökkelöksi eli venyttelyjen ja kehonhuollon tärkeys

Moi! taas on aikaa vierähtäny viime kirjoituksesta. Olin viime viikon flunssassa ja treenit jäi vähiin, muuten kyllä päivittäinen liikunta tuli täytettyä.
Ilmatkin vaihtelee kovaa vauhtia. Välillä tulee lunta sentti tolkulla ja välillä sataa vettä. Puhumattakaan kovista yli -20 asteen pakkasista jolloin lenkit jäi vähiin.
Pidin flunssan jälkeen taukoa juoksusta ja kävin vain pikku kävelyillä. Tällä viikolla olen päässyt taas juoksun makuun ja juossut ma 6km rauhaisaa pk vauhtia ti 9km vauhtileikittelyä sykkeiden mukaan ja tänään keskiviikkona 9 km juoksukaverini suvin kanssa mukavan rauhaisaa pk köpöttelyä. Nyt pari vapaata juoksusta ja la yhteis pitkikselle tikkurilasta. Eli jos rauhallinen pari tuntinen tikkurilan ympäristössä kiinnostaa niin tikkurilan uimahallin edessä treffit klo 10.00.

Mä olen innostunut venyttelemään. Yritän venytellä vähintään 15 min päivässä. Se on paljon 0 minuuttiin verrattuna..Keskiviikkoisin on kehonhuolto ja core tunti, siinä tulee hyvin venyteltyä ja liikkuvuusharjoituksia myös. Kotona venyttelen netistä ottamien ohjeiden mukaan tai you tubesta joogaa tms. En luota omiin liike puhtauksiin, eli en ala omia venyttely kuvia laittamaan ohjeineen. Sportyfeel challengessa on tosi hyviä liikkeitä. En todellakaan luule tekeväni 10 pv päästä spagaattia, mutta venymistä on tapahtunut ja liikkuvuus on parantunut.
20kuva lainattu sportyfeel challengen sivuilta tämän päivän liike. Joka päivä tehdään n 5 erilaista venyttelyä tai liikkuvuus harjoitetta. Siihen kun lisään muutaman liikkeen hartioille ja yläkropalle, on hyvä venyttely setti valmis. Usein myös rullailen pilates rullalla venyjen välissä tai jälkeen.Persuksen alus on edelleen jumissa, mutta vähemmän kuin pari viikkoa sitten. Niska jumittaa kanssa, mutta venyttely laittaa veren kiertämään ja helpottaa jumeja.
Kuva kuva lainattu patrol.fi sivulta.
noi kiertoliikkeet on ihan lemppareita.Tuntuu hyvältä venytellä rauhassa ja kiertää kroppaa.
Taipuisaa vitsaa minusta ei saa, mutta kyllä tääkin pökkelö vähän paremmin taipuu kun treenaa.
Ei muutakuin venyttelemisiin! Jos sulla on joku lemppari venyttelyliike, laita ihmeessä kommentteihin ohjeet miten se tehdään tai linkki sivulle josta löydän hyviä liikkeitä.
Teetkö venyttelyjä itse vai käytkö tunneilla?
Olethan huomannut mun fb sivut? juoksujalkavipattaa nimellä löytyy. Samoin instagramista löytyy samalla tutulla nimellä.
palailen taas!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …

aurinkoa , rakeita ja lämmintä tunnelmaa; kormu run 2017

Moi! Nyt on kausi avattu! Eka virallinen puolimaraton on juostu.Juostiin Tiinan kanssa takomorunnersin edustajina kormu runissa lopella kormun kylällä järjestetyssä pienessä tapahtumassa.
Tässä raportti juoksusta.
Lauantai aamu valkeni puolipilvisenä. Osaan taivaasta alkoi kerääntymään mustia pilviä kun starttasin auton vantaalla klo 8.45. Ajelin sipooseen Tiinan luokse jossa jännäpissalle  jonka jälkeen hypättiin Tiinan autoon ja auton nokka kohti kormun kylää lopelle. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ,jätettiin auto pellolle tehdylle parkkipaikalle heinäpaalien viereen ja käveltiin pientä polkua pitkin kormun koululle joka oli tapahtuman keskipiste.
Haettiin numeroliivit ja ruisleivät kisakansliasta ja suunnattiin yhteen luokkaan tehtyyn pukuhuoneeseen. Jonkin verran naisia oli vaatteiden vaihdossa ja vaihdettiinkin muutamien kanssa innokkaita ja jännittyneitä ajatuksia lähdön lähestymisestä.Vaihdettiin vaatteet ja kiskoin melko pientä kokoa olevan numeroliivin päälleni takin päälle, t…