maanantai 1. kesäkuuta 2020

Ihana kesäpäivä, ystävät ja 42.2km , merituulin omatoimi maraton 2020

Moi! Ihana kesä on täällä ja mulla ensimmäinen kesälomaviikko. Pidän viikon nyt ja juhannuksen jälkeen lisää.sekin oli yksi syy, miksi valitsin viime lauantain maraton päiväksi, saa palautella rauhassa.
Järjestin siis itselleni omatoimimaratonin ja siitä päivästä ajattelin kertoa teille nyt.
Ne jotka seuraa mua somessa, on varmasti fiiliksiä nähneetkin, rauhallisen tahdin takia kykenin somettamaan matkalla. Insta tv.stä löytyy 4 pätkää reitiltä. Ne on ihan tajunnan virtaa ja fiilistelyä, mutta on niitä ollut hauska katsoa nyt juoksun jälkeen.
Lauantaina heräsin 7.30, vähän ennen herätyskelloa. Miehellä oli inventaario töissä ja hän heräsi puolelta, enkä malttanut kymmentä minuuttia pötköttää sängyssä. Sitäpaitsi tuttu jännitys oli taas huomattavissa. Istuskelin ja hermoilin ja ihmettelin, yhtäkkiä huomasin, että kello oli 8.30  ja tunti starttiin, enkä ollut syönyt vielä mitään. Tein neljän viljan puuron mikrossa ja laitoin siihen banaanin ja mustikka jauhetta. Join vissyä ja söin vähän väkisin vielä proteiini suklaavanukkaan ja kaksi riisikakkua. Vatsa oli aika täysi kun menin autolla lähtöpaikalle Hakunilan uimahallille( asun lähellä, mutta lupasin säilyttää kanssajuoksijoiden kamoja autossa) . Tiesin kuitenkin, että se laskeutuisi melko nopeasti.
Marika ja Anna-Liisa lupautuivat koko matkalle ja tulivat hyvissä ajoin paikalle.
Sari tuli ensimmäiselle puolikkaalle.
Käytiin puskapissalla vielä ennen lähtöä. Sitten liikkeelle. Oli sen verran lämmin jo 9.30, että otin repun selkään ja sinne geelejä ,siripiriä ja vettä sekä nenäliinoja ja pari laastaria. Lähdin liikkeelle shortseissa ja t paidassa. Hyvän tuulinen höpötys ja helppo juoksutunne siivitti maratonin hyvin alkuun . Juostiin kuusijärven ulkoilualueen ohi ja käännyttiin autojen nopeusmittauspisteen kohdalla takaisin, meillä oli klo 10.30 juomapiste kuusijärvellä.

Toinen Sari vastasi heti kun kyselin halukkaita juomapisteen pitäjiä kuusijärvelle ja olikin odottelemassa meitä jumppapaikalla.  Raikas vesi maistui todellakin ja kaadoin päähäni lämmennyttä vettä pullosta ja laitoin tilalle viileää vettä.  Otettiin kuvat  , moikattiin Sarille ja kierrettiin kerran kuusijärvi ja jatkettiin takaisin Hakunilan suuntaan.  Kierrettiin Sotungin kautta ja ihailtiin rauhallista maalaismaisemaa. Oltiin Hakunilan urheilupuistolla 17km jälkeen ja Sari jäi siihen , hänelle se oli sopiva matka. Me jatkettiin hiekkatietä meille kotiin jossa oli huoltopiste.
Käytiin vessassa, täytettiin pullot, juotiin ja syötiin sipsejä ja kettukarkkeja. Mä lisäsin aurinkorasvaa ja vaihdoin paidan ja kengät. Sitten taas menoksi. Kierreltiin hiekkateitä ja suunnattiin urheilupuistolle josta toinen puolikas starttasi. Kierrettiin pari kierrosta radalla ja sitten mentiin Siljan ja Keken luokse. Hörpättiin siinäkin vähän vettä ja jatkettiin matkaa. Juostiin hiekkatietä håkansbölen kartanon ohi ja sieltä kohti Suurmetsää. Suurmetsästä Tattarisuon vierustaa kohti tapulia. Oli kuuma.
Olisi saanut olla lisä juomapiste tässä välissä. Meillä oli onneksi juomaa, mutta joutui vähän säästelemään että riitti. Mulla oli ollut vähän hankala fiilis 19-21 km kohdalla, mutta huoltopistessä helpotti. Nyt 21- 31 km meni hyvin, oli vähän painavat jalat ja käveltiin välillä, mutta mitään suurta vaikeutta ei ollut. 31km kohdalla oltiin töyrynummessa mun siskon luona. Siellä oli mun vanhemmatkin ( joita en oo nähnyt kuin muutaman kerran ulkona tän korona tilanteen aikana)ja siskon 5v poika huuteli mulle tsemppiä ja mua meinas itkettää.. sisko oli laittanut kaikille omat sipsikupit ja vettä ja mehua.

Käytiin  vessassa vuoronperään ja saatiin hyvä tauko.lisäsin aurinkorasvaa, koska mun iho on tosi herkkä. Otettiin taas kuva ja liikkeelle!  Tän pisteen jälkeen mulla alkoi pienet vaikeudet. Neste jäi hölskymään vatsaan ja tuntui ärsyttävältä. Lisättiin välillä kävelypätkiä , mutta suurimmaksi osaksi juostiin. 36km kohdalla alkoi ärsyttää, vatsa tuntui pallolta ja närästi ja oksetti. Käveltiin vähän enemmän kaskelantien suoralla ikealta hakunilaan mennessä. Ehdotin muille, että voivat mennä kun mä vaan hyydyin. Mutta kaveria ei jätetä oli tän päivän akenda ja siitä pidettiin kiinni. Ajallahan ei ollut väliä. Haluttiin juosta maraton ( ja osa puolikkaan) ja se me tehtäisiin ! Loppu kilsat mentiin hölkkä kävelyllä ja radalla vielä 2 kierrosta ja siinä se oli!!! 42.2km ( mun kellossa yli 43, koska kello oli päällä vessatauot yms.)  Yhteensä aikaa meni 5h 22min. Kaverilla oli tauot kello pois päältä ja juoksuaika oli 4h59min, eli se alle 5h mitä vähän haaveilin. Nautiskeltiin siis 23 min huoltopisteissä,  mikä oli hyvä kun oli lämmin ja nautiskelemaan oltiin lähdetty.
Heittäydyn lämpimälle radalle ja kuulostelen oloa.

Olin jäykkä, mutta kuitenkin hyvävoimainen . Vähän aikaa juoksun jälkeen alkoi tuntumaan , että päivä oli tosi hyvä ja onnistunut ( vähän piti sulatella) olen edelleen tapahtumien kannalla, mutta kyllä tälläiset omatoimimaratonitkin toimii, kunhan on seuraa.
Yksin en olisi jaksanut. Kiitos siis juoksukavereille ja juomapisteiden pitäjille, olette kultaa!
Kiitti muistorikkaasta päivästä, juostaan pian taas, mutta seuraavaksi vähän lyhyempi matka..
Ootko sä kaivannut tapahtumia?
Nyt pienet venyttelyt ja nukkumaan! Kivaa viikkoa sulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!