Siirry pääsisältöön

kipsihoitoa ja juoksukouluun tutustumista

Terve taas!

Kävin tiistaina töölössä ja repeämä peukalon nivelsiteessä ei ollut vielä parantunut ja kipsihoitoa jatketaan 24.3 asti ja vähitellen harjoittelen toimimista ilman kipsiä. Pääsiäisen jälkeen palaan takaisin töihin. Olo on ristiriitainen, voin hyvin ja tekisi mieli urheilla ja liikkua paljon, toisaalta käsi on rikki ja pikku näpertelyt ei onnistu. Eilen olisin halunnut leipoa pullaa, mutta se ei onnistu tällä kädellä. Perunan kuorimiset, tiskaamiset yms ei suju. Kipua on melko paljon, varsinkin yöllä ja olenkin´nyt kipulääke kuurilla. Lääkäri antoi luvan juosta, rauhassa ja järki mukana. Vamma ei ole luussa vaan nivelsiteessä, siksi esim tärinä ei tunnu pahalta niin kuin murtuneen käden kanssa.
Olen kävellyt päivittäin useita lenkkejä , kun tuo koirakin on täällä hoidossa ja mä todella tarvitsen raitista ilmaa ja liikettä ruhooni.

http://www.juoksuliike.fi/  osallistuin tiistaina juoksuliikkeen järjestämään juoksukouluun. Tiistain porukka oli aloittanut jo tammikuun alusta ja koulu tähtää puolimaratonille. Ne pari joiden kanssa juttelin olivat jo osallistuneet puolikkaille ja joku kokonaisellekin, mutta halusivat parantaa aikoja ja tekniikkaa yms. Eli sopii hyvin mullekin. En oo ihan kunnossa, eli vauhtitreenit tein niin kuin koin pystyväni. Enemmänkin halusin päästä katsomaan ja kokemaan juoksukoulun tunnelmaa. Oli kivaa. Alku lämpästä myöhästyin kun en saanut autoa parkkiin.Pirkkolassa oli jotkut kisat menossa. Onneksi Riku odotti minua ja juteltiin ennen porukan tuloa. Lupasin kirjoittaa kevään aikana myös suoraan juoksuliikkeen sivuille tunnelmia ja kokemuksia. Tehtiin erilaisia tekniikka treenejä tekonurmella. polven nostoja punahilkkahyppyjä kuopaisuja yms.. lämmin tuli. Vetoihin liittyi myös junnuja mukaan. Tiistain vedot oli 8 min ja 6 min ja 4min.Vetojen välisssä oli 2 min tauot. Juostiin aina puolet ajasta jolloin valkku puhalsi pilliin ja käännyttiin takaisin. Juoksin ensimmäiset kaksi vetoa, mutta pimenevä ilta märkä ja osittainen liukkaus vaikutti mun vauhteihin,eikä tuntunut mukavalta, pelkäsin kaatuvani. Viimeisen vedon jätin väliin. Sitten juostiin muutama kerta pienelle mäelle, se oli loskainen ,mutta pystyi hyvin juosta. Loppuun rauhallinen loppuverkka ja venyttelyt. Tein treenit vähän puolivaloilla, mutta sain hyviä vinkkejä ja treeneistä jäi hyvä fiilis. Tällä hetkellä rauhaisa hölkkä sopii mulle parhaiten. Mukaan treeneihin ja juoksukouluun muutenkin aion mennä kevään aikana.
Treeneissä oli hyvä tunnelma ja tekemisen meininki.

Onneksi kevät alkaa tulemaan ja lumet sulaa vauhdilla. Helpottaa liikkumista kun ei tarvitse pelätä liukkautta. Tällä hetkellä on aikalailla märkää ja kuraista,mutta se vie kevättä eteenpäin.
Blogitekstejä tulee todennäköisesti useammin kun on aikaa naputella.
Hauskaa loppuviikkoa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …

aurinkoa , rakeita ja lämmintä tunnelmaa; kormu run 2017

Moi! Nyt on kausi avattu! Eka virallinen puolimaraton on juostu.Juostiin Tiinan kanssa takomorunnersin edustajina kormu runissa lopella kormun kylällä järjestetyssä pienessä tapahtumassa.
Tässä raportti juoksusta.
Lauantai aamu valkeni puolipilvisenä. Osaan taivaasta alkoi kerääntymään mustia pilviä kun starttasin auton vantaalla klo 8.45. Ajelin sipooseen Tiinan luokse jossa jännäpissalle  jonka jälkeen hypättiin Tiinan autoon ja auton nokka kohti kormun kylää lopelle. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ,jätettiin auto pellolle tehdylle parkkipaikalle heinäpaalien viereen ja käveltiin pientä polkua pitkin kormun koululle joka oli tapahtuman keskipiste.
Haettiin numeroliivit ja ruisleivät kisakansliasta ja suunnattiin yhteen luokkaan tehtyyn pukuhuoneeseen. Jonkin verran naisia oli vaatteiden vaihdossa ja vaihdettiinkin muutamien kanssa innokkaita ja jännittyneitä ajatuksia lähdön lähestymisestä.Vaihdettiin vaatteet ja kiskoin melko pientä kokoa olevan numeroliivin päälleni takin päälle, t…