sunnuntai 29. syyskuuta 2019

viikko ylimenokautta takana, miten menee?

Moi! Täällä taas! Viikko ylimenokautta takana ja puolessa välissä viikkoa mietin, montako viikkoa on viime juoksulenkistä ;) Ehkä siis oli jo aika vähän höllätä, on vähän vaikea irrottaa totutuista lenkeistä. Pari jumppaa takasi kuitenkin hien pintaan, ja se oli kivaa. Ohjelmassa luki vesijuoksua tälle ja ensi viikolle, mutta en saa aikaiseksi lähteä hallille (vesijuoksu ei jostain syystä nappaa yhtään) Jotain uutta lajiakin pt Anna kehoitti kokeilemaan, mutta en oikein tiedä mitä se ois... Ehdotuksia? Ensi viikkokin on juoksuton ohjelman mukaan, mutta mulla oli ohjelmassa naistenkympin juoksu-kävelylenkki lauantaille ja hcrd rauhallinen lenkki sunnuntaille. Ne kyllä vedän, kun olen lupautunut jo aiemmin ja onhan tuossa jo 2 viikkoa melkein  juoksutonta.. vähitellen hyvä taas vähän lisätä hölkkää kuivioihin.. Ohjelmassa se olisi seuraavalla viikolla, eli en kovin paljoa huijaa kun nyt jo hölköttelen. Venyttelyjä olen lisännyt radikaalisti ja se tekee super hyvää! Aloitin keskiviikkoisin syvävenyttelyt ja niistä aion pitää kiinni, teki tosi hyvää jo toi eka kerta.
Mä en ole pitkiin aikoihin noudattanut ohjelmaa, enkä oikeastaan koskaan tällaista pitempää , jossa on ylimenokausi mukana ja rakennetaan kunnolla kuntoa ensi kauteen. Senkin takia se tuntuu oudolta itselle. Tässä Jukka Viljasen hyvä teksti ylimenokaudesta klik. Tässä Jukan nostamat juoksija lehden ohjeet ylimenokauteen, 1nollaa tilanne henkisesti: homma on mulla vielä hakusessa, mietin juoksua paljon ja on vähän vaativaa nauttia juoksuttomasta ajasta, tosin nyt uutta viikkoa kohden mennessä alkaa jo sujua paremmin.
2 lepää kunnolla : tämä alkaa jo sujua. Olen venytellyt ja huoltanut kehoa ja nukkunut tosi hyvin.
3 kokeile uusia lajeja: joo , ei.. tähän yritän panostaa. Jotain uutta voisi tosiaan olla kiva testata. Kahvakuulia ajattelin hankkia kotiin, jos aloittaisin siitä.. Mutta jotain oikeasti uuttakin voisin kokeilla. (vinkkejä ja treeniseuraa uusiin lajeihin otetaan vastaan)
4 jos harjoittelet harjoittele kevyesti: tämä on toteutunut hyvin. Pitkiskin tuli tehtyä sauvakävellen alle 120 sykkeillä (mulle tosi alhaiset sykkeet)
Eli tässä viime viikon treenit ja muut tärkeät jutut:
Ma: 5km kävely Tiinan kanssa Slåttmossenin luonnonsuojelualueelle jakomäkeen. Asun ihan vieressä, mutten koskaan ole käynyt tuolla. Nyt lupasin viedä eskarit sinne ja halusin käydä katsastamassa millainen paikka se on. tässä lisää slåttmossenista
Kiva paikka ja hyvä rauhoittumiseen. Lähellä kaikkea, mutta tosi kaunis ja mukava paikka.



Ti: 25 min jumppa heti herättyä. Alkuun kevyempiä liikkeitä kropan herättelyyn ja sitten reippaalla tahdilla muutaman liikkeen hiit treeni. Hiki tuli ja se tuntui hyvältä! Illalla 20 min venyttely ja rullailu.
Ke: illalla 1h syvävenyttely. Tosi hyvä koko kropan venyttely, pitkiä rauhallisia venyttelyjä.
To: 2.8km aamukävely, osa työmatkaa.
Pe:  25 min aamuvenyttely ja varvasjumppa

ja pallohieronta sekä 1.8km kävely , osa työmatkasta.
La: 30 min vatsa-pakara jumppa Treenaa kotona. comista. Rauhaisaa oleskelua miehen kanssa kaksin koko viikonloppu. Kävin myös kummitytön pojan 2v synttäreillä.
Su: pitkis kävellen. Järkkäsin yhteislenkin tällä kertaa kävellen vantaanjoen varressa, ja meitä oli minä ja kaksi muuta naista. Kiva lenkki kahvipaussilla Annan kartanolla. 14.2km sauvakävellen,



teki niin hyvää! Kävin vielä Slåttmossenilla kurkkaamassa huomisen reitin. 1.8km Käpsyttelyä polkuja ja pitkospuita.


Illalla 20 min venyttely.
Ei siis ihan laakereilla lepäämistä, mutta erilaista ja kevyempää kuin yleensä. Miten sun treenit sujuu? Mä lähden nyt nukkumaan, jatketaan pitkien unien ja hyvän lepäämisen kanssa.
Kivaa uutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!