sunnuntai 10. helmikuuta 2019

tökkivä ruokaremppa ja kompurointia, viikon parhaat ja pahimmat

Moi! Lupasin kertoa ruokarempan ja liikuntaohjelman noudattamisen fiiliksistä ja miten viikko meni. No, ei mennyt putkeen. Ekat viikot meni mahtavalla fiiliksellä ja melko helposti. Kulunut viikko olikin sitten ensimmäinen vaikea. Puuro ei maistunut, teki mieli paljon vaaleaa leipää ja mikä pahinta, karkki ja makean himo ilmoitteli itsestään. Pidin kuitenkin kiinni säännöllisestä ruokarytmistä ja otin töissä tarjottuja karkkeja vain 4-6 kpl kolmena päivänä, edellisellä viikolla kykenin taistelemaan kokonaan työpaikan herkkuja vastaan.. Toisaalta, aiemmin muutama karkki ei riittänyt mihinkään, eli ihan hyvin meni kuitenkin. Lasten kanssa leivottiin ruunebergin torttuja päiväkodissa ja söin yhden. Meinasin ärsyyntyä itselleni, mutta päätin, että seuraavana päivänä jatketaan taas normaalilla terveellisellä tyylillä. Ruuat pysyi terveellisinä ja tein eväitä välipaloineen valmiiksi edellis iltana.
Treenit maistuu, mutta pyllähdyksen takia treeniviikko jäi tyngäksi ja jouduin soveltamaan. Siitä olen tyytyväinen, että en jäänyt sohvalle surkuttelemaan kaatumisen jälkeen, vaikka kyllä annoin itselleni paranemis aikaa.
Tässä viikon tärkeimmät:
Ma: 10 min aamujooga
, 2km kävely ennen töitä.
Töiden jälkeen pienen lepäilyn jälkeen  lenkille. Piti hakea apteekista lääkkeet miehelle ja juoksin alkuverryttelynä reilun kilsan apteekkiin ja vielä osan matkaa kotiinpäin.
Tein muutamia spurtteja ennen kotia ja vein lääkkeet miehelle ja aloitin reippaamman lenkin. Kovempi osuus kesti 20min . Seurasin sykkeitä ja niiden mukaan menin. Pyrin pitämään vauhdin vauhtikestävyys alueella , joutumatta kuitenkaan maksimi sykkeille. Kivasti sujui! Alkuun tuntui väkinäiseltä, sitten alkoi maistua. Loppuun taas kevyempää. Yhteensä 54 minuuttia ja 8km. Hyvä treeni!
ti: Naisten kympin kick off. Oli mukava tunnelma ja mukavaa porukkaa. Illalla treeniohjelman mukainen lihaskuntotreeni.

Jouduin vähän typistämään , koska kello oli jo paljon kun aloitin treenin. 45 min alku ja loppu verkkoineen.
ke: 30 min liikkuvuus ja venyttely ennen töitä. 2km työmatka kävelyä. Illalla Kaaduin töistä tullessani, liukastuin bussipysäkillä ja löin pääni ja käsi vääntyi ja venähti. Kamala ilta, käsi jomotti ja ihan kauhea päänsärky.
To: kesken työpäivän lääkäriin joka totesi ettei murtumia ole onneksi, mutta kipeä käsi on edelleen. Sanoi, että voi viedä aikaa kun paranee, mutta paranee kyllä itsestään. Kovia treenejä piti välttää muutama päivä aivotärähdyksen takia.
la: peruin yhteislenkin. tein vajaa 10 min lihaskuntotreenin alakropalle. Raitista ilmaa oli saatava ja lähdin maastokengillä jäisille teille, ihan hyvin piti. Kävelin suurimmaksi osaksi hiekkateitä joiden pinta oli luminen , eikä niin märkä ja jäinen kuin asfalttiteiden. 42 min käpsyttely teki hyvää! Kotona vielä 10 min lihaskuntoa, lähinnä erilaisia kyykkyjä, sumokyykkyhypyt ja muut hypyt piti jättää välistä, kun käsi ei tykännyt tärähtelystä. Illalla 15 min rullailu
su: Nukuin melko hyvin, vain kaksi kertaa havahduin kun käännyin käden päälle huonosti, vähän jomotti, mutta ei tarvinnut valvoa säryn takia, niinkuin muina öinä. Ihana oli herätä 9 tunnin unien jälkeen! Tein treenaa kotona.comista flow joogaa , mutta puolet siitä tehtiin lankussa tai muuten käden varassa, eikä se onnistunut. 15 min Joogaa ja sen päälle terve selkä ohjelma 30 min. Siinä oli vain kaksi liikettä mitä muokkasin itselleni sopivaksi. Kävelylle piti taas päästä. Kävelin 45 min ja tekipä se hyvää!

Illalla 15 min venyttelyt.
Ei ihan paras viikko, mutta ei huonokaan. Painoa oli lähtenyt vain 100g, mutta ei tullut yllätyksenä, onneksi ei noussut.
Ulkona on niin liukasta, että saattaa olla, etten uskalla juosta ihan heti tuolla, vaikka nastat onkin. Pitää varmaan mennä matolle juoksemaan, sitten kun ekan lenkin teen juosten.  Salilla voisi tehdä jotain korvaavaakin treeniä, jos juoksu ei vielä suju. Ensi viikolla san Annalta tarkempia ruokamääriä ja ohjeistuksia syömisiin, tosi kiva! Nyt tuntuu taas motivoituneemmalta, kapina vaihe oli ja meni..
Nyt lähden nukkumaan, toivottavasti käsi antaa nukkua. Kivaa viikkoa sulle!
Onnea muuten Lealle, voitit arvonnasta osallistumisen naisten kympille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!