Siirry pääsisältöön

valoa, treeni intoa ja kevään tavotteita

Terve! Aurinko on paistellut monena päivänä, vaikka on huonojakin ilmoja riittänyt. Valo on lisääntynyt ja onkin helppo herätä ja lähteä aiemmin töihin vaikkapa osittain kävellen. Mulla on silloin tällöin tapana kävellä muutama kilometri täältä nissaksesta heikinlaaksoon, siitä pääsen pari euroa halvemmalla helsingin sisäisellä lipulla töihin.
On myös ihanaa, kun pystyy töiden jälkeenkin liikkumaan valoisassa. Mulle on tullut oikein energiapiikki nyt valon mukana. Viime ja tällä viikolla liikkuminen on ollut vaivatonta ja mukavaa.
 Lopetin kilometrien merkkaamisen , koska siitä tuli mulle stressi. Pystyn kyllä seuraamaan suunnon mittarista ja movescountista ja tietty instasta ja täältä blogista jonkin verran mitä olen tehnyt mutta en kirjaa niitä ylös niin orjallisesti kuin aiemmin. Teen treenejä nyt enemmän fiiliksen mukaan, toki tavotteita silmällä pitäen. Koska muutin aalkuperäisen suunnitelman ja maraton siirtyy alku kesään( tapahtumasta en ole varma) niin treenejä voi jatkaa puolimaratoniin tähtäävinä, eikä tarvitse vielä lisätä juoksukilsoja kovin paljon. 
Mulla on on ollut jo pari flunssaa tänä vuonna ja outoja kurkkukipuja yms oireita. Aloitin allergia lääkityksen , koska minusta tuntuu, että ulkona oleva katupöly ja siitepölyt aiheuttaa höntin olon. Siitä syystä siis siirsin maratonin ajankohtaa, en ole pystynyt treenaamaan niin paljon kuin olisin halunnut. Viime viikkoina olen juossut 1-3 lenkkiä ja yhteensä n. 18-26km. Viime vuonna juoksin enemmän, mutta ei se välttämättä sitä tarkoita, että kunto ei voisi parantua näinkin. Olen lisännyt paljon koti jumppaa ja hiit ja tabatatreenejä. Tällä viikolla valoisuuden lisääntyessä huomasin , että lenkille lähdöt on helpottuneet. Olen jo nyt juossut kaksi lenkkiä. tiistaina Sarin kanssa opaslenkki 10.4 km ja keskiviikkona takomorunnersin yhteislenkki 10.5km
. Olen myös kävellyt paljon, maanantaina siskon kanssa 4.8km ja tiistaina osa työmatkasta kävellen 4km. Tänään ihanan ilman takia tulikin kävelyä kuin huomaamatta aamulla 4.2km
ja iltapäivällä kotimatkalla 6.2km. Jumpat jääkin huomiselle ja/tai lauantaille, sunnuntaina on pitkä juoksulenkki vuorossa. 
Tällä hetkellä kevään kisakalenteri näyttää tältä:
22.4 kormu run http://www.kormurun.fi/ Mennään kaverini Tiinan kanssa juoksemaan lopelle maalaismaisemiin puolimaraton. Juostaan se yhdessä reippaana treeninä, mutta ei enkka mielessä. ehkä 2.15- 2.30 aikahaarukka. Reitti pitäisi olla melko tasainen, korkeuseroja vähänhttp://www.kormurun.fi/6. reitit näät tuolta. Tosi kiva päästä juoksemaan muuallekin kuin tuttuihin maisemiin ja tapahtumiin. Takomorunnersin kautta etsimme uusia yhteistyötapahtumia ja kormu run on yksi uusista tapahtumista jotka lähtivät mukaan yhteistyöhön. Takomorunners siis pyörii vapaaehtoivoimin ja teemmekin ns oravannahkakauppaa, saamme ilmaisia osallistumisia ja niitä vastaan mainostamme somessa tapahtumia ja kerromme ennen ja jälkeen fiiliksiä. Joissakin tapahtumissa käymme myös vetämässä yhteislenkkejä.Kerron siis tässä tulevina viikkoina, miten treenit kormuun sujuvat.
13.5 on kevään päätapahtuma helsinki city run http://www.helsinkicityrun.fi/etusivu. Juoksin hcr.llä ekan puolikkaani toissa vuonna ja viime vuonna pääsin hcr street teamiin mukaan. Jatkan porukassa tänäkin vuonna ja sometan hcr stä ja yhteistyökumppaneista . Ekana vuonna aikani oli 2.15.57 ja viime vuonna 2.8 ja jotain..paransin aikaani vielä hhm llä. ja enkkani on nyt 2h 4 min. 2 tunnin alitus on tämän vuoden listalla, mutta en ole varma onko se mahdollinen vielä toukokuussa. Tavoite on 2h 2 min. Hcr.n reitti on jonkin verran muuttunut viime vuodesta, ja odotankin innolla uutta reittiä.
21.5 on naisten kymppi, myös takomorunnersin uusi yhteistyökumppani. Sain houkuteltua siskoni mukaan kävelemään tuon kympin. Lupauduin hänelle pt ksi. Käydään maanantaisin kävelyillä yhdessä ja sitten tuolla tapahtumassa kymppi menee kuin huomaamatta. Sisko on skeptinen onnistumiseensa, mutta minä uskon vakaasti projektiin. Vedän myös keväällä naisten kympille tuleville matalan kynnyksen lenkkejä. Kävely/hölkkä lenkkejä ja rauhallisia hölkkälenkkejä. Naisten kymppi on myös kiva ja jo tuttu tapahtuma mulle, kiva päästä mukaan siskon kanssa!http://www.naistenkymppi.fi/naisten-kymppi
Nämä tapahtumat tulossa keväällä. Alkukesään toivottavasti löytyy joku kiva tapahtuma jossa voin juosta maratonin. 
Miltä sun kalenteri näyttää? Tykkäätkö juoksu/kävely tms tapahtumista vai juoksetko omaksi iloksi omassa rauhassa? Onko valoisuus vaikuttanut sinun treeni intoon?
mä palaan taas!

Kommentit

  1. Hei! Löysin juuri blogiisi ja tulen taatusti uudelleenkin :) Mulla ainakin valoisuus vaikuttaa treeni-intoon. Talvi meni lähes juoksematta, mutta nyt on taas into päällä.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla!!!!kyllä valoisuus on hyvä asia, tulee lisää virtaa.kiva et oot päässy taas juoksun makuun. Laita kommenttia ja ideoita kirjoituksiin jos tulee jotain mieleen.kivaa kevättä !

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …

aurinkoa , rakeita ja lämmintä tunnelmaa; kormu run 2017

Moi! Nyt on kausi avattu! Eka virallinen puolimaraton on juostu.Juostiin Tiinan kanssa takomorunnersin edustajina kormu runissa lopella kormun kylällä järjestetyssä pienessä tapahtumassa.
Tässä raportti juoksusta.
Lauantai aamu valkeni puolipilvisenä. Osaan taivaasta alkoi kerääntymään mustia pilviä kun starttasin auton vantaalla klo 8.45. Ajelin sipooseen Tiinan luokse jossa jännäpissalle  jonka jälkeen hypättiin Tiinan autoon ja auton nokka kohti kormun kylää lopelle. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ,jätettiin auto pellolle tehdylle parkkipaikalle heinäpaalien viereen ja käveltiin pientä polkua pitkin kormun koululle joka oli tapahtuman keskipiste.
Haettiin numeroliivit ja ruisleivät kisakansliasta ja suunnattiin yhteen luokkaan tehtyyn pukuhuoneeseen. Jonkin verran naisia oli vaatteiden vaihdossa ja vaihdettiinkin muutamien kanssa innokkaita ja jännittyneitä ajatuksia lähdön lähestymisestä.Vaihdettiin vaatteet ja kiskoin melko pientä kokoa olevan numeroliivin päälleni takin päälle, t…