sunnuntai 6. toukokuuta 2018

2 viimeistä viikkoa ennen maratonia , mitä vielä voi tehdä?

Moi! Taas se viikko vierähti, enkä ehtinyt kirjoittaa kuin vasta nyt.
Mun viimeinen kunnon treeni viikko sujui paremmin kuin toivoin. Olin suunnitellut vauhdikkaampia treenejä tälle viikolle, mutta huomasin loppuviikosta, että myös kilsoja kertyy mukavasti ja keräsinkin viikonloppuna tietoisesti muutamia lisäkilsoja. Tein tällä viikolla kerran 5x5 min vetoja pukinmäen kentällä.
Palautus oli 2 min kävellen. Loppuviikosta tein myös matolla salilla 4km intervallitreenin jossa hölkän välissä tein kovia alle 5min km vauhtisia 2min vetoja 4kpl kiihtyvästi
. Poika veti salilla mulle tiukan yläkropan treenin joka tuntuu vieläkin:) loppuun vielä kilsa matolla. Muuten tein rauhallisia  n. 10-14km pituisia lenkkejä





  ja viikon kokonais saldo juoksukilometreissä olikin ennätysmäinen 56.2km. En yleensä juokse noin paljon viikossa, mutta ennen maratonia on hyvä lisätä viikko kilsoja. Tämän viikon pisin lenkki oli 14km ja se jääkin viimeiseksi pidemmäksi ennen maratonia 19.5 Helsinki City maratonilla.
13 päivää maratonille. Tänään mietin hcrd yhteislenkin vetämisen jälkeen, että kunto on tällä hetkellä kova. Jaksan juosta monena peräkkäisenä päivänä, eikä kroppa kipeydy kovasti pitkistäkään lenkeistä. Vauhti on mitä on ja olenkin asettanut tavoitteeksi 5h alituksen ja hyvän fiiliksen. Ainut mikä mietityttää on pakarajumi joka pilasi viimevuonnakin maratonin. Nyt olen saanut jumin helpottamaan melko paljon joogalla ja kehonhuollolla (tälläkin viikolla yli tunti kehon huoltoa) ja jäsenkorjauksella ja hieronnalla. Viimeinen jäsenkorjaus kerta ennen maratonia on huomenna. Siitä alkaakin valmistautuminen maratoniin, tai siis työtä on tehty jo kauan, nyt rauhoitellaan ja huolletaan kehoa kovaan rasitukseen. Toiseksi viimeisellä viikolla eli tulevalla viikolla käyn jäsenkorjauksessa ja keskityn muutenkin kehonhuoltoon, rullailen, venyttelen ja joogaan. Jäsenkorjauksen jälkeen ei saa harrastaa kovaa liikuntaa 3 päivään ja siitä tuleekin hyvä väli kovan treeniviikon jälkeen. Torstaina on hölkkää ja kävelyä yhdistävä yhteislenkki joka vedetään Jennynhttps://vastaiskuankeudelle.fi/ kanssa yhteistyössä Naisten Kympin kanssa. Sen jälkeen jos siltä tuntuu, pieni lisälenkki. Ajattelin juosta vielä yhden kovemman n. 5km lenkin ja yhden rauhallisemman reilun tunnin max puolentoista tunnin lenkin. Seuraavalla eli viimeisellä viikolla tankkaan ti-to. Lisään hiilareita aterioilla ja juon enemmän. Töihinkin otan urheilujuomaa ja täysmehua mukaan joita hörpin vissyn ja veden lisäksi. Perjantaina normiruokaa paitsi illasta jotain suolaisempaa esim sipsejä ja nestettä. La aamuna kunnon aamiainen runsaan nesteen kera. Myöhemmin välipalaa ja lounas kolme-neljä tuntia ennen klo 15 lähtöä. Puolisentoista tuntia ennen vielä nestettä ja jotain välipalaa ja sitten ollaankin valmiina lähtöön. Treenit on viimeisellä viikolla vähissä, kehonhuollon lisäksi 2 alle tunnin lenkkiä ja toisessa pieniä herätteleviä vetoja . Tässä mun suunnitelma viimeisille viikoille,miten sä valmistaudut ? Tämä hcm on mun neljäs maraton, eli teen melkolailla niinkuin ennen aikaisempiakin maratoneja . Ootko tulossa hcrd johonkin matkalle tai kannustamaan?
Mä meen vielä hetkeksi venyttelemään ja ajoissa nukkumaan , huomenna jo 6.30 töihin. juoksujalkavipattaa instagramissa voit seurata mun valmistautumista maratonille. Kivaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!