sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Takaisin treeneihin koronan jälkeen

 Moi! Niin se sitten iski mullekin, korona. Mies sairastui vajaa kolme viikkoa sitten keskiviikkona ja mulle tuli pieniä oireita sitten lauantaina, illalla tein positiivisen testin


.  Sunnuntaina oli 37. 5 ja maanantaina 37.1, sen jälkeen ei ollut lämpöä. Muuten oireet vaihteli päivittäin. Oli kurkun kutinaa, nuhaa, aivastelua, lihassärkyä, päänsärkyä ja väsymystä.  Torstaina alkoi olemaan aikalailla oireet pois, mutta olin vielä perjantain sairaslomalla, kun olin tosi väsynyt. Tein pieniä kävelyjä torstaina ja perjantaina, kun selkä jumitti makaamisesta ja raitis ilma teki terää. Lauantaina kävelin jo vähän pitempään, koska sykkeet pysyi hyvin alhaalla ja kävely tuntui hyvältä.


Siirsin 10.4 (eli tän päivän) hsm puoli maratonin, koska en olisi millään pystynyt tänään vielä juoksemaan edes rauhassa puolimaratonia.

Olimme viime viikon lomalla miehen kanssa ja sainkin palailla rauhassa liikuntaan, kun pystyi lepäillä pitkin päivää. Kävelin ja jumppailin kevyesti ja venyttelin paljon. Keskiviikkona juoksin 6 min ja kävelin 2min rytmityksellä 4.2km,mutta keuhkot tuntui vähän tukkoisilta, eli siirryin takaisin kävelyyn. Lauantaina oli naistenkympin yhteislenkki jonka olin siirtänyt viikon takaa,juostiin n. 5min ja käveltiin 2 min rytmityksellä ja se tuntui hyvältä! Mulle kertyi 1h 7.37km.


Tänään sunnuntaina kävelin hoitokoiran kanssa aamulla 5km ja myöhemmin päivällä juoksin 7.5km 50min, juoksu luisti ja sykkeet oli melko lailla normit.


Tästä se lähtee taas kunnon rakentaminen kohti Helsinki city running Dayn maratonia. Uskon, että jaksan juosta 5 viikon päästä maratonin, tuskin ennätys vauhtia, mutta voin lähteä fiilistelemään. Toki jos tuntuu, etten pääse kuntoon, voin vaihtaa puolimaratoniin. Mutta nyt vielä havittelen maratonia. 

Jatkan siis paluuta treeneihin ja yritän päästä mahd hyvään kuntoon. Harmittaa, kun olin niin hyvässä kunnossa ennen sairastumista ja nyt tuntuu kuin joutuisi aloittamaan alusta. Mutta ei tälle mitään voi ja tapahtumia tulee ja ennätyksiä voi yrittää myöhemminkin. Nyt on tärkeää kuunnella kroppaansa ja tunnustella miltä tuntuu. Toivotaan, että nyt saan treenata terveenä kohti maratonia.

Kävin hierojalla tänään hierottamassa alaselkää, pakaroita ja jalkoja, vitsi kun teki hyvää!


Pitää mennä uudelleenkin hierojalle, se on hyvä lisä kehonhuoltoon.

Nyt lähden nukkumaan, huomenna töihin, johan tässä on kaksi viikkoa levätty. Kivaa viikkoa sulle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!