keskiviikko 21. marraskuuta 2018

vinkkejä kiireisen arjen keskellä treenaaville

Moi! Täällä sitä ollaan , kerrankin ehdin kirjoittaa toisen kirjoituksen viikon sisään!
Mulla on vähän tökkinyt kirjoittaminen, ei vaan jotenkin ole asiaa. Tai on vaikka mitä, en vain tiedä mistä kirjoittaisin ja kuka mun blogia lukee vai lukeeko kukaan.. Eli jos olet siellä (toivottavasti!) Laita viestiä kommentteihin , instagramin direktiin tai fbn viesti osioon. Kaikki löytyy siis juoksujalkavipattaa nimellä. Haluaisin kuulla teistä, keitä olette ja mitä haluaisitte kuulla.
Nyt ajattelin kertoa ja ehkä antaa vinkkejä miten saan treenattua näinkin paljon kuin nyt treenaan ja aikaa jää silti muuhunkin. Tällä hetkellä treenaan vähemmän (ylimmeno/peruskuntokausi)mutta tämä metodi toimii , treenasitpa miten paljon vain.Tässä on myös se hyvä puoli, että näkee, onko aiottuun treeni/harraste/työmäärään mitään mitään järkeviä mahdollisuuksia ja onko treeni viikko tarpeeksi tasapainoinen ja tuleeko lepoa tarpeeksi.
treenien merkkaus kalenteriin:
Homman pointti on se, että noudatatpa jotain treeniohjelmaa tai oman suunnitelman mukaan, on hyvä merkata treenit ja muut tärkeät asiat kalenteriin. Itse merkkaan kyllä treenit, mutta saatan vaihtaa päiviä fliiliksen mukaan. Jos esim maanantaina lukee 1h hölkkälenkki, mutta viikonlopun jälkeen tai muuten onkin väsynyt olo, vaihdan treenin suosiolla lepopäivän kohdalle ja lepään kun siltä tuntuu, toki joka päivä ei kannata siirtää treenejä, silloin suunnitelmista ei ole hyötyä. Välillä olen taas merkannut maanantaille lepopäivän, mutta kaveri viestittääkin, lähdetäänkö lenkille, lepopäivästä tulikin juoksupäivä. Mutta vähintään yksi lepopäivä pitää olla, kovinakin treeni viikkoina, ainakin minulla.
Asioiden ennalta valmistelu:
Kun suunnittelen aamulenkin, valmistelen asiat mahdollisimman loppuun asti, että on helppo lähteä heti herättyä. Laitan kaikki vaatteet rintaliiveistä pipoon asti valmiiksi sohvalle
. En syö mitään ennen arkiaamun lenkkiä, juon vain lasin vettä, ehkä mehuakin jos siltä tuntuu. Viikonloppuaamun lenkkejä ennen syön yleensä puuroa ja senkin valmistelen ainakin niin, että nostan illalla puurohiutaleet pöydälle ja otan pakastemarjat sulamaan jääkaappiin. Ihan mahtavaa lähteä puoli unessa ulos, kyllä siellä ulkona herää kunnolla. Lenkin jälkeen suihku ja jos on aikaa, aamiainen, ainakin kuppi kahvia (aina!) Töissä viimeistään aamiainen.
Jos on kiireinen päivä tiedossa, tai olen sopinut lenkin suoraan töiden jälkeen, teen ruuan edellis iltana valmiiksi.
Sitten voi hyvällä omallatunnolla jäädä suoraan töistä juoksemaan tai lähteä heti kun tulee töistä. On kiva myös itselle, kun tietää, että ruoka on valmista kun tulee töistä. (viikonloppuisin pyritään syömään koko perhe yhdessä) Suoraan töistä lähteminenkin vaatii valmistelua, kamat valmiiksi ja mahdollisesti mukaan töihin tai valmiiksi sohvalle odottamaan ja pitää tankata lenkkiä varten jo töissä, ettei energiat lopu lenkillä.
Nämä asiat ainakin helpottaa mun treenaamista.  Näistä on tullut mulle rutiinia ja sujuu jo hyvin. Jos en ole suunnitellut mitään, viikko tuntuu tyhjältä ja on vaikea miettiä, mitä aikoo tehdä. Mulle ainakin kertyy silloin helposti liikaa pelkkää juoksua, kehonhuolto, lihaskunto ja lepopäivät jää välistä. Tai sitten , esim pimeinä aikoina saattaisi jäädä treenejä tekemättä, jos en olisi niitä merkannut kalenteriin. Jos en laittaisi kaikkea valmiiksi ennen aamulenkkejä, menisi minulla turhaan pyörimiseen turhaa aikaa , enkä viitsi herätä "turhaan"liian aikaisin. Useimmiten herään 15-20 minuuttia ennen lenkille lähtöä. Ehdin hyvin pukea ja tehdä aamutoimet.
Laitan tähän alle tän viikon suunnitelman (sulkeisiin jo toteutuneet) , saa nähdä miten toteutuu, palaan siihen sunnuntaina.
Maanantai:  iltalenkki kaverin kanssa 45 min (juostiin 51 min, eli hyvin suunnitelmallisesti
) tein lisäksi 20 min venyttelyn
Tiistai: aamulenkki kaverin kanssa , 50 min (siirsin sen työvuoromuutoksen takia huomis aamuun )
ja päätin tehdä lihaskuntotreenin. (Kävelin iltakävelyn 31 min
ja sen jälkeen jumppasin koko kropan kehonpainotreenin 35 min plus loppuverkat 10 min.)
Keskiviikko: kehonhuoltotreeni 30-60 min  (kaveri pyysi aamulenkille kävellen, käveltiin 4.8km 47 min.
Illalla 15 min rullailu pilates rullalla) tein huomisen ruuan jo valmiiksi, vaikkei treeni suunnitelmia illalle olekaan, muuten on vähän kiire ilta.
torstai: lihaskuntotreeni (Huomiseksi siirtyi aamulenkki n. 50 min kaverin kanssa)
perjantai: lepopäivä , kehonhuoltoa
lauantai: 1h40 -2h aamupäivälenkki
sunnuntai: kävelyä, kehonhuoltoa,lepopäivä ei tarkkaa suunnitelmaa.
Tälläinen suunnitelma. Aika hyvin on toteutunut, ja näyttää ihan hyvältä ja tasapainoiselta treeniviikolta, vai mitä mieltä sä olet? Miten sä suunnittelet treenit? Vai meetkö fiiliksen mukaan?
Pistäpä kommenttia tai viestiä, vinkkaa mitä haluaisit lukea! Olisi myös kiva tietää miksi tykkäät lukea mun blogia jos sitä seuraat.
Nyt on mentävä nukkumaan, huomenna kello soi 5.42. Palaan taas!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!