perjantai 29. kesäkuuta 2018

Viimeinen lomaviikko tällä erää, lähimatkailua ja treenejä

Moi! Toinen ja viimeinen lomaviikko alkaa olemaan ohi. Ihanaa on ollut. Hartolaa kauemmaksi en ole päässyt/mennyt, mutta täältä läheltäkin löytyy kaikkea kivaa tekemistä ja tietty eri paikkoja missä juosta.
Ajattelin kertoa tämän viikon tärkeimmät ja linkkaan samalla paikat jos mahdollista, niin joku toinenkin voi saada hyviä vinkkejä. Nämä siis ilmaisia tai edullisia paikkoja, niitäkin löytyy onneksi .
Maanantaina mentiin kummitytön (5.5v) kanssa SUOMENLINNAAN . Tyttö ei ollut siellä käynyt ja kaikki oli uutta ja ihmeellistä. Lauttamatka oli jo kiva elämys. suomenlinnan lautta. Lauttaan pääsee siis hsl lipulla , myös muita toimijoita löytyy. Kauppatorilta on helppo hypätä lauttaan. Matka ei kestä kauan, mutta oli 5v mielestä mukavaa ja mielenkiintoista olla yläkannella tuulen tuivertaessa hiuksiin. Suomenlinnassa on paljon luolia ja vanhoja tykkejä , kaunista luontoa ja erilaisia kahviloita yms. https://www.suomenlinna.fi/Olisi hyvä pakata taskulamppu mukaan, luolissa on jännää ja pimeää. Me ei muistettu taskulamppua ja latasinkin lamppusovelluksen puhelimeeni. Oikein kiva reissu, enkä meinannut saada tyttöä pois ollenkaan, viihdyttiin siellä monta tuntia
. Minäkin tykkäsin kovasti kävellä ja tutkia pikkoja, vaikka olenkin siellä useasti vieraillut.
Kun tultiin lautalla kauppatorille, suunnattiin senaatintorin läheisyyteen ja LASTENKAUPUNKIIN. Kävin päiväkodin lasten kanssa toukokuussa tuolla ja ihastuin siihen. Siellä saa leikkiä ja tutustua eri aikakausiin kokeillen ja ihmetellen, http://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/nayttelyt/lasten-kaupunki/  Lastenkaupunkiin on aina ilmainen sisäänpääsy. Tyttö viihtyi tosi hyvin varsinkin 70 luvun tyyliin sisustettu mummola oli kiinnostava. Siellä oli hauska fiilistellä melko tutun näköisiä juttuja näin 70 luvulla syntyneelle, lapsillehan lankapuhelimet, kasettimankat yms on uusia ja ihmeellisiä.

Tuli paljon käveltyä ja uni maistui varmasti meille kummallekin illalla omissa kodeissamme.
Tiistaina mentiin muutaman naisen voimin sipoonkorpeen kuusijärveltä . Minä eksyn jokapaikassa, ja olikin kiva saada Kati opastamaan meitä. Kuusijärveltä menee paljon erilaisia polkuja sipoonkorpeen. http://www.luontoon.fi/sipoonkorpi/reitit Tälläkertaa mentiin osittain polkuja ja osittain suota pitkin. Suossa saatiin kunnolla rämpiä, ja se oli mukavaa ja erilaista, juoksusta ei kyllä tullut mitään, mutta tehokasta varmasti.https://www.cafekuusijarvi.fi/ Kuusijärvellä on leikkipaikkoja ja ranta soveltuu hyvin lapsillekin. Savusaunoja ja tavallisia saunoja , grillikota ja kahvila löytyy, hinnat ja tietoja löytyy tuolta linkistä.
10km reitillä yli puolet kuitenkin mentiin hölkäten poluilla ja latupohjilla. Kaikki reitit ei mene suolle, eli kuivin jaloinkin selviää hyvin, mutta suolla menokin oli kokemisen arvoista ja se rauhaisa tunnelma oli ihana. Lenkin jälkeen pulahdettiin uimaan kuusijärvellä
Keskiviikkona pötköttelin ja rentoilin melkein koko päivän sisätiloissa, vaikka ilma oli mahtava. Illalla mentiin vanhempieni kanssa katsomaan VANTAAN TEATTERIIN https://www.vantaannayttamo.fi/ ollaan ihmisiksi , juicesta kertovaan ja hänen musiikkiaan sisältävään teatteri esitykseen.
Esitys oli mielenkiintoinen ja viihdyttävä. Suosittelen! Liput 25e. Teatteri sijaitsee jokiniemessä ja tikkurilasta tai hiekkaharjusta pääse juna asemalta hyvin paikalle. Paikka on vanha navetta ja siksikin erikoinen.
Torstaina juostiin Amandan kanssa aamulenkki meren rantoja pitkin .

Lähdettiin töölön kisahallilta ja juostiin baanaa pitkin meren lähellä, juostiin myös hietsun läheltä takaisin töölöön. 10.2km(1h4min) alkuun 1km hiljaa sitten 2km kovempa, 1km hiljaa ja 2km kovempaa, loppuun 4km hiljaa. Viimeinen kova oli 5.29 vauhdilla vedetty, mutta sisälsi yhdet rappuset ja yhden mäen nyppylän missä mun luottamus itseeni meinasi loppua. Onneksi Amanda Tsemppasi. Helsinki on tosi kaunis ja sieltä löytyy aina uutta ihasteltavaa minullekin joka olen aina asunut täällä lähellä. Juoksemalla tai kävelemällä tai pyöräilemällä on hyvä tutkia kaupunkia.
Kävin suihkussa kotona ja söin aamiaisen ja vanhepani hakivat minut juhmoon http://juhmo.com/ tuusulaan marjatilalle kerämään mansikoita. Päivä oli kuuma ja parin tunnin kykkiminen tuntui todella riittävältä.
Saatiinpa hyvät marjat pakkaseen. Pestiin vielä viimeiset pyykit pojalle, hän lähti ensimmäiselle ulkomaan reissulle kaverin kanssa ilman valvojia. Pojat matkustivat bulgariaan ja täytyy myöntää, että äitiä jännittää miten siellä menee. Onhan poika jo 19, täytyy vain luottaa, että kaikki sujuu hyvin.
Illalla juostiin Sarin kanssa opaslenkki vantaanjoen varressa
. Opastan siis näkövammaista ystävääni ja toimin hänen silminään. 9.8km 1h24 min. Torstaina siis yhteensä 20km ja 2h28 min. Tosi hyvä! Illalla 25 min venyttely ja ansaittu jäätelöannos mansikoilla

Tänään perjantaina olen siivoillut ja ottanut rennosti. Kävelin  3.4km rauhallisen aamulenkin ja venyttelin 30 min. Nyt lähden kauppaan ja virittäydyn viikonloppuun, maanantaina palaan taas töihin, onneksi 18.7 alkaa seuraava , vähän pitempi lomajakso. Silloin varmaan jonneksi pitemmällekin suomessa , mutta varmasti tulee seikkailtua täällä pääkaupunkiseudullakin, täältäkin löytyy vaikka mitä. Kivaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!

kiva viikko niskaa hoitaen ja kroppaa kuunnellen

Moi! Mun niska jumahti sitten tosi kovasti. Sunnuntai ilta oli ihan tuskaa ja maanantaina pään kääntäminen aiheutti sähköiskuja. Mulla oli o...