sunnuntai 27. tammikuuta 2019

löllöttelyn loppu, ryhtiliikettä näköpiirissä

Moi! Taas viikko vierähti ja ollaan sunnuntai illassa, ennen kuin ehdin koneen ääreen. Oon päässyt mukavasti treeneihin kiinni ja muutenkin olen pysynyt melkolailla ruodussa.
Olen taistellut jo pitemmän aikaa n. 6-10kg painon jojoilua vastaan. Tai siis viime aikoina on ollut vähintään se 6 ja enintään 10kg liikaa..En ole tyytyväinen peilikuvaani ja olokin on turvonnut ja väsynyt. Ruokailuvälit on liian pitkät ja syön ihan päin mäntyä ja illat meneekin karkki ja herkkulaarien ääressä. Tai meni. 3 viikkoa sitten solmin pt Anna janhusen kanssa treenisopimuksen. Anna auttaa minua pääsemään terveellisiin ruokatapoihin kiinni, antaa vinkkejä ja ideoita. Hän on myös tehnyt minulle treeni suunnitelman , jolla monipuolistetaan treenejä ja järkeistetään treenit kohti helsinki city doublea.  Annan löytää instagramista Wauhtikirppu nimellä ja hänen instansa on motivoiva ja innostava, sieltä hänet bongasinkin. Hän asuu myös meidän lähellä , on siis helppo sopia tapaamiset. Meillä on ollut yksi tapaaminen, treenattiin salilla kehonpainotreeni, jonka voin tehdä myös kotona. Seuraava, kuntosalitreeni salilaitteilla tehdään parin viikon päästä. Siihen asti teen oman kehon painolla treenejä. Keväämmällä käydään myös juoksutekniikkaa, koordinaatioita yms läpi. Muuten toimimme sähköpostin ja watsupin kautta.
Ekan viikon pidin ruokapäiväkirjaa ja sitten sain ohjeita syömisiin, ei vielä määriä, mutta ohjeita oikeaan suuntaan. Viime viikon noudatin säännöllistä ruokarytmiä, lisäsin aamiaiseen proteiinia
(ja syön joka aamu aamiaisen) ja lisäsin myös veden juontia. Karkit jätin pois, ajattelin syödä vähän viikonloppuna , mutta pieni annos popcornia ja äidin synttäri täytekakku pala riitti. Niin hyvä fiilis! Olen myös yrittänyt muuttaa ajattelutapaani, jos syö herkkuja, se ei ole repsahdus, vaan palataan sen jälkeen takaisin ruotuun. Aiemmin olen heittänyt heti hanskat tiskiin kun ruokremppa on vähänkin mennyt mönkään. No, ihan alussa ollaan, mutta fiilis on hyvä ja pyrin jatkamaan näin ja yritän muuttaa ruokavaliota pysyvästi järkevämmäksi.
Ajattelin pitää sunnuntaisin blogissa yhteenvedon viikosta, niinkuin aiemminkin, mutta lisään treenien lisäksi myös huomioita ruokavaliosta.
Tässä siis viime viikko:
Maanantaina 4.5km kävely(yhteensä, ennen ja jälkeen töiden) hiihtoa lasten kanssa töissä 40 min (rauhallista tahtia)
Tiistaina 2.5km kävely aamulla ja hiihtoa lasten kanssa 25 min,  illalla Annan kanssa treenit Oman kehon painolla , oli aika tiukka setti koko keholle. Ennen nukkumaanmenoa 20 min venyttely
keskiviikkona  meinasin jättää reippaan lenkin seuraavaan päivään, mutta illalla sain kuitenkin itseni liikkeelle. Alku oli hankalaa, en ole tehnyt paljoakaan reippaita lenkkejä. Alkuun ja loppuun rauhallista etenemistä , alussa myös koordinaatioita ja spurtteja. Kutistin vähän treeniä, koska lähdin lenkille vasta vähän ennen yhdeksää illalla. tein alkuun 12min rauhallista ja 18 min kovempaa vauhtikestävyys alueella. loppuun vielä 10 min hölkkää. Hyvä tunne lenkin jälkeen!
Torstai , hiihtoa 35 min lasten kanssa. Torstaisin on musiikki koulutus, yritän pitää treenit minimissä noina päivinä, koska päivät on tosi pitkiä. Illalla 20 min venyttely.
Perjantaina intervallitreeni :alkuun ja loppuun hölkkää, alkuun koordinaatioita ja spurtteja. 3x4min vedot kävelypalautuksilla ja 3x3min vedot kävelypalautuksilla, katsoin vain sykettä, jonka piti nousta loppuua kohti, muttei maksimeihin , vaan pysytella lähellä vk aluetta, hyvin meni!
Illalla venyttely 27 min treenaakotona.comista ja omaa venyttelyä ja rullailua 15 min päälle.
Lauantaina 2h50 min kävely 16.7km. Ihana oli välillä tehdä pitkis kävellen.


Käytiin myös välikahvilla Annan kartanossa tuomarinkylässä. Lunta tuprutteli koko matkan ja alusta oli aika pöperöä, mutta tunne hyvä! Illalla 25 min venyttelyt.
Sunnuntaina kuvaussessiot Entisen työkaverini Susannan kanssa.


Susanna harrastaa valokuvausta ja kyselin, haluaisiko hän kuvailla minua. Tänään sitten kuvailtiin ja olipas meillä tuuri kelin kanssa, eilen oli pöperöä ja synkempää, tänään kirkasta ja kaunista. -14 , mutta kun pysyi liikkeessä, oli ihan hyvä ja kerrospukeutuminen oli hyvä juttu. Kuvailtiin kaisaniemessä ja tähtitornin mäellä ja meren rannassa. Oli tosi kaunista! Kuvat onnistui hyvin! Kuvitin niillä osittain tämän blogitekstin. Susanna löytyy instagramista susamirella nimellä, jos tarvitset kuvausta , ota yhteyttä.
Vedin tänään hcrd yhteislenkkiä, rauhallisinta vauhtiryhmää.
Mulle tuli 8km 1h
Treenit on sujuneet hyvin, olen noudattanut ohjelmaa hyvin, tän päiväinen oli ylimääräinen treeni, muut suunniteltuja. Uusia juttuja on ollut kovemmat treenit, mitkä on jäänyt multa viimeaikoina melkein kokonaan väliin. Epämukavuusalueella ollaan, mutta yllättävän helposti nekin meni.
Ruokavalio on pysynyt hyvin. Tein siis ruokavalion itse Annan ohjeilla ja viilauksilla. Aaamiaisen päivittäin syöminen ja proteiinin ja veden lisääminen aamuihin on ollut hyvä juttu! Muutenkin on mennyt hyvin kun ruokarytmi on ollut tasainen, ei ole tullut makean himoa. Verenpaineetkin on vihdoin tasoittuneet, johtuuko ruokavaliosta vai alkaako nyt vasta lääkkeet tehoamaan, en tiedä, mutta sekin piristää oloa. Näillä eväillä jatketaan hyvillä fiilisillä ensi viikkoon.
 Painoa oli taas kertynyt vähän lisää, 76kg oli tämän hetkinen paino. Mittasin ekan kerran keskiviikkona, kun ostettiin puntari. Nyt en ole käynytkään puntarilla, katsellaan alkuviikosta, miten paino on pudonnut, vai onko. Turvotus on ainakin poissa ja olo virkeämpi.
Tavoitteena olisi saada paino alkamaan 6 sella. En stressaa, mutta muuttamalla elämäntapoja, pitäisi sen onnistua, tähtään pysyvään elämäntapa muutokseen, en laihdutuskuuriin.
Nyt on lähdettävä nukkumaan. Kivaa uutta viikkoa!






1 kommentti:

  1. Minäkin pääsin vetelöitymeen viime viikon ajaksi, mutta nyt taas järkevää syömistä kehiin. Kyllä se tuntuu tylsältä ja loputtoman mittaiselta projektilta välillä tämä järkevästi syöminen ja treenaaminen, mutta suurimman osan aikaa olo on kuitenkin niin hyvä, että tietää sen kannattavan. :) Olisi kyllä kiinnostavaa tietää, miten ammattilainen säätäisi meikäläisenkin ruokavaliota ja treenejä, ehkä joskus kokeilen!

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!