sunnuntai 15. toukokuuta 2016

hcr 2016 ihan(an) kamalaa

Moi! Täällä taas. Ajattelin kirjoitella hcr tunnelmia mahd. tuoreeltaan kun ne vielä on muistissa kirkkaina.
Aamulla heräsin niin kuin arvasin, liian aikaisin. 7.00 olin jo juomassa kahvia ja söin kaurapuuroa mansikoilla. Hiiviskelin pitkin kämppää ja olo oli aika jännittynyt. 9 maissa söin taas aamupalaa. Riisikakkuja, ruisnachoja, hedelmiä ja turkkilaista jugurttia mansikoilla ja siemenillä.
Sitten etsin vaatteita ja hötkyilin ja pörräsin ympäriinsä. Kävin Tokmannilla ostamassa pattereita sykevyöhön.
Toisaalta on kiva kun juoksu lähtee myöhään, ei ole kiire ja ehtii touhumaan muutakin, mutta henkilökohtaisesti tykkään aikaisemmista lähdöistä. 12.00 söin valmiin jauhelihakeiton ja muutaman rypäleen. Vettä join pitkin aamupäivää.
 Lähdin juoksukaverini Erkun kyydissä Mellunmäkeen mihin jätettiin auto ja mentiin metrolla sörkkään ja sieltä ratikalla lähelle kisahallia. Erkku meni työpaikan kuvaukseen ja minä suuntasin eläintarhan skeittipuistoon tapaamaan kpk porukkaa. Meitä oli sateen takia tosi vähän ja lähdettiin melkein heti omiin suuntiimme. Parin kaverin kanssa suunnattiin eltsun tunnelin kautta sonera stadionille. Moikkasin kaverit ja lähdin itse hcr street teamin vip tiloihin. Siellä oli jo porukkaa valmiina ja jutusteltiin ja fiilisteltiin. Porukka lähti eri lähtöryhmissä ja valuivat lähtöalueelle omiin aikoihinsa. Välillä satoi ja ajateltiin, että varmaan saadaan kunnon rankkasade niskaan.
 Päätin laittaa ohuen juoksutakin ja t-paidan päälle ja jalkaan pitkät asicsin juoksutrikoot , päähän laitoin lippiksen. Meinasin myöhästyä oman lähtöryhmäni lähdöstä. Juoksin pensaiden läpi ja olin paikalla kun oli yksi minuutti aikaa jäljellä lähtöön. Hyvä alkulämpö siis. Lähdettiin liikkeelle ja radio aalto löytyi summassa radiokanavaksi, en ehtinyt sitä etsimään sen tarkemmin kun tuli kiire. Sykemittari näytti vain aikaa , enkä saanut sitä toimimaan missään vaiheessa. Kurkistin alussa sports trackeria ja siitä sain suuntaa mitä vauhtia etenen. 5km ja 10 km meni juuri tasaisesti hyvää vauhtia ja olo oli luottavainen , kuuntelin musiikkia ja nautin olostani. Vauhti tuntui hyvältä ja askel rullasi. Vajaassa 15km alkoi oksettamaan ja huimaamaan, tuntui että veri kaikkosi kasvoista ja olo oli hutera. Otin merisuolaa suuhun ja energiakarkin toiseen poskeen, helpotti vähän. Juomapisteellä otin taas urheilujuomaa mutta se teki olon taas huonoksi vaikka oli ihan tuttua juomaa. Viskasin urheilujuoman pois parin kulauksen jälkeen ja join veden kävellen ja siitä heitin osan lippiksen sisään, oli lämmin. 17 km kohdalla huomasin olon taas parantuneen jonkin verran ja huutelin ihmisille tsempit, enää 4km!! Radio oli rohissut jo jonkin aikaa ja päätin yrittää juostessa etsiä uutta kanavaa. Samalla kurkkasin sports trackeriin ja huomasin etten ehdi enää 2.07 koska mäet joita tuntui lopussa olevan paljon veivät puhtia entisestään. Uusi reitti oli kaunis ja mukava, mutta lopun mäkisyys oli vähän liikaa ainakin eilisellä ololla. Lopussa pääsin taas fiilikseen ja ajattelin juosta loppuun hyvällä tunteella. Hymy tuli taas kasvoille ja muistin miksi tätä teen. Paljon juoksevia ihmisiä hyvä tunnelma ja itsensä haastaminen, se on mahtavaa!
Lopussa , auroran sillalla aloin kiristämään tahtia ja juoksinkin viimeisellä kilsalla koko juoksun nopeimman kilsani 5.36 min km. Ohitin stadionilla vielä ihmisiä ja puristin kaikki mehut itsestäni ja syöksyin nurmelle maaliviivan jälkeen. HUH! Uskomatonta, mä jaksoin maaliin vaikka välillä olikin hankalaa. Unohdin sammutta mittarin ja kurkkasin jossain vaiheessa kelloa ja tajusin , että jonkinlainen enkka tuli.. Makasin maassa ja tunteet nousi pintaan. Joku mies koputti olkapäälle ja onnitteli hienosta tsempistä, olin kuulemma näyttänyt aika huonolta 15km kohdalla. Yritin nousta ylös mutta silmissä pimeni ja taas oltiin maassa. Ensiavun työntekijä tuli kyselemään vointia ja yritin taas ylös yhtä huonolla lopputuloksella. Ihana nainen haki minulle vissyä ja sipsejä ja söin niitä siinä maaten. Ensiavun nainen nosti lopulta mun jalat ylös kun olo ei helpottanut. Tärisin kauttaaltaan ja alkoi tulla kylmä. Vähitellen olo alkoi normalisoitumaan. 15 minuutin levon jälkeen nousin ylös ja hortoilin etsien vip tiloihin pääsyä. Näin siinä pyöriessäni Amandan jonka juoksu oli myös ollut haastava.  Löysin lopulta vip tiloihin ja söin banaanin ja join vissyä. Sauna oi lämmin ja mentiin Amandan ja Tiinan kanssa saunan juttelemaan juoksusta ja rentoutumaan. Muut tiimiläiset oli jo lähteneet. Saunomisen jälkeen olo alkoi tuntumaan normaalimmalta. Join taas vettä ja lähdin kohti ratikka pysäkkiä. Olo oli väsynyt mutta tyytyväinen. Kiva päivä loppujenlopuksi ja kiva parikuinen hcr street teamilaisena. Aina ei voi olla helppoa ja välillä menee pieleen. Mä sain kuitenkin parannettua enkkani kahdella minuutilla ja uusi enkka on 2.09.34

.Hhm on kuukauden päästä ja siellä jahtaan sitten taas tota 2.07 min ja yritän hilautua lähelle 2h alitusta. Uskon pääseväni tänä vuonna lähelle 2h ja ensi vuonna sitten alitus, toivottavasti.
Illalla söin miehen paistaman leikkeen ja valkosipuliperunat ja join oluen. Olin ihan poikki, mutta valvoin silti myöhään. Oli vaikea rauhoittua.
Tänään olen ollut väsynyt ja olo on ollut aika hutera. Välillä on hiki ja välillä kylmä ja sydän vähän hypähtelee ja muljahtelee. Taitaa kroppa tarvita lepoa ennen kuin aloitan treenit seuraavaan koitokseen.
Olitko juoksemassa hcrllä tai jossain muualla tänä viikonloppuna? Miten meni ja mitä seuraavaksi? Mitkä on sinun hurjimmat juoksukokemukset?
Mä lähden lepäilemään ja valmistautumaan uuteen viikkoon. Kivaa viikkoa sullekin!

5 kommenttia:

  1. Tosi samanlaiset fiilikset sun kanssa. Mulla on myös nyt illalla kokoajan ihme hypehdintää vasemmassa rinnassa ja mietin jo pitääkö tässä huolestua. Olihan hemmetinmoinen puolikas! :D Hieno parannus sulla, mieti nyt kun sairastelujakin ollut. <3

    VastaaPoista
  2. joo, tyytyväinen saa olla. ja kyllä mä oonkin. vissiin vedettiin ittemme ihan tappiin kun tänäänkin vielä vaivannut. toivottavasti alkaa helpottaa. säkin vedit hyvin, sydänvika ja pikkunen! onnea meille!

    VastaaPoista
  3. Hui, hurja tuo sun loppu.. :O Mutta onneks ei käynyt sen pahempaa!! Tsemppiä toipumiseen, anna itsellesi vähän aikaa nyt! Onnea kumminkin hienosta uudesta enkasta! :)

    VastaaPoista
  4. Hui, Merituuli! Melkoinen taistelu!!! Onnea paljon enkasta!! <3 Mietin, että auttaisiko jos jatkossa tankkaisit myös vesi-urheilujuoma blandiksella, jotta saat elektrolyyttejä kroppaan. Pelkkä vesi kun menee läpi! Nyt tosiaan hyvää lepoa ja kunnon palautuminen ennen treenien jatkumista!! :)

    VastaaPoista
  5. joo karoliina, ajattelin itekkin , että varmaan urkkajuoman litkiminen jo pari päivää ennen saattais auttaa.täytyy kokeilla. tää keventely saattaa tietty vaikuttaa kanssa ja mari lupas neuvoa oikeanlaiset ruokailut ennen kisoja. kiitti onnitteluista kaikille!

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!