tiistai 3. maaliskuuta 2015

toive postaus, parin päivän ruokailut: miten yhdistän paljon liikuntaa ja painon pudotuksen

Multa on kysytty mitä syön ja varsinkin kun paljon liikun ja yritän pudotta painoa. Paino ei nimittäin tipu pelkällä juoksulla.. Mä aloitin vuosi sitten ensiksi siivoamaan ruokavaliota ja lisäämään liikuntaa ja juoku valtasi mieltä enemmän ja enemmän kesän jälkeen. Kun aloin juoksemaan sännöllisemmin, en jaksanut miettiä painonudotusta ollenkaan. Pari kiloa viime kevään saavutetusta painosta hiipi takaisin, mutta nyt taas vuoden alusta olen alkanut seurailemaan tarkemmin mitä lautaselleni laitan. Yritän taistella laihdutus kuuria vastaan vaan yritän pysyvillä muutoksilla saada aikaiseksi tulosta, jospa se pysyisi poissakin paremmin.
Ei oo helppoa. Nää viimeiset kilot on tiukassa ja motivaatio kadoksissa. Oon käyttänyt kiloklubia apuna,se on ilmainen ja hyvä apu arkeen. Aika paljon saa syödä kun tulee liikuntaakin paljon.

Normi päivä esimerkki ruuat voisin laittaa tähän, mutta tää ei oo mun jokapäiväinen ruokailu ja vaan suuntaa antava ja sopii mulle.

eilisen tiistain ruuat:

heräsin 6.02 ja puin ja ajelin autolla töihin tapanilaan ja töissä join kupin kahvia lorauksella rasvatonta maitoa.
8.00 join toisen kupin kahvia ja söin kaksi näkkileipää margariinilla.(lasten aamupala aika)
11.00 söin elovena hetki puuropussin kaneli omena, kaksi näkki leipää margariinilla ja appelsiinin.3dl vettä(lasten lounas aika)
12.15 kuppi kahvia 2dl vettä (kotiin pääsin 14.15)
15.00 4 nakkia 2 hodari sämpylää appelsiini ja 5cm pätkä kurkkua ja yksi tomaatti.
17.00 2dl vettä ja appelsiini ja 1turkinpippuri laku
18.05 lähdin kävelemään parin kilsan matkan yleis urheiluun
18.30-20.20 juoksu/hyppypainotteinen yleisurheilutreeni. 3dl vettä treenien aikana
20.20 kävelin takaisin 2km.
21.20 kaksi kuppia kahvia 3dl vettä ja pala patonkia margariinia ja kinkkuleikettä
22.40 appelsiini ja nukkumaan

Eli syön normi ruokaa, eilen oli kotona hodari päivä, enkä jaksanut tehdä eri ruokaa itselle.Töissä on helppo pitää säännölliset ruokailuajat, kun lapsilla on aamiainen lounas tai välipala, mulla on silloin usein hedelmä tai rahka ja muu ruoka mukana. Mulla on usein hankaluuksia saada syötyä tarpeeksi tai jos kaloreita puuttuu, söisin mielelläni poppareita jäätelöä tai vaaleaa leipää..näitä olen yrittänyt rajoittaa.

Lauantaina mulla oli pitkä lenkki 26km ja viikonloppuisin syön vähän vapaammin (la karkkipäivä tai herkkupäivä,muttei ahmimista)
aamulla 7.40 söin puuroa ja vesimeloonia. 2kuppia kahvia ja 3dl vettä
8.40 kaksi reilu paahtoleipää kummasakin kananmuna ja pekonia salaattia ja tomaattia 3dl vettä.
Autolla kisahallille.
11.05-14.30 26 km juoksu+ vessa yms pikku tauot .(juoksua 3 tuntia 4minuuttia) vettä meni n. 6dl (täytin pulloa aina vessa reisulla) söin myös kourallisen pähkinöitä ja siemeniä juostessa (lisätty suolaa) ja sain yhden geelin juoksukaverilta, en ole koskaan tollasta urheiluun tarkoitettua geeliä käyttänyt ja oli hyvä kokemus. Kotimatkalla autossa join urheilujuomaa 3dl  ja söin pussillisen napostelu porkkanoita.
15.30 2 kuppia kahvia 2dl vettä
16.30 3dl ananas light limpparia  kourallinen sipsejä ja 1 täytelaku
18.45 puoli annosta kebab ranskalaisilla ja 3dl vettä ja 2dl light limua.
20.00 appelsiini ja puolikas suklaa patukka
20.30 kaksi kuppia kahvia





Nää ei ollut parhaita mahdollisia ruokailupäiviä, mutta tälläsiä tulee välillä..nyt ei kyllä ole kovaa vauhtia paino laskenutkaan,eli n.200g viikossa..muttei mulla kiire olekaan.
Laitan uudelleenkin tällaisia seurantoja, Tekee hyvää itsellekin seurata mitä syö.
kasviksia pitää lisätä paljon, Herkkuja vähentää ja veden juontia lisätä.kahvia vähentää..
Näillä mennään.

Miten sinä pystyt pudottamaan painoa ja liikkumaan paljon? Onko ollut helppo pitää paino alhaalla?
Toimivia vinkkejä otetaan vastaan, mitään kitukuureja en ala noudattamaan.



2 kommenttia:

  1. Kiitos kirjoituksestasi: Pitää yrittää myös selata noita vanhoja kirjoituksia läpi, mutta on tietenkin mielenkiintoista kuulla, miten sinä juuri tällä hetkellä syöt.

    Kiinnitin huomiota tuohon arkiruokailuusi. Minun mielestäsi sinä nimittäin syöt aika vähän päivällä! Luin ensin huolimattomasti, ettet syö enää illalla mitään, mutta olihan tuossa tuo patonki kinkkuleikkeleellä. Pystyisikö sen korvaamaan esim.näkkärillä tai hapankorpulla?
    Viikonlopun ruokailusi vaikutti sitten enemmän normaalilta, etenkin noin pitkänä juoksupäivänä.
    Itse näin juuri Grouponin mainoksen Superfood-puurosta ja ajattelin, että jos kokeilisi tuota. Se sisältää myös proteiinia, joka pitää kylläisenä pitempään. Mun ehkä heikoin linkki on treenien jälkeen syöminen ja sitä pitäisi yrittää vähentää. Hirveä nälkä vaan liikunnan jälkeen, mutta ehkä tuo proteiini vähän hillitsisi sitä. Tottumiskysymys se kait enimmäkseen on.
    Oletko tulossa siihen Olympiamaraton-lenkille? Tulen itse vain siihen alkuun mukaan, kun mulla on samana päivänä tanssitunnit, joita ei voi jättää väliin.

    t.Jaana A.

    VastaaPoista
  2. joo,toi eilinen oli varmaan huono vaihtoehto..mulla välillä on vaikeuksia syödä tarpeeksi...onkin hyvä kiinnittää syöminkeihin huomiota ja kirjotella niitä ylös. ja vaalea leipä on mun pahe..joskus on pakko saada.. mun siskon vauvan ristiäiset on sillon,katon ehtisinkö siihen alkuun kanssa. proteiinin lisääminen ois kyllä hyvä juttu.

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!