keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

Takapakkien jälkeen takaisin treeneihin

 Moi! Viimekertaisen päivityksen lopussa kirjoitin, että tästä on suunta ylöspäin. No, vähän kävin syvemmässä kuopassa, ennen kuin olen päässyt normaaliin kiinni. Mun olo tosiaan huononi ja jouduin neurologiselle osastolle pariksi päiväksi. MItään vakavaa ei löytynyt, onneksi, vaikka toisen puolen ns halvaus oireet siltä näyttikin. Mulla on migreenissä tullut tuollaisia oireita ennenkin, mutta nyt ei ollut kovaa migreeni päänsärkyä. Migreeni voi kuulemma tulla ilman päänsärkyäkin, ompahan sekin nyt koettu.. Sairaalassa tuli kyllä kovaa päänsärkyäkin mukaan oireisiin. Onneksi lääkkeet lopulta auttoi ja pääsin kahden sairaala päivän jälkeen kotiin. Hemipleeginen migreeni, oli diagnoosi. https://migreeni.org/tietoa/migreeni/hemipleginen-migreeni/. Inhottava sairaus ja vaatii vielä tutkimuksia, mutta niin onnellinen, ettei mitään aivoverenvuotoja tms vakavaa löytynyt.

Pidin useamman päivän totaalilepoa ja kuulostelen kropan tuntemuksia. Äitini ilmoitti juhannuksena sitovansa minut puuhun kiinni jos yritän lähteä juoksemaan. Ei tarvinnut sitoa, keskityin pääasiassa lepoon, perheen ja ystävien kanssa seurusteluun, järvessä lillumiseen ja pariin pieneen pyörälenkkiin. Oli ihanaa!





Sen verran addiktoitunut olen urheiluun ja sen jälkeiseen euforiaan, että vähän piti keskustella itsensä kanssa, että hiki treeniä ehtii tekemään myöhemminkin. Olin kuitenkin melko väsynyt muutaman päivän sairaalassa olon jälkeen, että oli helpohkoa lepäillä.

Olen vähitellen aloittanut treenit. Juossut olen rauhassa sykkeitä seuraten, 5-12.5km lenkkejä.




Pyöräilyä on kertynyt enemmän, se on kivaa ja mun rauhaisalla polku vauhdilla sykkeet pysyy matalina.



Myös kävelyä ja takareisi yms jumppaa on tullut tehtyä. Kehonhuoltoa olen yrittänyt tehdä vähän päivittäin. 

Nyt vointi tuntuu hyvältä. Olen edelleen väsynyt, mutta se saattaa johtua lämpimistä keleistä ja lomalla on ihanaa ottaa päikkäreitä! On ihanaa taas treenailla, mutta yritän kuunnella kroppaa ja tehdä hyvältä tuntuvia asioita. Treenaan ilman valmennusta nyt, koska itse tiedän oman tilanteen parhaiten. Kuulostelen miltä kroppa tuntuu ja asettelen tavoitteita tuntemusten mukaan.

Miten sun kesä on sujunut? Entä treenit? Pystytkö treenaamaan kovilla helteillä? Nyt taidan taas ottaa päivittäisen päikkäriannoksen, palaan taas! Kivaa viikon jatkoa sulle!


4 kommenttia:

  1. Voi kun kiva lukea taas siun kuulumisia. Tässä jo vähän odotellutkin, että mikähän sun vointi on. Nähdään taas lenkkien parissa. -Emilia-

    VastaaPoista
  2. Täällä ollaan ja takaisin treeneissä. Malttia vaaditaan, mutta ei tässä kirvestä kaivoon olla heitetty 🙂

    VastaaPoista
  3. Tulipa vain mieleen että eihän nuo sun oireet ole korona jälkioireita.🤔 terveempiä päiviä jatkoon💪

    VastaaPoista
  4. En oikein tiiä mikä on mikäkin. Nyt on uusi korona päällä kaiken huipuksi, toiv siitä ei jää jälkioireita. Kiitti tsempeistä, niitä tarvitaan!

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!