maanantai 4. maaliskuuta 2019

(lievän) keuhkokuumeen kourissa

Moi!
Viimeksi kun kirjoittelin tänne , mietin , ettei vaan olisi keuhkokuumetta. No olihan se. Alkava keuhkokuume. Pienet rohinat ja hennot peitteet keuhkoissa. Ajattelin, että ei hätää , lievä on lievä ja kohta ollaan jaloillaan taas.
Alkuun siis pelkäsin, että koko kevät on menetetty. Jos on kunnon paha keuhkokuume, yskiessäkin menee vähintään 3kk ja se vetää voimat ihan pois. Kun kuulin, että mulla on alkava ja lievä keuhkokuume, varmistelin tutulta lääkäriltä, oisiko puolessatoista viikossa lääkkeiden aloittamisesta
mahdollista vetää kevyt kävely hölkkä, Naisten Kympin yhteislenkki. Jos siis paranen viikonlopuksi ja olen normi kunnossa viikko ennen lenkkiä. Olisi mahdollista JOS paranen. Olin intona, minähän paranen tästä! Perjantaina ei ollut enää kuumetta ollenkaan, mutta olo oli kaukana terveestä. Kyselin Tiinalta, jos hän voisi vetää hölkkäpätkät ja aina kävelypätkällä kääntyisivät minun suuntaan ja käveltäisii yhdessä. Eilen sunnuntaina selvisi, ettei kunto ole lähelläkään sitä mitä luulin sen olevan. Kävin lääkärissä tänään ja  sain määräyksen jatkaa lepoa ja parantelua kotona. Loppuviikosta töihin.
Hermoilin eilen, että miten jaksan olla 8 tuntia ylhäällä ja ulkona lasten kanssa vähintään tunnin päivässä, useimmin kauemminkin. Muutenkin eskarissa pitää olla mukana touhuissa ja jaksaa innokkaiden lasten kanssa. Nyt ei tarvitse hermoilla sitä vaan saan levätä rauhassa ja parannella.
Tänään kyselin muutamalta kaverilta jotka ovat ilmottautuneet naistenpäivän Naisten Kympin lenkille https://naistenkymppi.fi/citroen-naisten-kympin-yhteislenkit-kevaalla-2019/, voisivatko he ottaa vetovastuun lenkistä, ettei minun tarvitse hermoilla ja miettiä miten lenkin käy. Stadium forum on mukana lenkin järjestelyissä niin, että saamme jättää kamat säilöön ja saamme jotkut pienet yllärit heiltä. Siksikään en halunnut perua lenkkiä vaan on kiva, että kaverit auttavat ja vetävät lenkin puolestani. Menen paikan päälle, vedän alkuverkat ja odottelen heitä lenkiltä takaisin ja vedän venyttelyt. Kun uskaltaa kysyä niin asiat tuppaa järjestymään. Olen tosi iloinen, että ympärilläni on niin paljon ihania ihmisiä.
Nyt siis jatkan sairastamista, toivottavasti helpottaa pian. Parempi on jo, mutta kaukana terveestä. Nyt ei kannata hötkyillä, vaan parannella maltilla , ettei pilaa koko kevättä ja aseta itseään vaaraan.
Viime viikolla olin niin kipeä, ettei tehnyt edes mieli ajatella urheilua, nyt alkaa sen verran helpottaa, että ottaa päähän kun ei pääse liikkeelle, mutta kyllä sinne ehtii.
Nyt Alan tekemään tortilloja ruuaksi ja menen ruokalevolle.Mitäs viikko suunitelmia?
Terveellinen ruokailu jatkuu ja painon toivon laskevan, vaikka liikuntaa ei olekaan. Jos ei laske, ei ainakaan tarvitse nousta. Viime viikolla ruoka maistui huonosti ja paino putosi helposti kilon, Eli painan nyt 71.1kg. Alaspäin mennään ja se on hyvä.
Kivaa viikkoa sulle!

4 kommenttia:

  1. Paranemisia! En ole koskaan ollut keuhkokuumeessa, on sen verran ikävän oloinen tauti että saisikin pysyä poissa. Mutta juuri noin, rauhassa parantelua ja sitten kohti kevään juoksurientoja, mitään ei ole menetetty vaikka nyt oletkin kipeänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, onneksi saatiin heti kiinni, pitkittyesään keuhkokuume on pitkä ja kamala vaiva. ei tosin nytkään kiva ole. parempaan suuntaan menossa jo. Kyllä sitä ehtii vielä laukata.
      Kiitti ja mukavaa kevättä!

      Poista
  2. Pikaista paranemista! Itse olen sellainen sairastaja, että kuume ei koskaan nouse ja virtaa olisi juuri sen verran, että on vaikeaa pysyä aloillaan, vaikka on tauti päällä. Onneksi pystyi tänään purkamaan tylsyyttä blogiin. :D

    VastaaPoista
  3. Tää tauti veti mut kyllä niin kanveesiin, ettei tosikaan. parempaan suuntaan menossa jo. toivottavasti sinäkin jo paremmassa kunnossa.

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!