torstai 26. joulukuuta 2019

Meidän perheen joulu 2019




Terve!Se On joulu tältä vuodelta taas vietetty. Ihana ja rauhallinen joulu perheen kera. Aloin miettimään, että ajat muuttuvat. Kun lapset oli pieniä, he heräsivät aikaisin ja jännityksen ja odotuksen pystyi aistimaan. Päivä tuntui pitkältä, kun yritti keksiä pojille tekemistä ennen kuin pukki tuli. Ennen iltapäivää oli pelattu, ulkoiltu, katsottu jouluohjelmia yms. Ja se riemu, se oli mahtavaa, kun joulupukki vihdoin tuli!
Nyt pojat on isoja, toinen 16 ja toinen 20. Joulut on edelleen mukavia perhejuhlia, mutta aamulla saa touhuta omiaan ja käydä lenkillä yms ja saa kiskoa pojat ylös jos haluaa lähteä joulun viettoon ennen iltapäivää. Se mahtava riemu ja ilokaan ei ole enää havaittavissa niin selkeästi, vaikka iloisia tietysti joulunakin ollaan. Toki, on ihanaa viettää perheen kera joulua ja pyhiä. Syödä yhdessä ja jutella. Aika muuttuu ja niinhän sen pitääkin muuttua. Toivon kuitenkin, että pojat viettävät tulevaisuudessakin joulunsa, ainakin osan siitä, meidän kanssa. Jossain vaiheessa toivottavasti perheidensä kanssa ja sitten on taas sitä lasten riemua.
Meillä asuu vanhemmat lähellä ja ollaan vietetty ennen lapsiakin joulut puoliksi mun vanhempien ja puoliksi miehen äidin luona.  Se on kiva perinne ja niin tehtiin nytkin. Tosin, nyt vietettiin aattoa anopilla ja tapanina uusi joulun vietto mun vanhemmilla. Tässä parhaat palat meidän joulusta.
Aattona heräsin hyvissä ajoin. Keitin kahvit ja juotiin aamukahvit miehen kanssa rauhassa. Lähdin pikku aamulenkille. Juoksin hyvältä tuntuvalla vauhdilla. Fiilistelin rauhallisia reittejä ja juoksin katsomatta kelloa.


5km 32min ja fiilis oli mahtava! Pienet pakaran vahvistus liikkeet ja suihkun kautta aamiaiselle. Ehdin venytellä 25 min ja paketoida lahjat ennen kuin herätin 12 aikaan nuoremman pojan. Vanhempi oli kaverillaan yötä ja tuli omalla autolla joulun viettoon . Haettiin nuoremman pojan tyttöystävä kyytiin ja lähdettiin kahville ja saunaan mun vanhempien luokse. Oltiin sovittu, että vietetään toinen joulu aterioiden vasta tapanina,  koska siskoni perheineen vietti joulua siskon miehen sukulaisten  luona.
Saunottiin ja kahviteltiin ja jutusteltiin aikamme

ja lähdettiin anopille joulu aterialle.  Anoppi ja mieheni veli jo odottivatkin meitä. Syötiin ja jutusteltiin


ja sitten availtiin paketteja. Paketti määrätkin on pienentyneet, enää ei pojat toivo useita pikku asioita niinkuin ennen vaan toivovat ja saavat isompia tai esim rahaa ja lahjakortteja, ettei tule turhia hankintoja. Aikuisten kanssa ollaan sovittu, ettei ostella lahjoja. Siskon kanssa kyllä ostetaan ,  joulukukat viedään vanhemmille ja äidiltä ja isältä tulee pikku paketit. Tänä vuonna sain  ison muumipyyhkeen, kuulokkeet, villasukat ja korvikset. Just sopivasti. Istuttiin iltaa anopilla pitkään .Syötiin uudelleen ja vietettiin mukava ilta.

Joulupäivä meni rennoissa merkeissä,  leivoin kinkku juusto piirakkaa ja kävin 4 km kävelyllä. Muuten hömötettiin kotona katsellen telkkaria yms. Tein myös 45min joogan.
Tapaninpäivänä heräsin kellon soittoon, koska mulla oli polkulenkki sovittuna. Ehdin hyvin syödä aamiaisen ennen lenkille lähtöä. Startti oli jo 9.30, mutta kuitenkin saatiin hyvä porukka kasaan. Kierrettiin kalkkiruukin luontopolku ja siirtymät, yhteensä 7km

. Osan porukan kanssa kierrettiin vielä osittain storträsk, pitkospuut oli aika vetiset, siksi ei kokonaan kierretty. 10.5km lopulta kasaan ja 1h45 min. Ihanan leppoisa lenkki!


Iltapäivällä mentiin vanhemmille syömään jouluruokaa. Siskon perhekin oli paikalla ja 4 ja 10v poikien iloa oli ihana seurata, tosin 10v oli kovassa kuumeessa. Syötiin
ja touhuiltiin aikamme ja sitten taas telkkarin ääreen kotiin 😊 ihana joulu! Miten sun joulu sujui? Mulla lomat jatkuu ja aion panostaa blogin kirjoittamiseen enemmän, kun on aikaa. Palaan siis pian! Kivaa tulevaa viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Meillä oli myös ihanan rento perhejoulu, oltiin siskon ja hänen perheensä luona ja mukana oli meidän lisäksi meidän vanhemmat sekä siskon appivanhemmat. 3-vuotias lahjoja innokkaasti odottava siskontytär pisti säpinää päivään. :) Kävin siskon kanssa aattona rauhallisella lenkillä. Ei tullut edes syötyä liikaa ja lahjojakaan ei tullut överisti, sain kovasti himoitsemani uuden Garminin ja pari hyvää kirjaa. Täälläkin on parin viikon ajan huomattavasti enemmän aikaa blogata, kun yliopiston lukukausi alkaa vasta tammikuun puolessavälissä, onkin paljon ideoita kirjoitteluihin. :) Ihanaa vuodenvaihdetta sulle!

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!