Lukijat

lauantai 20. huhtikuuta 2019

Helsinki City Double Kuukauden päästä, olenko valmis?

Moi!
Täällä ollaan taas!
Viikko hujahti vauhdilla. Treenit on sujuneet hyvin, mutta niistä tarkemmin huomenna tai maanantaina kun vedän viikon yhteen. Nyt ajattelin kertoa missä mennään, kun on enää kuukausi kauden päätavoitteeseen, Helsinki City doubleen https://www.helsinkicityrunningday.fi/helsinkicitydouble/
Päädyin valitsemaan Helsinki City Running Dayssä Doublen, koska maraton on alkanut tuntumaan itselle omalta matkalta, mutta haastettahan pitää olla. Tykkään Hcrd taahtumasta ja haluan siellä vuosittain jonkun matkan juosta. Tunnelma on kyllä tosi mainio, eikä yksin tarvitse jolkotella. Olen kuulunut hcr street teamiin vuodesta 2016 alkaen ja sitä kautta olen saanut ilmaisen osallistumisen vuosittain.
Lokakuussa juostiin Tiinan kanssa 50km Wihalla

ja se antoi kipinän kokeilla keväällä Doublea, eli ensin puolimaraton ja sitten pikku tauko ja sitten kokonainen maraton. Ei sinänsä paha (eipä, 63.3km)mutta ne aikarajat vähän hirvittää. Puolimaratonilla on 3 tunnin aikaraja, siinä ei ole ongelmaa,pitää vaan muistaa juosta rauhassa, että paukkuja jää maratonille. Olen ajatellut, että starttaisin aika alku päässä (doubleen osallistuvat saavat päättää missä ryhmässä starttaavat) heti 11.30 tai seuraavassa, sitten jos kaikki menee hyvin, juoksisin puolikkaan n. 2h30-2h45min ja aikaa jäisi vielä vähän vaatteiden ja kenkien vaihtoon (ainakin paita vaihtuu) syömiseen ja vessassa käyntiin. Sitten taas startti viivalla klo 15.00. Hui, jännää! Maratonin aikaraja on 6h ja se voi tehdä tiukkaa, kun on alla jo puolikas. Mun maraton ajat on melkein aina ollut alle 5 tuntia, kerran kun oli kramppeja, aika painui 5h 20min ja silloinkin kävelin paljon.Kello on siis tärkeässä osassa, puolikkaalla vahdin, etten mene liian kovaa ja maratonilla yritän pitää tasaista vauhtia, että pääsen maaliin alle kuudessa tunnissa.
oon saanut Garminilta testiin forerunner 645 music kellon ja se tuntuu tosi hyvältä !
Tammikuussa panostin itseeni ja tavoitteeseeni ja otin Personaltrainerin 3kk asiakkuuden. Wauhtikirppu Annan https://www.facebook.com/wauhtikirppu/ kanssa . Ajattelin, että juoksen liian yksipuolisesti ja liikaa jos yksin palloilen ilman ohjelmaa ja ylimääräiset n. 10kg oli alkanut ärsyttämään. Päästiin hyvin alkuun ja treenit sujui,

elämäntaparemontti pääsi hyvin käyntiin

ja sitten helmikuussa iski keuhkokuume. Onneksi lievä, mutta kyllä sekin tarpeeksi kamala tauti oli. Eka viikko kuumeessa ja sängyn pohjalla, toka viikko ilman kuumetta sängyn pohjalla ja vähitellen pikkuisen yläasennossakin. Töissä eskarissa tuntui alkuun rankalta, kun askeleita tulee 12.000-20.000 välillä työpäivän aikana. Vähitellen alkoi voimat palailla ja pääsin kävelemään (sykkeitä seuraten)joogaamaan ja tekemään pieniä lihaskuntotreenejä. Sain Annalta ohjeet miten palailla treeniin, se olikin tärkeää, koska muuten olisi mennyt överiksi ja olisin aloittanut liian kovat treenit liian aikaisin.Olen löytänyt syömisissä mulle sopivan rytmin (usein ja pieniä aterioita)ja paino on pudonnut mukavasti, vaikka en kokoajan olekaan liikkunut. Nyt paino on pudonnut 8kg ja olen normaali painossa, vieläkin haluan vähän pudottaa painoa, mutta rauhassa ja omaan tahtiin ilman stressiä niinkuin tähänkin saakka.
kuva tammikuulta
kuva uudenvuoden juoksusta
kuva huhtikuulta

kuva huhtikuulta

Nyt olen päässyt treeneihin taas kunnolla kiinni, Pari viime viikkoa jo ihan täydellä teholla. Mulla On ollut myös allergia melko pahana, joka sotkee myös treenejä, vaikka nyt on aika hyvin aisoissa lääkkeillä. Kyllä on mun hermoja koeteltu. Maltti ei ole mun paras ominaisuus.. Mutta Onhan se mentävä terveys edellä, se on selvää. Nyt olo on hyvä ja reipas. Suurin muutos mun treeneissä on ollut, ettei kaikkia treenejä tehdä mukavuus alueella. Viimeiset pari vuotta olen tehnyt epäsäännöllisesti kovempia treenejä ja enimmäkseen olen mennyt rauhassa nautiskellen. Nyt ohjelmassa on ollut 3-4 lenkkiä joista 2kovempaa, esim intervalleja tai vauhtikstävyyslenkki. Yksi alle tunnin peruskestävyyslenkki ja yksi pitkä.Joka viikko vähintään yksi lihaskuntotreeni ja venyttelyjä ja kehonhuoltoa.
myös tekniikka ja koordinatio harjoitukset on tulleet tutuiksi

Yksi kokonaan lepo on ollut , silloin voi vähän kävellä ja huoltaa kehoa. Pk treeni päivinä voi tehdä myös lihaskuntotreenin. Nyt alkaa viimeistelyt, eli tällä viikolla pari yli puolentoista tunnin lenkkiä ja ensi viikolla yksi pitempi yli 2h ja yksi  lyhyempi pitkä. Meinaan käydä myös hierojalla (tällä viikolla jo olin kerran) ja keskittyä muutenkin kehonhuoltoon.
Vielä ehtii treenailla,vaikka kunto on jo rakennettu aikaisemmin. Uskon kuitenkin, että mun kunto riittää, vaikka treenit ei olekaan sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt treenit tuntuu helpoilta ja maistuu hyvälle ja olo on energinen ja luottavainen.
Ootko sä tulossa Hcrd tapahtumaan, mille matkalle? Miten treenit on sujuneet?
Mä jatkan lepopäivää ja meinaan katsoa jonkun leffan ja herkutella vähän (viikonloppuisin olen sallinut herkuttelut ) ja sitten nukkumaan. Huomenna taas treenataan. Kivaa pääsiäisen jatkoa ja tsempit tuleviin koitoksiin. Mä palaan taas!
Hei; muuten Saatte 20% alennuksen hcr osallistumisesta(puolimaraton) käyttämällä koodia HCR19JUOKSUJALKAA Koodi on voimassa 29.4 asti.

maanantai 15. huhtikuuta 2019

kevät tulee ja treenit maistuu, viime viikon tärkeimmät

Moi! Täällä sitä ollaan. Toinen kirjoitus jäi viime viikolta väliin, oli niin hyvä liikuntaflow, etten saanut itseäni istumaan koneen ääreen ja kun liikkuu paljon, on myös väsynyt iltaisin.
Mun viime viikko meni siis tosi kivasti. Jouduin oikein toppuuttelemaan itseäni, Etten treenannut liikaa. Vähän lisäjumppaa tein, pt ohjelmassa oli vain yksi viikon aikana, mutta vaihtelin myös vähän juoksujen paikkaa ja toisen kovemman lenkin jätin väliin. Silti tuntuu hyvältä. Voimat on taas palanneet takaisin ja virtaa riittää.
Viime viikko oli lämpimien päivien jälkeen kylmä, mutta ihan hyvä liikkumiseen.
Tässä siis viikon tärkeimmät:
Ma:aamukävely 2km ennen töitä. Illalla kuntosalilla matolla 15 min rauhassa ja sen jälkeen koordinaatiot n. 10 min ja matolla 8x200m 200m kävelypalautuksella.Sitten tuli jonoa matolle ja tein loppuverkan ulkona 15 min.yhteensä 7.5km 52.25min.
Illalla kevyet venyttelyt 20 min
Ti:Naisten Kympin yhteislenkki Forumin Stadiumilta.


1h6min ja 8.3km.Vaihdeltiin kävelyä ja hölkkää ja tunne oli kevyt ja hyvä ja porukka oli iloista ja hyväntuulista.Lenkin jälkeen kahvit (ja mulle smoothie) kaverien kanssa.
Ke : aamulla 2.5km kävely ja iltapäivällä 2km kävely. Illalla 45 min venyttely.
To: Illalla 2.60km alkulenkki ulkona

. Kevyesti ja rullaavasti edeten. Kotona kuminauhajumppaa 40 min. 10 min liikkuvuus/venyttelyä loppuun.
pe: lapsimessuilla pari tuntia minimaratonin pisteellä, mutta päänsäryn takia lähdin vähän aiemmin pois. Ilta leväten.
la: Siskon pojan kanssa lapsimessuilla. Olipa hauskaa touhuilla 4v innokkaan herran kanssa ihan kaksin. Kaikista parasta oli isot kaukoohjattavat autot, junat ja veneet. Oikeat paloauto ja poliisiauto ja eläinmessut. Pari tuntia kierreltiin ja tutkittiin.

Kun tulin kotiin, otin pienet päikkärit ja tein 25 min hiit treenin.
Iltapäivällä mentiin siskon ja äidin kanssa syömään santa fehen.
Vietiin äiti yllärinä katsomaan aleksanterin teatteriin iloisten sielujen hotellia, 20 luvun murhamusikaalia. Oli tosi hyvä! Äiti tykkäsi myös!

Aivan poikki kun pääsin kotiin, mutta olipa kiva päivä!
Su:Rauhaisa aamu. Päivällä hcrd yhteislenkki.Olin hitaimman ryhmän vetäjänä. 7.7km 1h2min.
Aivan ihana porukka ja kiva oli juosta keskuspuistossa kun siellä ei enää ollut paljoa lunta. Itse juoksin 300m päälle, että sain 8km täyteen.
Ehdin olla vähän aikaa kotona ja kuoria perunat valmiiksi muussia varten, kun lähdin poikien kanssa salille. Pojat pyytää mukaansa harvoin, heti on lähdettävä kun tilaisuus tulee. Pojat treenasi yhdessä ja minä tein omaa Ptn tekemää ohjelmaa.

Juoksin matolla 2km alkuun ja 1km loppuun ja tein45 min treenin salilla. Sauna jälkeenpäin teki hyvää.
 Käytiin isomman pojan kanssa äänestämässä ja sitten syömään. Kylläpä ruoka maistui!
Ihan mahti päivä tämäkin. Illalla 35 min venyttelyä.
Ruokailut sujui hyvin koko viikon. Viikonloppuna herkuttelin, mutta en liikaa. Paino tippuu hiljalleen. Viime viikon paino 68.7kg.. Tosi tyytyväinen oon kyllä! Oon jo huomannut muutoksia kropassa, mutta mikä parasta, ruokavalio tuntuu helpolta , eikä tarvitse liikaa miettiä.
Mites sun viikko sujui?Onko keväällä helpompi treenata kuin talvella? Mulla ainakin on.
Ei muuta kuin treeni iloa! Mä lähden venyttelemään, eiliset jumpat tuntuu kropassa.
Kivaa uutta viikkoa!

sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

treenejä ja juhlia, kivan viikon tärkeimmät

Moi! Täällä taas.
Mennyt viikko sujui melko hyvin. Tosin alkuviikon otin vielä rauhassa, koska viikonloppuna oli lämpöä. Kävin maanantaina lääkärillä kun alkoi pelottaa, onko iskenyt jonkun jälkitaudin. Keuhkot oli puhtaat ja muutenkin aikalailla allergiaan viittaavia oireita. Tiistaina olo oli jo hyvä, varmasti helpotti siksikin, kun kuulin, ettei mitään vakavampaa ole. Allergia oireet on päällä kyllä, mutta lääkäri antoi luvan liikkua jos olo sen sallii.
Huomenna täytän 45 vuotta ja viikonloppu onkin mennyt juhlinnan merkeissä. Tässä menneen viikon tärkeimmät .
Ma: lepopäivä (sairas olo)
Ti:kävelyä osan työmatkaa 3.4km. Illalla venyttelyä 30 min
ke: 3km aamukävelyä
to: aamujumppaa 20 min . kyykkyjä ja hyppyjä yms, hikistä hommaa!
Illalla hcrd vip ilta .

pe: aamulenkki 5km , aivan mahtava fiilis! Illalla siskon ja miehensä , mun miehen ja isomman pojan kanssa kaupungilla syömässä ja katsomassa tavastialla tuure kilpeläistä ja kaihon karavaaneja.Ihana ilta!!

La: Pientä huonovointisuutta ja kovaa väsymystä, sitä se juhliminen teettää! Mutta oli kivaa , eikä kovin usein tule juhlittua, niin ei se mitään.
Illalla 5.3km kävely.Olin illan yksin kotona ja nautin täysin rinnoin. Katsoin mm. suomi love konsertin ja se oli hyvä.
Su: aamulla 20 min venyttely ja liikkuvuustreeni. Tiinan kanssa lenkki kuusijärvelle, kahvit siellä ja vähän eri reittiä takaisin. Aivan ihana rauhallinen fiilistelylenkki. Sykkeet pysyi tosi hyvin pk alueella . Sain Tiinalta lenkin jälkeen pienen kuohuviinipullon synttäri lahjaksi.
Kotiin tultuani tein pienen ja hikisen lihaskunto/hiit treenin 20 min.
Illalla isä ja äiti tuli synttäri kahville ja herkuteltiin koko porukalla.
Viikko sujui syömistenkin osalta hyvin. Ruoka on maistunut, mutta annoskoot ja ruokarytmi on nykyään helppoa ylläpitää. Olo on ollut hyvä, ei turvotuksia yms. Mun paino on junnannut 3 viikkoa samassa, mutta nyt sekin nitkahti alaspäin. 69.4kg on tän hetken paino. 7kg lähtenyt tammikuusta. Eikä ole ollut vaikeaa, eikä ole tarvinnut laihduttaa, vaan järkevillä muutoksilla on saatu tää aikaan.Niin mahtifiilis!
tammikuussa
huhtikuussa
Mä meen nyt nukkumaan, huomenna aikainen herätys. Kivaa uutta viikkoa!

torstai 4. huhtikuuta 2019

miten söin tammikuussa ja miten nyt?

Moi! Ajattelin kertoa miten syön tällä hetkellä, kun sitä kysellään aina välillä. Olen muuttanut ruokavaliota aika radikaalisti, vaikka syönkin suht samaa ruokaa kuin ennenkin. Nykyään vaan lihan ja perunoiden määrä on pienempi ja kasvisten suurempi. Ruokien välissä syön välipaloja ja verensokeri ei pääse laskemaan liian alas, eikä tule sitten nälissään ahmittua. Vettä tulee myös juotua paljon.
Tässä ensin parin päivän ruoka päiväkirja tammikuulta, kun tein sellaista personal treiner Annalle. Silloin jo skarppasin vähän, kun kirjoitin kaiken ylös. Kaikesta ei ole kuvia, varsinkaan noista tammikuun ruuista , sori siitä.
14.1
6.40 2dl fitness muroja, kahvi ja pieni lasi vettä. Appelsiini
8.00 töissä 2dl puuroa ja mangososetta 2tl. kuppi kahvia
10.00 mandariini ja kaksi chian siemen merisuola riisikakkua. 1dl vettä.
11.15 saarioisten kana nuudeli ruukku. 2 riisikakkua, mandariini. 1dl vettä
13.00 teetä 3dl 2 riisikakkua ja porkkana
15.45 suklaaproteiini vanukas (rainbow)
18.00 hesburgerissa kebab hampurilais ateria light colalla.
21.30 4dl hedelmäsalaattia

ti 15.1
nousin 6.10 pikku lihaskuntotreeni ja liikkuvuus ja venyttely yht 25 min.


7.00 kuppi kahvia 3dl fitness muroja, pieni lasi kauramaitoa , 8 viinirypälettä
2km kävely
10.00 2 riisikakkua, banaani
11.15 2 maalaileipäviipaletta margariinia 1 paistettu kananmuna , 2dl tomaatti mascarpone keittoa, 8 viinirypälettä 1dl puolukkarahkaa, 2dl vettä
13.00 teetä 3dl mandariini
14.30 mandariini, A- jugurtti myslillä, sämpylä, viipale juustoa.
16.00 2 riisikakkua
18.15 kanaa curry kastikkeessa ristikkoperunoilla , salaattia tomaattia ,kurkkua, 1dl kauramaitoa, 2dl vettä
19.00 1suklaa patukka (tupla)
21.45 pakastevihanneksia pussillinen, kurkkua tomaattia , salaatti, yksi keitetty muna ,fetaa 2 viipaletta appelsiinia

3.4 
4dl vettä ja vitamiinit (magnesium,sinkki, kalkki, d vitamiini)
 6.20 puuroa marjoilla
kävely 1,5km
8.00 mansikka banaani skyr, 1 näkkileipä
11.15 2,5dl kasvissosekeittoa 0,5d raejuustoa
, 1 näkkileipä , mansikkabanaani skyr ja mandariini
3dl vettä
13.00 kahvia
15.00 pussillinen pakastevihanneksia, salaattia , kurkkua spagettia, 1dl sikanauta jauhelihaa
, mandariini
17.30 2.5dl mangosmoothie Hcrd vip illassa
, kuppi kahvia 2dl vettä
20.30 pussi pakaste vihanneksia tomaattia kurkkua 2 kevyt nakkia 3 pientä perunaa paistettuna, 1 paistettu kananmuna. 3dl vettä
22.00 1 mandariini ja 1 omena , 2dl vettä

4.4 
4dl vettä ja vitamiinit
 18 min aamujumppa, melko hikinen. 


7.30 banaani , omena, skyr,kahvia
11.15 valmisvispipuuro, skyr, mandariini 2dl vettä 1 näkkileipä
13.oo kahvia
14.30 1 sämpylä , salaattia tomaattia. proteiini suklaavanukas
17.45 savulohisalaatti kananmunalla , mandariini
21.30 proteiini suklaa vanukas, puolikas banaani
2dl vettä
 
Tässä nämä. Onhan siinä muutoksia. nyt jaksan hyvin ja fiilis on pirteä. Toki ruuat vaihtelee ja syön enemmän kun treenaan enemmän ja viikonloppuisin syön vapaammin. Tällä tyylillä painokin on pudonnut kivasti.
Miten sä syöt? onko tietty kaava vai fiiliksellä ja nälän mukaan?
Mulla on pysynyt herkkuhimotkin hyvin poissa, tosin skyrit ja proteiini vanukkaat täyttää makeanvajausta hyvin.
Nyt kuorsaamaan, huomenna aamulenkille. Hyvää yötä ja kivaa tulevaa viikonloppua!

Helsinki City Double Kuukauden päästä, olenko valmis?

Moi! Täällä ollaan taas! Viikko hujahti vauhdilla. Treenit on sujuneet hyvin, mutta niistä tarkemmin huomenna tai maanantaina kun vedän vi...