sunnuntai 2. joulukuuta 2018

mitä kannattaa kertoa somessa, kuka tietää parhaiten sun tuntemukset?

Moi! Tää viikko sujui suhtkoht suunnitellusti. Lenkkejä sain tehtyä melkein suunnitellusti ja muutkin treenit meni ihan hyvin. Oon voinut ihan hyvin. Viime viikolla alkoi vihdoin verenpainelääkkeet tepsimään. Paineet ei menneet ihan normeihin vieläkään, mutta lähelle kuitenkin. Aamumittauksissa paineet on ollut n. 95/165 , eli ei hyvät vieläkään, mutta paremmat jo. Olo on ollut kuitenkin hyvä, eikä päänsärkyä ole ollut.
Listaan toteutuneet treenit alle, mutta kerron tässä ekaksi lauantaista jossa oli sekä hyvää, että huonoa.
Otin perjantaina rennosti. Lepäilin ja syötiin hyvää ruokaa koko perheen kanssa. Nukuin yön hyvin ja heräsin kahdeksan aikaan pirteänä. Kuuntelin äänikirjaa ja nautin hitaasta aamusta. Leivoin juustosämpylöitä ja ihailin ikkunasta auringon paistetta. Kuorin perunoita päivällisen valkosipuliperunoita varten valmiiksi. Tiinalta tuli viesti, että Lähtisinkö joulujuoksuun, Marikan koira oli sairastunut, eikä hän päässyt osallistumaan. Kun Tiina vielä ehdotti autokyytiä, ei ollut vaikeaa vastata kyllä. Tunti viestistä istuin jo Tiinan autossa matkalla finlandia talolle joulujuoksuun. Haettiin pipot ja numerot ja alettiin fiilistelemään tunnelmaa. Juoksupiireistä tuttuja porukoita ja uusia tuttavuuksia oli hauska nähdä. Otettiin valokuvia ja videoita fiiliksistä. Tarkoitus oli juosta rauhassa n. 1h10 min loppuaikaan tai miltä nyt juostessa tuntuisi. Mentiin porukassa lähtöalueelle ja lähdettiin tungoksessa liikkeelle. Melko nopeasti löysin oman helpon tahdin ja juostiin Suvin kanssa höpötellen. Oon juossut ennenkin Joulujuoksussa, joka järjestetään hyväntekeväisyystapahtumana ja sillä kerätään varoja pelastakaa lapset rylle.Ihana tunnelma ja hauskoja jouluisia asusteita porukoilla. Itse lainasin Tiinalta tonttulakkia ja vetäisin pattereilla toimivan jouluvalon päähän. Sellaisena valopäänä juoksentelin siis helsingin pimenevässä illassa.
Juoksu kulki helposti ja tunnelma oli hyvä. 7km kohdalla alamäessä rullatessa yhtäkkiä alkoi tykyttää rinnassa.Syke oli 211. Mulle välillä tulee tykytyksiä. Niitä on jonkin verran tutkittu, ja harmittomiksi todettu. Mulle on annettu neuvoksi tykytyksen tullessa pysähtyä ja rauhoittua, jos ei mene ohi, pitää mennä lääkäriin. Pysähtyminen kuitenkin auttaa. Nytkin pysähdyin kaupunginteatterin kohdalla ja odottelin sykkeen rauhoittumista. Lähdin vähitellen käpsyttelemään ja kävelin juomapisteelle, missä join jäähileisen veden pysähdyksissä. Siitä lähdin hölköttelemään, mutta syke yritti kohota 180 yli vaikka tahti oli hidas, lopun menin sitten kävely hölkällä. Syke pysyi sillätavalla suht hyvänä. Maaliin tulin 1h8 min ajassa hyvävoimaisena. Silti tykytyksestä jäi mieleen inhottava tunne, mikä hitto mua vaivaa? Ilta meni vähän huonoilla fiiliksillä , eikä olokaan ollut ihan priima. Paineet oli taas korkeat ja vietinkin illan kuunnellen äänikirjaa ja lepäillen.
Yö meni taas hyvin ja heräsin aamulla hyvä voimaisena. Olo oli hyvä, paineet oli koholla, mutta sykkeet kunnossa. Päätin siis lähteä vetämään hcrd n yhteislenkkiä
, koska tuuraajaa oli mahdotonta saada.  Sain onnekseni vetää rauhallisinta vauhtiryhmää, eli 7.45 + ryhmää, tuossa vauhtiryhmässä voi siis mennä niin hiljaa kuin porukasta tuntuu , mutta ei kuitenkaan kovinkaan paljon tuota kovempaa. Mun ryhmässä oli 7 mun lisäksi. Suurin osa jo ennestään tuttuja. Kivasti höpötellen ja rauhassa edeten juostiin keskuspuistossa pirkkolasta paloheinään päin. Paloheinässä käveltiin rappuset ylös ja kuvailtiin muutamat kuvat rappujen yläpäässä.
Loppumatkakin sujui hyvillä fiiliksillä, eikä sykkeet noussut lauantain korkeuksiin. Koholla ne kyllä oli, mentiin niin rauhassa, että yleensä olen juossut sitä tahtia parikymmentä pykälää alemmilla sykkeillä. Tunne oli hyvä. Juostiin 7.7km 1h1 min.
Illalla olo taas vähän huononi ja nukuin pari tuntia. Huomenna maanantaina on pakko mennä lääkäriin ja tsekkauttaa onko kaikki ok. Mikä nostaa sykkeitä ja miksi paineet ei pysy lääkkeilläkään  alhaalla. Laitoin eilen instagramiin joulujuoksusta ja korkeista sykkeistä ja sain muutaman viestin, miten voin tehdä noin, että juoksen vaikken oo kunnossa. Miksen mee lääkäriin. Oon käynyt lääkärissä ja saanut luvan jatkaa treenejä. Oon ottanut rauhassa , aina kun tykytyksiä on tullut. Ekgssä ei ole näkynyt mitään. En tiedä, mitä mun pitäisi tehdä. Istua kotona neljän seinän sisällä? Lopettaa liikunta? Liikunta kuitenkin yleensä auttaa tällaisiin oireisiin. Myönnän kyllä, että aina en ole malttanut odottaa flunssien ohi menemistä ja laktaattitestiäkin jatkoin tykytyksen kanssa liian pitkään. Nyt otan asian tosissaan, sairaana ei treenata ja seuraan sykkeitä ja menen niitten mukaan. Lääkärin aika on varattu tammikuun alkuun , mutta huomenna meen jo tsekkaukseen.
Kyllä mua pelottaa kun sydämen alueella on ongelmia, mutta en tosiaan juoksisi jos olo olisi huono ja sykkeet tapissa jo lähtiessä. Ihanaa kyllä, että seuraajat on huolissaan, toisaalta tuntuu tylsältä, että jotkut on sitä mieltä, että mun pitäisi tietää tykytykset jo etukäteen. Eilen voin hyvin kun lähdin juoksemaan. Tänään punnitsin tarkkaan kannattaako lähteä ja vointia kuunnellen lähdin vetämään lenkkiä. Toivon, etten näytä ylimieliseltä ja väliinpitämättömältä. Haluan kertoa asiat sellaisina kuin ne on. Ei mun ois pakko laittaa instagramiin mun ongelmista, mutta mä haluan kertoa hyvät ja huonot asiat. Ei kaikki aina suju mutkitta. välillä on helppoa , välillä tulee kremppoja. Olen siitä kyllä saanut paljon hyvääkin palautetta. Että en peittele asioita. Ihania tsemppiviestejä on tullut myös, kiitos kun välitätte! Ohjeitakin saa antaa ja mielipiteensä tuoda esiin, arvostelu ja syyttely ei välttämättä ole oikea tapa.
Meinaan siis jatkaa samaan tyyliin ja kerron heti kun tiedän onko kaikki ok vai pitääkö tehdä lisätutkimuksia.
Tässä pieni purnaus, sori siitä! Olen itse valinnut tän tyylin, haluan kirjoittaa blogia ja jakaa fiiliksiä laidasta laitaan fb ssä ja instagramissa. Haluan myös vastavuoroisesti kuulla teistä ja saada siitä lisä virtaa treeneihin. En todellakaan sano sitä, että mulle ei saa laittaa viestejä jos ei ole samaa mieltä kaikesta, laittakaa ihmeessä! Se tyyli vaan miten jotkut tuntemattomat ihmiset laittaa kommentteja tuntuu vähän inhottavalta. Luulen kuitenkin, että itse tunnen olenko kunnossa ja myönnän kyllä jos olen tehnyt väärän päätöksen. Nyt kuitenkin olin lähtiesä kunnossa, en voinut ennustaa tykytyksiä tulevaksi.
Laitan alle tän viikon toteutuneet treenit. Ensi viikolle en vielä suunnittele treenejä, katsotaan , mihin tämä olo menee.

Ma: aamulla 15 min jooga ja 23 min kävely ennen töitä.Illalla 20 min vatsa-pakara treeni.
ti: Amandan kanssa aamulenkki 6.4km 43 min.
Olipa kylmä, mun jalat oli ihan punaiset lenkin jälkeen.
ke: 25 min aamukävely ja rauhallinen 1h luistelu lapsiryhmän kanssa.Illalla 25 min venyttely.
to: kävely osan työmatkaa (kotiinpäin) 6km 58 min. 40 min koko kropan treeni illalla, olipa hikistä!
pe: Venyttely 20 min illalla
la: 10km joulujuoksu. Illalla venyttely 15 min.
Su: 7.7km hcrd lenkin veto, alunperin piti tehdä pitkä lenkki , eli juosta oma lenkki tunnin hcrd lenkin jälkeen. Jätin sen pitkän lenkin tekemättä, 7.7km riitti.
Nyt menen nukkumaan, väsyttää tosi paljon. Kivaa viikkoa!

4 kommenttia:

  1. Onpas tosi kurjaa, kun on noin inhottavia oireita! Kannattaa varmaan tosiaan kuunnella omia tuntemuksia ja mennä niiden mukaan. Toivottavasti lääkäristä on apua!

    VastaaPoista
  2. Voi että, tiedän fiiliksen, kun tuntuu kurjalta, että ihmiset kyseenalaistaa valintoja ja tekemisiä :( Mutta uskon, että he ovat vain huolissaan ja haluavat sulle kaikkea hyvää <3 Toivottavasti saat pian apua noihin oireisiin, koska kyllä ne vähän pelottavilta kuulostaa :( Halauksia ja tsemppiä <3

    VastaaPoista
  3. Tsemppiä sulle, hyvä että itse tiedostaa omat vaivansa ja hakee niihin syytä. Rauhallisesti vaan niin kauan kun saat selvyyttä. Rentoja juoksuja loppuvuoteen !

    VastaaPoista
  4. kiitos kaikille ihanista viesteistä! nyt alkaa jo elämä voittaa!

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!