maanantai 8. helmikuuta 2021

vähitellen pidempiä lenkkejä, viimeviikon liikunnat.

Moi! Taas vierähti viikko hujauksessa. Viikko meni muuten hyvin, mutta niska oli juminen ja parina päivänä olin aika jäykkä, mutta venyttelyllä ja lämpötyynyllä sain sen kuriin. Juoksin tarkoituksella vähemmän viikolla, koska oltiin suunniteltu pitkää n 25-30 km lenkkiä sunnuntaille. Ruokailut sujuivat taas mukavasti, herkkuja vain viikonloppuna , eikä silloinkaan övereitä.  Juteltiin pt Oilin kanssa viikottainen puhelu  perjantaina ja hän kertoi laskeneensa mulle kaloritarpeen liikuntojen ja muun kulutuksen perusteella, 2800 kaloria päivässä, tuntuu kyllä valtavalta määrältä. Toki vähän vajaaksi saa jättää, kun pientä maltillista painonpudotusta havittelee. Siinä saa kuitenkin tehdä töitä, että osaa syödä tarpeeksi paljon terveellistä ruokaa. Aamupaloihin olen panostanut ja niistä on tullut kyllä täyttäviä ja ravitsevia kokonaisuuksia ja tykkään tosiaan miettiä, mitä aamulla söisin.


Tässä viime viikon liikunnat:

ma: vapaapäivä. 6km sauvakävely

ja 45 min venyttely. Ihanaa oli arkenakin päästä valoisaan aikaan lenkille.
Ti: aamulla ennen töitä 35 min lihaskuntotreeni jossa oli myös 7 min hyppytreeni loppunostona, hyvin sai hien pintaan!


Päiväkodissa lasten kanssa luistelemassa, itsekin 50 min luistimilla.

Illalla 5.25km sauvakävely Pian kanssa. 
Ke: Illalla työkavereille jumppaa, itse tietty jumppasin mukana. alkuun liikkuvuutta , sitten lihaskuntotreeni osittain kuminauhoilla ja loppuun venyttelyt, yhteensä 55 min.

To: 45 min iltavenyttelyt.

Pe:  14 asteen kipakka pakkanen tuntui poskissa , kun juoksin viikon ekan lenkin iltapäivällä, ehdin juuri valoisaan aikaan koko lenkin. 6.5km 46min rauhallinen lenkki

. Illalla 50 min venyttelyt.
La: Pian kanssa kiva lenkki juosten rauhaisaan tahtiin 7.2km 52 min


. Iltapäivällä 30 min venyttelyt ja illalla kaverien luona saunomista ja paljuilua.
Su: pakkanen oli onneksi laskenut ja päästiin kivassa säässä juoksemaan tuusulanjärven ympäri. Siitä kierroksesta tuli puolimaraton joka riitti Tiinalle ja minä ja Mia juostiin vielä 6 km lisää, eli 27km rauhallinen ja yllättävän helpolta tuntunut lenkki



. Ihan mahtavaa, kun huomaa rauhallisten pitkisten parantaneen kuntoa ja laskeneen sykkeitä. Lisää vaan duunia niin hyvä tulee  ja jaksan varmasti paremmin  ultramatkat. Illalla 35 min venyttely. 

Kiva viikko kaikenkaikkiaan, vaikka niska vähän vaivasikin, onneksi helpotti. Juoksua tuli yhteensä 40.7km. Mites sun treenit sujuu? Juoksetko/treenaatko ulkona vaikka on kylmä? Kivaa viikkoa sulle , palaan taas!



2 kommenttia:

  1. Onpas kiva blogi! Täytyy pistään osoite muistiin.
    Minä juoksen ja suunnistan, käyn salilla ja kerran viikossa Barressa. Nyt kun on kova pakkanen, olen korvannut juoksulenkit reippaalla 6 km kävelyllä ja tehnyt pari Barre-treeniä viikossa. Kunhan pakkanen hellittää, on alettava käydä lenkillä, tai ei hyvä heilu :)
    ILoisia juoksulenkkejä!

    VastaaPoista
  2. Kiva, että tykkäät! Instasta löytyy samalla nimellä juttuja myös. Tervetuloa seuraamaan!

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!