sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

rentoilua, liikuntaa ja perheen seuraa , kesäloma alkoi!

Moi! Se olis sitten kesä! mahtavaa, kun viimein on ollut lämmintä ja aurinkoista. On ihana ulkoilla, kun ei tarvitse vetää kaikkia vaatteita niskaan. Jalkakin nousee kevyemmin kun on aamusta jo valoisampaa ja t-paita ja shortsit riittää varusteiksi. Tuskin koko kesä on tälläistä, mutta jos edes osan kesää on niin akut la d-vitamiini varastot latautuu hyvin.
Mulla alkoi kesäloma perjantaina. Aloitin loman aamulenkkitreffeillä juoksukaverini Erkun kanssa . Saatoin häntä osan työmatkaa ja käännyin takaisin. Aivan mahtava lämmin kesäaamu. Olin kotona jo seitsemän maissa , 8km aamulenkki aloitti siis lomani.
Torstaina saapui odotetut vieraat vanhempieni luokse. Australiaan 1970 muuttaneen setäni tytär tuli ensimmäistä kertaa suomeen muuttonsa jälkeen. Hän oli tuolloin 6v. Ihana nähdä serkku jota en ole koskaan nähnyt mutta jonka kanssa olen viestitellyt facebookin kautta jo pari-kolme vuotta.
Lauantaina minä ja nuorempi poikani lähdettiin aamusta kaupunkiin tapaamaan sukulaisia. Australian serkku miehensä kanssa, minun vanhempani, siskoni perhe ja toinen serkkuni vaimonsa ja aikuisten lapsiensa kanssa oltiin varattu pöytä buffet lounaineen royal line laivalle. Oli mukava nähdä helsinkiä mereltä päin. Vaikka asun vantaalla ja olen syntynyt helsingissä ja asunut siellä suurimman osan elämästäni , keskustan lähistö ei ole kovin tuttua seutua minulle. laivassa tuli myös kertomusta historiasta näkemistämme paikoista suomeksi ja englanniksi, että myöskin serkkuni ja miehensäkin ymmärsivät. Siellä oli mahdollista saada selostus kuulokkeista myös muilla kielillä. Kiva pikku reissu.
Jatkettiin osan porukasta kanssa esittelemällä helsinkiä kävellen. Oli hieno lämmin päivä. Välillä pysähdyimme juomaan ja istuskelemaan.
Tänään sunnuntaina heräsin kovaan päänsärkyyn ja oli pakko perua järjestämäni lenkki. Vasta kolmen aikaan iltapäivällä alkoi elämä voittaa . Illalla kävelin mukavan lenkin sauvakävellen hakunilan urheilupuistossa. 6km 1h3 min.
Ihanaa kun on kesäloma. Suunnitelmia ei ole vielä paljon. Mieheni vaihtoi vasta työpaikkaa eikä hänellä ole kuin viikko kesälomaa. Silloin menemme 4 päiväksi pärnuun. Siskoni perheineen , vanhempani ja meidän perhe sekä poikani kaveri olemme vuokranneet kaksi huoneistoa sieltä.
Juhannukseksi mennään mökille hartolaan. Kun tullaan Pärnusta 6.7 ehditään olemaan kotona päivä ja lauantaina minä ja pari muuta naista lähdetään keuruulle jäniksiksi. Yövytään leirintäalueella. ja sunnuntaina takaisin kotiin. Minä jänistelen 2h40 tähtäävää porukkaa puolimaratonilla. Takomorunners järjestää taas jänisjuoksijoita keuruulle viimevuoden tapaan, ja niin nytkin. 29.7 on sitten loppi extreme polkujuoksutapahtuma minne menen juoksemaan 12.5km . Eli mukavan avointa on vielä kesäaika , pystyy keksimään vaikka mitä vaikka ihan extempore.
Miltä sun kesä näyttää? Suunnitteletko tarkkaan kesäloman vai jätätkö väljää tilaa? Onko festareita tai urheilutapahtumia , kisoja tms suunnitteilla?
Ens viikolla vähän enemmän juoksua ja liikuntaa. Mutta mitä ja milloin, en ole vielä suunnitellut.  Palaan taas!kivaa viikkoa.

4 kommenttia:

  1. Ihana lukea sun kesäkuulumisia! Mulla kesä aika täyttä vaikka kesäloma alkaa vasta heinäkuun lopusta, jolloin kolme viikkoa lomaa, joten siksi pääsen sunnuntaisin huonosti yhteislenkeille. Heinäkuussa kahdet festarit, Vanaja ja Tikkurila festivaali, sitten niiden välissä menen ystävää moikkaamaan pitkästä aikaa Rovaniemelle ja heinäkuun viimeisenä vkloppuna, jollain loma alkaa lähden Wieniin muutamaksi päiväksi yhden ystävän kanssa.

    Lomalla elokuussa olisi myös suunnitteilla, että mennään pidennetylle vklopulle Riikan Jurmalaan myös erään ystäväni kanssa. Tässä tulee siis kesällä erinäisiä reissuja kolmen ystävän kanssa :) Yhden kanssa parille festarille, toisen kanssa Wieniin ja kolmannen kanssa Jurmalaan. Wienistä tulon jälkeen näen myös Ranskassa asuvaa ystävää Lahdessa.

    Onneksi lomasta kaksi viikkoa on vapaampaa ja lomaan osuu myös Street Run 12.8. Se on näillä näkymin seuraava juoksutavoite ja juoksukuntoa yritän pitää yllä viikolla, jos ei aina viikonloppuisin ehdi juoksemaan. Syyskuuhun osuu sopivasti Tampereen maratonin puolikas ja lokakuussa täällä kotikonnuilla Vantaan maraton, jonne pääsen täysikuntoisena. Sen verran alhaalla oli hemoglobiini Tukholman maratonin 3.6. jälkeen, että viikkoon en tehnyt mitään juoksun liittyvää ja tällä viikolla olen tehnyt kaksi kevyttä lenkkiä. Nyt rautakuuri on pikkuhiljaa kohentanut oloa ja huomenna on edessä työmatkapyöräilyä sekä huomenna ja torstaina. Tämä päivä oli vapaa, kun touhusin kummitytön kanssa viikonlopun päälle vielä aamupäivästä ja käytiin Jumbossa pyörähtämässä.

    Juhannus kuluu ihan kotona ollessa, kun seuraavakin vkloppu on täynnä menoa niin mukava on välillä levähtää, lenkkeillä ja ladata akkuja. Olisin pyytänyt sua lenkille, mutta oletkin mökillä Kangasalla. Mukavaa juhannusta :) Toivottavasti nähdään joku kerta kesän aikana lenkillä ennen elokuun Street Runia!

    t. Anna-Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kesä on ihanaa aikaa kun ehtii nähdä sukulaisia ja kavereita ja puuhailla vaikka mitä! kiva kun mekin ehditään treffaamaan!kivaa kesää ja nähdään lenkeillä!

      Poista
  2. Kyllähän tuossa on jo suunnitelmaa. Muista taas myös lepo. 😊
    Me mennään tukkaputkella koko loma. Mökille Viitasaarelle, appiukon luokse Punkaharjulle ja Ruotsiin viikoksi. Taidetaan kotona ehtiä käymään vaan pyykkiä pesemässä. 😅 Mä oon super huono juoksemaan kuumuudella (jota ei tänä kesänä tullutkaan) joten päätin hyvissä ajoin että tähtäin juoksussa on syksyn tapahtumissa. Street run seuraavana vuorossa, se on SUPER kiva! Ihanaa lomaa 😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on joo, mutta melko väljästi. liikettä tulee kun jaksan ja huvittaa. tosin nyt treenaan kokonaiselle, eli ihan vätystelemään en ala. mulla li hemoglobiini alhaalla ja väsymykselle löytyi syy. nyt oon syöny tuplaannoksen rautaa kohta 3 viikkoa, tällä viikolla on ollut jo paremmin virtaa. joka viikko vähintään yksi lepopäivä, siitä olen pitänyt kiinni.kivaa kesää sullekin!

      Poista

olis mukavaa saada kommentteja!