Lukijat

sunnuntai 12. tammikuuta 2020

kuusijärven uusi silta ja reitit sipoonkorpeen

kuusijärven uusi silta
Moi! Täällä taas. Ensimmäinen viikko arkea sujui hyvin ja olen saanut liikuttuakin mukavasti. Fiilis on energinen, loma teki siis hyvää!
Olen jo pitkään halunnut uusia helppoja polkulenkkejä, joihin voisin viedä porukkaa, eksymättä. Eksyn niin helposti, että helpot ja hyvin merkatut reitit on kaiken a ja o. Kun on tutustunut reittiin tarpeeksi hyvin, on mahdollista etsiä läheltä merkitsemättömiäkin reittejä, mutta alkuun pitää pystyä seuraamaan helposti reittejä. Plussaa tietysti jos reitille pääsee helposti täältä itä vantaalta. Kalkkiruukin luontopolku on mun suosikki ollut jo pitkään.Sinne pääsee helposti ja reitti on hyvin merkattu. Nyt ajattelin kuitenkin kertoa Kuusijärveltä lähtevästä reitistä.
Kuusijärven ulkoilualue ulkoilualueen sivuille on mukava alue josta pääsee kivasti sipoonkorpeen ja itse kuusijärvelläkin on tekemistä ja esim kahvila ja erilaisia saunoja. Nykyään sipoonkorpeen  pääsee jo huomattavsti helpommin, kun uuden sillan mukana on tullut helpot ja hyvin merkatut reitit. Osa reiteistä menee poluilla, osa soralla ja osa  hiekkateinä ja latupohjilla.
Uusi silta
oransseja merkkejä seuraten ei eksy
avattiin 14.12. Olen itse käynyt tuolla kaksi kertaa joululomalla ja yhden kerran  lauantaina, eli eilen.Kuusijärven ulkoilualueen parkkipaikkaa on laajennettu, mutta se on silti liian pieni, varsinkin nyt kun ihmiset liikkuvat ja ulkoilevat enemmän alkuvuodesta ja tietenkin uuden sillan viehätys on vielä nyt suuri.Mutta kesäisin parkkipaikka on ollut riittämätön jo kauan, toivottavasti siihen tulee jotain ratkaisua. Kaverini vinkkasi päiväkummuntien parkkipaikkaa, josta on alle kilometri kuusijärvelle.
Nyt muutaman kerran käyneenä olen huomannut, että viikonloppuisin ja pyhinä ennen 10.30 parkkipaikalla on tilaa ja yhdentoista jälkeen, on tuurista kiinni, saako auton parkkiin. Myös muutama bussi tulee kuusijärvelle, niitäkin kannattaa tutkia, tai jos tulee isommalla porukalla, kannattaa tulla vaikka kimppakyydeillä.
Sillalla
silta ylittää tien ja helpottaa kovasti sipoonkorpeen menoa
ja merkatuilla reiteilläkin on porukkaa, mutta sinne kyllä mahtuu hyvin. Kuusijärveltä lähtee oransseilla salmiakin muotoisilla merkeillä merkattu reitti. Sillalle pääsee monestakin kohtaa kuusijärveä ja sinne löytää hyvin. Sitten vaan seuraa oransseja merkkejä ja löytää varmasti. Minä en ainakaan osaa mitään kätevää ympyrää, vaan pitää mennä edestakaisin, reitti on kiva, eikä se ainakaan minua haittaa. Reitti kulkee bisajärvelle
ja siitä ihan pienen matkan päässä on grillikatos, puuliiteri ja puucee. Grillikatokselle pääsee rappusia pitkin

ja rappujen läheltä voi kiivetä kalliota pitkinkin, jos esim koira ei halua kulkea metallirappusia. Grillikatoksen luota on kauniit maisemat bisajärvelle
ja siinä on yksi hyvä kohta kääntyä takaisin, jos haluaa lyhyemmän lenkin. Katokselle on 3km , eli tästä tulee 6km kierros. Sauvakävellen matkaan menee aikaa n. 1h20 min ja siihen sisältyy muutama kuvaustauko ja luonnon ihastelua.
Grillikatokselta reitti jatkuu ja lopulta päästään kalkkiruukin luontopolulle jossa voi vihreä valkoisia merkkejä seuraamalla tehdä vielä vajaa 5km lisälenkin. Me juostiin polkujuoksulenkillä rauhalliseen tahtiin

ja mäet kävellen kalkkiruukin luontopolun alkuun laavulle ja siitä takaisin ja reitistä tuli 10km. aikaa meni pikku pysähdyksillä 1h40 min. Eli reittiä saa kasvatettua tosi mukavasti. Kalkkiruukiltakin pääsee merkttuja reittejä muuallekin, eli yli 20km lenkitkin onnistuu helposti. Tolla 10km reitillä nousua tuli n. 200m ja laskua melkolailla samanverran. Kalkkiruukin kierroksella nousua tulee mukavasti lisää ja se reitti on vaativampaa, vaikka nykyään kalkkiruukillakin on suht helppokulkuista, kun sitä on kunnostettu.
Teen kalkkiruukin luontopolusta jossain vaiheessa myös postauksen, mutta niitä löytyy helpommin jo nyt googlaamalla, tätä uutta reittiä ei vielä löydä niin monista postauksista, siksi päätin avata tätä nyt.
Kannattaa käydä katsastamassa reitit! Oikein mukava kävellen tai juosten, pyörilläkin ajelivat alkureitistä, rappujen jälkeen ei heitä näkynyt.Perheen kanssakin ainakin pienemmät kierrokset sujuu hyvin ja esim grillipaikalla oli paljon lapsia.
Nyt lähden pukemaan juoksukamat, kohta lähden vetämään lenkkiä pirkkolaan. Palaan pian ! Kivaa viikkoa sulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!

Katse kohti Helsinki City Running Daytä

 Moi! Taas ehti kulua kolme viikkoa edellisestä postauksesta. Oon palautellut rauhassa masokistin unelmalta ja nyt alkaa tuntua melko lailla...