sunnuntai 16. toukokuuta 2021

50km omatoimi ultra ja hcrd virtuaalisesti

 Moi! Täällä ollaan taas. Oon ollut tän päivän väsynyt ja nälkäinen, mutta onnellinen eilisestä 50km juoksusta.

Tässä sekava tiivistys tajunnanvirtana, toivottavasti saat selvää!

Oltiin sovittu mian kanssa 50km juoksusta jo aiemmin, varmaan viimeinen niitti tuli silloin kun hcrd siirtyi. Mialla olisi ollut maraton ja mulla double. Päätettiin juosta 50km ja 7h. Eli kumpikin täyteen.

Treenattiin omaan tahtiin, mutta pitkät lenkit tehtiin yhdessä. Talven ja kevään aikana juostiin useita 1h30-2h pitkiksiä ja muutama 3 ja 4h pitkis.




Noi pitkät antoi uskoa tekemiseen. Huhtikuussa kerättiin kumpikin 200km kuukausi kilsat ja se onkin tämän vuoden Enkka.

Treenit on sujunut hyvin ja oon saanut treenata terveenä.

Päätin juosta Virtuaali hcrd. Ssä maratonin ja vitosen.

Lauantai 15.5 tuli ja jännitystä oli ilmassa, koska heräsin tosi aikaisin, enkä saanut enää unta. Söin kaksi aamupalaa, pötköttelin ja venyttelin.



Vähän ennen yhdeksää Mia tuli ja yhdeksältä lähdettiin matkaan. Ilma oli lämmin vaikka alkuun oli pilvistä ja satoi vähän. Takki lensi ekan kiekan jälkeen ja otin pitkähihaisen ohuen paidan pois t paidan alta. T paita ja caprit oli just hyvät. Juoksu ja höpötys sujui hyvin ja eka kymppi meni lennokkaasti. Juostiin siis kympin lenkkiä. Joka kiekan jälkeen meillä oli tauko ja syötiin ja juotiin rauhassa ja käytiin vessassa ja vaihdettiin vaatteita.


Toka kiekkakin meni mukavasti ja kolmannelle ja neljännelle kiekalle saatiin mukaan Tiina.


Oli helppoa ja kivaa vielä 20-30km mutta siinä lähempänä 30km alkoi särkeä päätä ja nappasin huollossa ibumaxin. Join proteiini pirtelön ja sen jälkeen alkoi vatsassa poltella, eli luulisin että se johtui siitä. Oon juonut tota pirtelöä ennenkin, mutta en lenkeillä.


Loppumatka menikin vatsaa poltellen. Tiina lähti kun lähdettiin vikalle kierrokselle. Lähdettiin eri reittiä ja se piristi, vaikka tolla pätkällä oli enemmän mäkiä. Oltiin kuunneltu eri biisejä matkan varrella ja vikalla kierroksella ne oli entistä tärkeämpiä ja antoi virtaa. Mulla alkoi olla tiukkaa ja käveltiin useammin. Kuitenkin enimmäkseen juostiin. Mian perhe tuli matkalla moikkaamaan ja ja juostiin pikku pätkä Adinan (Mian tytär) saattelemana. Tosta tapaamisesta oli enää 3.5km matkaa ja lähdettiin hiekkatietä pitkin kohti maalia.  Oli kuuma ja painostava sää ja jalat alkoi painaa. Viimeinen kilsa meni hymyillen, vaikka ei ollut enää kevyttä. Mia oli vielä voimissaan, mulle riitti. Vähän jäi 7h vajaaksi 6h52min riitti eilen mainiosti. Ihan mahtava fiilis!



Yllättävän helppoa oli kuitenkin, eli on treeni purrut.

Käytiin meillä suihkussa, tilattiin pizzat ja käytiin ostamassa pari juomaa kilistelyyn. Oli nukavaa fiilistellä juoksua vielä jälkeenpäin. 




Illalla olinkin ihan hyytynyt ja makailin ja kuuntelin äänikirjaa.

Tää päivä on mennyt syöden ja lepäillen ja pikku kävelyjä tehden. Illalla venyttelin. Jalat ja kroppa muutenkin on jäykkä, mutta ei pahempaa. Ilmoittauduin elokuun 21 päivän masokistin unelmaan 100km lle eilisen innoittamana. Eli treenit jatkuu levon jälkeen.

Mites sun tavoitteille on käynyt? Onko tapahtumat siirtyneet, järkkäätkö omia?

Suosittelen kokeilemaan omatoimi juoksuja. Saa itse valita reitin ja huollossakin on tarjolla sulle sopivia eväitä. Kaveri mukaan ja menoksi.

Nyt meen nukkumaan. Huomenna on vapaapäivä ja hieroja, ihanaa! Kivaa uutta viikkoa sulle, mä palaan taas! 

2 kommenttia:

  1. Onnea hienosta suorituksesta! Kivalta kuulostaa tuollainen fiilistelyjuoksu, missä ei kilpailla vaan nautitaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti! Se onkin tosi jees! Jäi tosi hyvä fiilis tästä🙂

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!