torstai 19. syyskuuta 2019

Kohti rantapuolikasta ja ylimenokautta

Moi! Täällä taas!
Päätin ryhdistäytyä ja istua koneen ääreen jo puolessa välissä viikkoa. Olen menossa lauantaina rantamaratonille esposeen juoksemaan puolimaratonin. Hankittiin osallistumiset juoksukamuni Ullan kanssa jo ystävänpäivänä, kun silloin oli hyvä tarjous.
Mulla on kausi sujunut todella hyvin. Vauhti on lisääntynyt ja kunto on ollut todella hyvä. Maraton ennätys parani elokuussa
ja nyt kiinnostaisi kokeilla puolimaratonin ajan parantamista. Mutta en ole varma onko kroppa vielä palautunut maratonilta mistä on kulunut vasta kuukausi. Olen ottanut rauhassa ja palautellut hyvin. Viime sunnuntaina sherwood runin kymppi meni suht kevyesti 57 min.
Vikalla kilsalla kyllä mietin, etten varmaan kykene pitämään tota vauhtia koko puolimaratonia. Toisaalta, ei voi tietää. Lähden kokeilemaan ja jos menee niin huippu juttu, jos ei niin sitten ei mene. Ajattelin yrittää roikkua 2h jäniksen perässä niin pitkään kuin siltä tuntuu. Toisaalta ennätys on 2h4 min, eli vähän yli 2h riittää enkkaan.
hhm 2016 ennätys juoksun jälkeen kotona iloisena.
2h alitus on vaan ollut haaveena jo pitkään, en vaan ole yrittänyt rikkoa sitä pitkään aikaan, kun kunto ei ole ollut sitä luokkaa, että pystyisi sen alittamaan. Nyt on kunto kohdillaan, mutta juostu maraton on aika lähellä. En siis lähde repimään, jos tuntuu pahalta, höllään.
Olin ajatellut, että menen sitten vantaalle parantamaan enkkaa, mutta pt Anna Wauhtikirppu oli sitä mieltä, että saattaisi olla aika höllätä ja siirtyä ylimenokaudelle. Itse en ollut ajatellutkaan asiaa.. Useimmiten olen vaan juossut, ilman mitään suurempia eroja mikä aika vuodesta on ollut. Nyt kun mietin, olen treenannut kovaa jo pitkään. Tekee varmasti hyvää höllätä vähän ja parantaa lihaskuntoa ja huoltaa kehoa. Ensi vuonna tulee taas uusia kisoja. Tuntuu vaan niin vaikealta lopettaa nyt kun kulkee ja kausi on ollut niin hyvä, tuntuu, että kunto "menee hukkaan" jos nyt rauhoittaa vauhtia, vaikkei se niin oo. Lauantaina on siis tämän kauden viimeinen kisa. Tapahtumia saattaa vielä tulla, mutta ei enää täysillä menemistä.
Olen siis jatkamassa taas pienen tauon jälkeen pt Annan kanssa yhteistyötä ja treenaan hänen ohjeillaan kohti vieläkin parempaa ensi vuotta.
Miten sä treenaat? Pidätkö ylimenokautta ? Vieläkö kausi on kesken vai joko on katse ensi vuoteen.
Mä lähden nyt venyttelemään ja kohta nukkumaan. Palaan taas!

1 kommentti:

  1. Nyt syksyn ja talven aion keskittyä lihaskuntoon ja joogaan, niin olis enemmän voimaa lähteä kevään ja kesän juoksutapahtumiin. :) Itse kun en ole kovin tottunut jokasäänjuoksija, niin on tässä kohtaa ihan hyvä, että "saa luvan" käydä vähän useammin mukavasti kuntosalin tiloissa huhkimassa kuin lenkkipoluilla. Mutta aion pitää juoksurutiinia yllä kuitenkin läpi vuoden, vähän kevyemmillä tehoilla ja vähemmillä lenkkimäärillä vaan.

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!