Lukijat

tiistai 24. heinäkuuta 2018

vinkkejä hellejuoksuun

Moi! Loma jatkuu helteisenä ja kesäisenä. Mahtavaa kun on lämmin. Täällä suomessa helteiset kesät ei ole itsestään selvyys. Mä oon päättänyt nauttia niistä, vaikka esim treenaaminen kuumalla ei olekaan ihan parasta mitä tiedän.
Mutta mieluummin treenaan kuumalla kuin vietän sateisen kesän. Olen opetellut tykkäämään lämpimällä treenaamisesta ja nyt on jo helppo lähteä kuumalla ilmalla liikkeelle, kun tietää mikä itselle sopii.
Mun vinkit kuumalla treenamiseen on seuraavat :

1. aikaisin aamulla tai myöhään illalla treenaaminen.
Mä tykkään herätä lomallakin aikaisin ja tällä hetkellä aamulenkit
on ihan parasta. Tosin seitsemän aikaan on ollut jo melko kuuma, mutta ei vielä niin paahteista kuin keskipäivällä. Samoin illalla
on vielä ollut kuuma, mutta ei enää ihan pahinta paahdetta.

2. juominen
Mulle tulee helposti nestehukan oireita ja saatan kärsiä koko illan pahoinvoinnista ja palelusta yms ja yritänkin välttää sen iskemistä.
Hikoilen tosi paljon kuumalla ja siksikin nesteen saanti on tärkeää. Juon jo ennen lenkkiä vissyä tai vettä 2-5dl. lenkille otan vähintään 2dl mukaan, mutta nyt kuumilla ilmoilla pitemmillä lenkeillä se on ollut liian vähän. Eilisellä 17.2km lenkillä mulla oli mukana puolen litran pullo pullovyössä ja pääsin täyttämään sen matkalla, join 7dl matkalla ja loput heti lenkin jälkeen , eli litra meni.

3. hattu ja aurinkolasit

Mulle tulee helposti auringosta päänsärkyä ja hattu, huivi tms on hyvä olla kesällä muutenkin päässä ja lenkillä erityisesti. Mä tykkään käyttää tällä hetkellä compresportin lippaa lippa täältä tai socin lippistä lippis täältä
Olen itse ostanut tuotteet, eli ei maksettu mainos vaan vinkki hyviksi koettuihin tuotteisiin.
Mulla on silmälasit ja aurinkolasit omilla vahvuuksilla on tosi tärkeät. Vielä on etsinnässä urheiluaurinkolasit vahvuuksilla, jotka ei olisi kamalan kalliit, 500e en halua maksaa, onko vinkkejä?

4. suolat , urheilujuoma

Olen itse huomannut, että vältän kramppeja ja nestehukkaa jos pidemmillä lenkeillä juon urheilujuomaa ja / tai otan välillä siripiri hedelmäsokeri tapletteja tai suolakiteitä ( karkeaa merisuolaa minikrip pussiin ). Eilen ennen lenkkiä kramppasi pohje ja muistin taas magnesiumin olemassaolon ja se nyt päivittäiseen käyttöön.

5. metsä, veden läheisyys treenipaikkana

Poluilla metsässä juostessa metsän siimeksessä
on viileämpää ja miellyttävämpää juosta tai vaikka kävellä.
Tykkään myös juosta meren lähellä, maanantain aamulenkillä mereltä tuuli viilentävästi, vaikka olikin kuuma.

6. Ohuet ja lyhyet vaatteet

Mä tykkäisin juosta lyhyissä sortseissa, mutta mun jalat hankautuu yhteen ja tulee kipeitä hankaumia. pitää olla ainakin reisiin asti olevat lahkeet. Onko vinkkejä tähän? Mä käytän nykyään enimmäkseen capri housuja. Mahdollisimman ohuet ja mukavat on hyvät. Juoksisin mielellään myös pelkässä rintsikkatopissa, mutta oman keskivartalo löysyyden ;) takia en halua juosta niin, enkä kokisi sitä mukavaksi. Ohut hihaton tai t-paita on hyvä.

7. vedellä viilentäminen

jos on mahdollista pitkillä lenkeillä tai juoksutapahtumassa kastella lippis tai kaataa vettä paidan sisään, se toimii mulla.

Tässä minulla toimivat vinkit. Onko sulla jotain muita vinkkejä, mikä toimii sulla?

Loppuun vielä kuvia viime aikojen treeneistä ja mukavasta tikkurila festivaalista.


perjantain aamulenkiltä 4.5km

uudet nb 890 lenkkarit ekalla lenkillä, tuntui hyviltä.

tikkurila festivaaleilta, mies ja minä


maanantain aamulenkiltä helsingin keskustassa, Tarja ja minä.

eiliseltä opaslenkiltä Sari ja minä . 17.2km 

välijätskit

joogaa

puisto jumppaa hiekkaharjussa tiistaisin. Mä olin ekan kerran.
nyt oli lavis, joka ei ollut ihan mun juttu, ainakaan vielä, mutta hauska oli ja hiki tuli!


Tänään lähdetään vanhempieni ja siskon ja poikiensa ja mun nuoremman pojan kanssa saimaan kylpylään kahdeksi yöksi. Ootteko käyneet?
Mä palaan taas pian.1 kommentti:

  1. Nostan hattua että noinkin paljon liikut näillä helteillä. Mutta kieltämättä siihen tottuu ja se on ihan kivaa. Yhtä kuuma taitaa olla liikkuu sitten tai ei. Tärkeetä on muistaa juoda riittävästi. Mieluummin helteellä juoksee kuin surkeassa syyskelissä. Mä löysin itselleni miesten osastolta kivat juoksusortsit, joissa on vähän pidempi lahje kun naisten malleissa. Olen tykännyt.

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!

huh mikä reissu! Helsinki City Double

Moi! Täällä sitä ollaan, muina ultrajuoksijoina. Hitto, mä tein sen! Juoksin eilen 63.3km! Tässä rapsaa eiliseltä, se on varmasti sekava ja ...